Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Paź 10, 2013 16:41 |
12 SZCZURKÓW URATOWANYCH PRZED WĘŻAMI !! |
Autor |
Wiadomość |
klauduska
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 15:43 12 SZCZURKÓW URATOWANYCH PRZED WĘŻAMI !!
Zwierzątka: hodowla norweskich leśnych |
|
|
Do odbicia jest 12 szczurków z tego tematu: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=10936 !!
Właścicielka się ze mną skontaktowała i oddaje 12 maluchów, które przywiezie do Krakowa 19.11. o 12 . To maluszki karmówkowe, których jednak była nadwyżka i właścicielka chciała je sprzedać na allegro.
PROSIMY O KOLEJNE PILNE DT !!
Za 2h będę wiedziała ile jest samców i samic. NIESTETY nadal trzymane razem [totalna masakra]. Mają 2 msce. Oczywiście ma je oddzielić od razu od siebie.
zdjęcie z allegro:
|
Ostatnio zmieniony przez klauduska Nie Lis 13, 2011 15:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
klauduska
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 15:47
|
|
2 samce bierze na dt klimejszyn
5 samic bierze jakuszewa
3 samców bierze na dt marts (szukamy transportu do Opola) |
Ostatnio zmieniony przez klauduska Nie Lis 13, 2011 19:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nowokaina
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 16:10
|
|
|
Ja mogę wziąć dwa szczurki (samca i samiczkę) na ok. 2 miesiące, będę miała po jednym wolnym miejscu w każdej z klatek. |
_________________ -
brak kontaktu od 12 września - wyjeżdzam |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 16:49
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
nowokaina, a masz świadomość, że dziewczynka będzie prawdopodobnie zaciążona? Skoro mają ok. 2 miesiące i są trzymane razem z samcami. Bierzesz to pod uwagę?
Nie mam na myśli, że masz jej nie brać (bo bardzo fajnie, że możesz lokalnie dać pomoc), bardziej, że musisz być gotowa na niespodzianki. Dobrze też było by zachować jakąś choćby minimalną kwarantannę. |
|
|
|
|
nowokaina
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 16:57
|
|
|
Pyl, wtedy najwyżej urodzi mi w chomiczówce i będę musiała się zająć kinderniespodzianką... |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 17:10
|
|
nowokaina, to już śpię spokojnie. Dzięki |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 18:35
|
|
|
jeżeli zarówne samce, jak i samice mają do dwóch miesięcy, to jest szansa, że tych ciąż nie będzie. |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
wushu
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 18:47
|
|
|
Na zdjęciu nie jest ich przypadkiem 14?
Jak coś, to ja też chyba mogę wziąć jakieś samiczki na dt. |
_________________ Moje wesołe naleśniki
Łysa Ruda Wushu Sun Rat's
Mortek ['] Danuta ['] Łajka ['] Kukiełka Quetzal Anahata ['] Linka Sun Rat's ['] Nirvana Anahata ['] Tuja Emerald Moon ['] Maślana ['] Chmurka Gluty [']
|
|
|
|
|
Mika29
Zakochana w ogonach
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 18:52
Zwierzątka: Pies, 2 koty i 2 <:3 ) |
|
|
Na zdjęciu również doliczyłam się 14 |
_________________ Księżniczki: Hannah, Ora
Za TM:
Biała, Nela, Czarna, Mafia, Kropka, Ruda, Czort, Animka, Ariana, Rose, Re Re Qm Qm SR, Kagura, Goofy, Jadzia, Nirvana (*) |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 19:00
|
|
Niamey napisał/a: | jeżeli zarówne samce, jak i samice mają do dwóch miesięcy, to jest szansa, że tych ciąż nie będzie. | Jakaś szansa jest, ale... Różne źródła różnie mówią:
Niamey napisał/a: | Byłam dziś na wykładzie dr Stryjka (...)
- oni trzymają młode z matką do ósmego tygodnia i nie dochodzi do zapłodnień - usłyszałam, że dojrzałość fizyczna (typu zstąpienie jąder) nie jest jednoznaczna ze zdolnością do rozmnażania. |
Na dwoje babka wróżyła, ale lepiej nastawić się na gorszą ewentualność i pozytywnie zaskoczyć. Nie wiadomo też czy miara "dwa miesiące" jest w tym przypadku dokładna - osobie oddającej nie zależy raczej na precyzji. |
|
|
|
|
klauduska
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 19:30
|
|
jest 14. i parkę sobie właścicielka zostawia na dalszą karmówkę. przykro mi, ale z tym to ja już niestety nic nie zrobię.
samic jest 5, a samców 7.
to jest któryś z kolei chów wsobny, bo to "zwykła" karmówka [ale zadbana] i jestem ZA uśpieniem CAŁEGO miotu jeśli jakikolwiek się urodzi i tylko do takich dt dziewczyny oddam.
wszystkie samice na dt bierze jakuszewa |
|
|
|
|
diunella
szczurzyca. :)
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 22:22
|
|
|
samiczki trafią do mnie jednak. mioty w razie czego zostaną uśpione
edit/ ja odbiorę wszystkie szczurki w sobotę, ale tego samego dnia chciałabym, żeby samce się już rozjechały do swoich dt |
_________________ Barnaba[*] Diuna [*] Misiek [*] Coco Dżuma Chanel Duffy Malina Beza Charlotte Cholera Ernest Foczka Apollo Ronia Coffee Bianka Missisipi Rasta Delilah-RattiesLove
Tequila Kremówka Molly Beżyczka Rosa Agusia Molly Kremówka:)
|
|
|
|
|
klauduska
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 22:38
|
|
lista:
5 samic [wszystkie] bierze na dt szczurzyca.
3 samce bierze na dt Rajuna
2 samce bierze na dt klimejszyn
2 samce bierze na dt Kluska123 (pilnie szukamy transportu Kraków - Wrocław !!) |
|
|
|
|
marchewusia
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 00:09
|
|
|
Widziałam tę aukcję ostatnio, nadal wisi i są do kupienia te szczurki. Więc chyba jeszcze nie można ich nazwać uratowanymi tym bardziej, że babka zostawia parkę...wyglądają na zadbane, eh.. czego ludzie nie robią z oszczędności |
_________________ Ze mną one: ~~Mysza, Heidi, Bambi, Toffiifee, Trixe, Daisy, Ejmi, Lily, Luna, Helen~~
Oni: ~~Misiek, Harry, Mały, Ciapek, Muniek, Tofik, Uszak, Blue <3~~
|
|
|
|
|
klauduska
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 00:44
|
|
marchewusia, na allegro wystawione są na koncie kolegi właścicielki, a sama właścicielka NIE miała żadnych problemów z dogadaniem się, bo jej na rękę, że się pozbędzie na raz wszystkich szczurów z nadwyżki. to, że jej kolega nie zdjął jeszcze ogłoszenia, to trudno. ja z nią jestem na odbiór umówiona na sobotę..
zostawia parkę, bo to karmówka jest, jak już pisałam kilka razy i po raz kolejny napiszę: "nic nie poradzę na to, że ona ma węża i chce go karmić szczurami". |
Ostatnio zmieniony przez klauduska Pon Lis 14, 2011 00:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|