|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Paź 10, 2013 16:41 |
WARSZAWA- malutkie i duże DUMBO do adopcji |
Autor |
Wiadomość |
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 06:21 WARSZAWA- malutkie i duże DUMBO do adopcji
|
|
|
szczurki są m.in. takie
Uploaded with ImageShack.us
ZDJĘCIA NA 3 STRONIE- DUUUŻO ZDJĘĆ :)
W weekend odbieram małe dumbosie- 3 samce i 2 samice.
Samice są podobno koloru jedna ciemnoszarego, druga czarna, a samce 1 szary i 2 bury
edite:
Szczurki odebrane- są więc:
- 2 samiczki dumbo- urodzone 1 listopada (jasna-szara- bez końcówki ogonka i czarna)do adopcji tylko razem (najlepiej z mamą- ale moga być też bez niej)
- 3 samczyków dumbo ur. 1 listopada (2xagouti i jasno-szary) jeden agouti REZERWACJA
- mamusia dumbo agouti- ma ok 6 miesiecy (może się mylę)
- tatuś dumbo agouti- ma ok 6 miesięcy (może się mylę)
- 2 dorosłe rexy- czarny dumbo u BIEDRONKI i jasno-szary standard- u OLI
Wymagana ankieta na moje PW- w sprawie dziewczyn, a na PW Biedronki w sprawie facetów:
1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Podaj wymiary i w miarę możliwości wyślij zdjęcie.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informował o stanie zdrowia pupilków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jak wygląda bezpieczeństwo szczurów względem innych zwierząt?
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgadasz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy jesteś osobą pełnoletnią? Jeżeli nie, czy masz zgodę rodziców?
12. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? [wymagane!] |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
Ostatnio zmieniony przez nubijka Sob Gru 17, 2011 17:21, w całości zmieniany 10 razy |
|
|
|
|
sue28
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 11:06 :(
|
|
|
Szkoda, że nie mieszkasz bliżej Gdańska bo chętnie przygarnęłabym jednego samca:( |
_________________ Ze mną: Alek, Antek, Jasiek i mała chomiczyca Maja:)
|
|
|
|
|
Martuha
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 18:46
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
sue28, transportu można poszukać zarówno tu,jak i na innych forach,istnieje też coś takiego jak przesyłka konduktorska |
_________________ Za TM : Białeczka,Łysa,Tycia,Iva,Gaja i kilkanaście innych aniołków
Ze mną;Lillka SunRat's,Koffi Abraxas i Fetka |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 20:59
|
|
|
transport tak- wiele razy podrzucałam zwierzaka komuś na dworzec, kto z kolei przekazywał go nowemu włascicielowi w mieście docelowym lub innemu pośrednikowi...ale przesyłka konduktorska? ...nie będę ryzykować życia czy zdrowia szczura (niedawno jeden ze szczurków dziewczyny z forum- nie przeżył podróży, bo ktos położył paczkę za blisko grzejnika..) |
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 01:24
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
nubijka, wysyłałam i odbierałam dziesiątki szczurów konduktorką, paczki jadą na siedzeniu u konduktora lub na górze na półce - nic im się nie dzieje. Tylko trzeba odpowiednio zapakować szczura i wiadomo, nie wysyłać gdy są ekstremalne temp. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
wushu
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 05:26
|
|
|
Na grzejniku nawet w zimie są ekstremalne warunki... |
_________________ Moje wesołe naleśniki
Łysa Ruda Wushu Sun Rat's
Mortek ['] Danuta ['] Łajka ['] Kukiełka Quetzal Anahata ['] Linka Sun Rat's ['] Nirvana Anahata ['] Tuja Emerald Moon ['] Maślana ['] Chmurka Gluty [']
|
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 06:14
|
|
|
mimo wszystko- skoro zdarzają się takie historie, ja nie ryzykuję życiem zwierząt |
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 12:09
Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów |
|
|
A ile mają ogonki? W w sumie to szukam chłopka dla moich poczwarek kochanych i marzy mi się dumbolec.
Oczywiście odpowiem na wszelkie pytania, zgadzam się na wizytę przed adopcyjną, i na podpisanie umowy (; No i z niecierpliwością czekam na zdjęcia |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 15:25
|
|
|
informacja z ostatniej chwili- razem z maluchami- przywiozę do Wawy ich rodziców. Wszystkie to podobno dumbole. A może jest ktoś z Lublina, kto byłby zainteresowany? oferta ważna do jutra, bo o ok 15 jedziemy do Wawy.
To sa zdjecia młodych, które dostałam od osoby oddającej je:
Uploaded with ImageShack.us |
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Martini
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 15:59
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
|
_________________ think big, start small |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 16:04
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Maluchy mają już 4 tygodnie? jak tak należy je oddzielić płciami. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 16:32
|
|
|
wuwuniu- priorytetem jest zabranie ich od obecnych właścicieli...i co najważniejsze- odebranie szczurzych rodziców, żeby ich dalej nie rozmnazali- a dopiero potem rozdzielić. Nie wiem w jakim stanie bedzie mamusia młodych (czy nie jest w ciąży), bo watpie, żeby byla trzymana osobno..
Idealnie by było, gdyby znalazł się ktoś z Lublina i wziął by samca i ewentualnie jednego malucha, bo mam jeden transporter |
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
lorelei
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 16:36
|
|
|
Nubijka, jeśli potrzebujesz, to ja mam jeden duży transporter, mogę Ci pożyczyć na ten transport. |
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 16:43
Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów |
|
|
Właśnie się zakochałam szary (to pan, ptawda?) jest przepiękny. Zdecydowanie jestem nim bardzo zainteresowana |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 16:44
|
|
|
charlotte- dziękuję bardzo za chęci ale domyślam się, że jestes teraz w Wawie? a ja potrzebuję pomocy w Lublinie.
Problem w tym, że ja wzięłam mały (w domu mam 4 różnego rozmiaru), bo nie zabrałabym się z 2 psami i dużym transporterem, no i miałam zabrać same maluszki- a tu- na miejscu udało sie namówić do oddania wszystkich- tzn małych i dużych, a wolałabym oddzielić tatusia od mamusi i córeczek
Noxa- nie jestem pewna- jutro Ci powiem |
>>nubijkowo<< |
Ostatnio zmieniony przez nubijka Sob Gru 10, 2011 16:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|