|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Pią Lis 09, 2012 15:13 |
Punkty "pomógł" - co z nimi zrobić? |
Czy punkty "pomógł" mają zostać wyłączone? |
Tak, mają zostać wyłączone. |
|
67% |
[ 38 ] |
Nie, mają zostać na forum. |
|
16% |
[ 9 ] |
Nie mam zdania. |
|
16% |
[ 9 ] |
|
Głosowań: 56 |
Wszystkich Głosów: 56 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 10:52 Punkty "pomógł" - co z nimi zrobić?
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Obecnie na naszym forum punkty "pomógł" nie spełniają właściwie żadnej konkretnej roli.
Są klikane lub nie - wiele naprawdę pomocnych osób ma ich niewiele lub wcale, część osób ma te punkty przyznane za mało znaczące posty.
Rozważamy ich całkowite wyłączenie na forum.
W związku z tym bardzo prosimy o wzięcie udziału w ankiecie!
Ankieta trwa dwa tygodnie.
Z tego miejsca chcę zaznaczyć, że jeśli punkty "pomógł" zostaną na forum, trzeba będzie się przygotować na zmiany z nimi związane, czyli rozpiskę, w których działach są włączone oraz krótkie zasady, kiedy warto je przyznawać. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 11:36
|
|
|
Według mnie problem polega nie na tym, za co i komu punkty są przyznane, ale na tym, że przyznawać te punkty może tylko założyciel tematu. Mija się to w praktyce z podstawowym założeniem tego forum, czyli scalaniem wszystkich problemów w jeden temat - realnie nie można przyznać tych punktów, nawet jeżeli ktoś by bardzo chciał, bo ktoś mu pomógł. |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 11:38
|
|
Kasik, zdaję sobie z tego sprawę. Stąd wyjściem może się okazać zostawienie punktów np. tylko dla Wasze szczury - niejednokrotnie w wątkach stad są rozwiązywane duże problemy i ew. takie wpisy mogłyby być punktowane. |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 11:40
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
A mnie się wydaje, że są one zbędne. Tak naprawdę pomaga się głównie w innych tematach niż 'Wasze szczury'. Użytkownicy klikają różnie - jedni bo tak, a inni nie klikają mimo udzielonej pomocy. |
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 11:43
|
|
|
ja też zaznaczyłam, że mają zostać zlikwidowane, bo mimo iż czasem miło popatrzeć, że ktoś pomaga to ani to miarodajne, ani tak naprawdę potrzebne. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 11:47
|
|
|
Oli napisał/a: | ani tak naprawdę potrzebne. | Z tym nie do końca się zgodzę, bo może to pomóc i dać jakikolwiek obraz tego, kto jest osobą bardziej doświadczoną, chętną do pomocy w sprawie szczurów, do kogo można się zwrócić z problemem chociażby na PW, itp. Aczkolwiek masz rację, nie musi to być do końca miarodajne, choć myślę że osobom "świeżym" na forum mogłoby w jakiś sposób pomóc (ale w sumie z drugiej strony liczba postów też może o czymś świadczyć ). |
|
|
|
|
Naciol
twój koszmar senny
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 13:02
Zwierzątka: trzy czterołapy |
|
|
A dla tych świeżych osób, które szukają pomocy - można by zrobić coś takiego jak na arachnea.pl, doraźna pomoc on-line czy coś w tym stylu. Osoby z dużym doświadczeniem i chęciami mogłyby podać numery gg albo jakiś czat mógłby powstać, gdzie mogliby się spytać 'na szybko'.
No i jeszcze usunęłabym 'zaproszone osoby'. Takie to... bez sensu. |
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 15:09
|
|
|
Kasik, ja się tylko zastanawiam (i śmiem wątpić) czy nowe osoby wchodzą w statystyki i patrzą kto ma najwięcej punktów pomógł, jak z opcji szukaj nie umieją/nie chcą korzystać. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
tgategav
pif paf =]
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 15:13
Zwierzątka: piesek :) |
|
|
Kasik napisał/a: | Według mnie problem polega nie na tym, za co i komu punkty są przyznane, ale na tym, że przyznawać te punkty może tylko założyciel tematu. Mija się to w praktyce z podstawowym założeniem tego forum, czyli scalaniem wszystkich problemów w jeden temat - realnie nie można przyznać tych punktów, nawet jeżeli ktoś by bardzo chciał, bo ktoś mu pomógł. |
Prawdopodobnie jest możliwość, by każdy mógl przyznawać punkty. |
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 15:15
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
a może istniałaby możliwość techniczna, żeby móc "polubić"/"polecić" konkretnego użytkownika? w sensie, że nie za konkretny post, ale za ogólną pomoc. można by w ten sposób wyróżniać osoby, które są pomocne i wtedy np nowy użytkownik wiedziałby do kogo napisać w potrzebie. |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
tgategav
pif paf =]
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 15:42
Zwierzątka: piesek :) |
|
|
susurrement, tak od ręki to niebardzo. Z tego co pamiętam to kiedyś był pomysł, by zrobić liste ludzi, do których można by pisać, ale chyba nie wypaliło. |
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 15:45
|
|
tgategav napisał/a: | Z tego co pamiętam to kiedyś był pomysł, by zrobić liste ludzi, do których można by pisać, |
Można by taką listę podpiąć pod dział dla "nowych" - planujemy stworzenie takiego, tylko że to nie zajmie pięciu minut, a przynajmniej kilka tygodni. |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Martini
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 15:48
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
Ja jestem za tym, żeby zostały, ale w takiej formie, żeby ich można było używać - nie wiem, jak inni, ja mogę klikać tylko w tematach założonych przez siebie.
Jest to o tyle bez sensu, że nawołuje się do niezakładania nowych wątków i doczepiania się pod już istniejące. Robiąc to, nie mam możliwości klikania "pomógł". |
_________________ think big, start small |
|
|
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 15:56
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
jakoś lista źle mi brzmi prawdę mówiąc, zdecydowanie bardziej przemawia do mnie jakaś funkcja w profilu, ale nie wiem czy technicznie jest taka możliwość. |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 15:57
|
|
susurrement, grupa na forum?
Tak jak są moderatorzy np.? |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|