|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Transport szczurów przez PKS/Polski Bus/PKP/portale |
Autor |
Wiadomość |
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 20:23
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Smółka jechał jako wazon |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 18:51
|
|
|
u mnie kilka szczurów jechało jako roślinki owadożerne (tylko proszę nie stawiać na słońcu i w przeciągu, a tu jest góra paczuszki )
ale większość po prostu jako miły, kochany rasowy szczurek
Są szczury, które jechały blisko 12h i nic im nie było |
|
|
baradwys
Catch Me If You Can
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 10:08
|
|
|
Diego jechał ok 7 godzin co prawda ze mną w przedziale i też żył...
i mam oczywiście pytanie nie dotyczące samej przesyłki konduktorskiej...
bo:)
Niebawem zmieniam miejsce zamieszkania! i będę jechać z 3 transporterami 2 lub 1 psem i chłopem... czy lepiej było by wysłać szczury konduktorką? czy pakować się z zoo do przedziału? bo na szczury nie trzeba biletu... tylko że to są naprawdę duże transportery;/
(2 dla gryzoni i jeden koci) |
_________________ Informacja od MT: Osoba korzystała z cudzego loginu i hasła (bez zgody tej osoby), by czytać forum. Za kradzież konta otrzymała ban stały. AD |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 10:49
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Shy_Lady, lepiej zabrać ze sobą. Konduktorka to 25 zł. Spokojnie sobie poradzisz Ja jechałam z 8 szczurami w dwóch kocich transporterkach i było ok |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
baradwys
Catch Me If You Can
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 11:00
|
|
|
Layla, nie chodzi o to czy sobie poradzę lecz o to czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności? i czy np. może warto było by wykupić jakikolwiek bilet upoważniający mnie do zajęcia dodatkowego miejsca siedzącego? by uniknąć sytuacji że będę musiała dac szczury na półkę bagażową:/ |
_________________ Informacja od MT: Osoba korzystała z cudzego loginu i hasła (bez zgody tej osoby), by czytać forum. Za kradzież konta otrzymała ban stały. AD |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 11:02
|
|
Shy_Lady, a jaki pociąg? Z rezerwacją miejsc czy bez? |
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
baradwys
Catch Me If You Can
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 11:03
|
|
|
Layla, zwykły pośpiech... |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 11:05
|
|
Shy_Lady, iii tam, olej to. Nie sądzę, że będzie cały tabun babć, którym należy ustąpić miejsca. |
|
|
|
|
baradwys
Catch Me If You Can
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 11:15
|
|
|
Layla, no a ja wątpię... kończą się ferie... a niektórym pierwszy tydzień... pociąg jedzie w góry;/ okazja jak ta lala... z Poznania do Zakopca chyba czy jakoś tak... więc ludzi jest masa w tych pociągach |
|
|
|
|
Martuha
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 12:31
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
Shy_Lady, najlepiej dowiedz sie na pkp oni Ci powiedza,czy musisz wykupowac jakis bilet,czy nie.Albo zaplac za nie jak za psy 4zl w calej polsce i mysle,ze nie ebdzie problemu,wkoncu zaplacilas,a nie ma wyszczegolnienia na szczury. |
_________________ Za TM : Białeczka,Łysa,Tycia,Iva,Gaja i kilkanaście innych aniołków
Ze mną;Lillka SunRat's,Koffi Abraxas i Fetka |
|
|
|
|
baradwys
Catch Me If You Can
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 12:38
|
|
|
Martek nie 4 lecz 15 zł za psa! ponieważ jadę pośpiesznym jak już wspomniałam... ale pies nie zajmuje miejsca siedzącego! a szczury będę musiała trzymać na kolanach jeśli nie będę miała biletu osobnego na miejsce siedzące... a Pytałam bo często gęsto panie na pkp są niedoinformowane jak już miałam okazję się przekonać jadąc do rodziców w styczniu... Sprzedano mi złe bilety lecz na szczęście pan konduktor był bardzo wyrozumiały...
czy zatem wie ktoś jaki bilet kosztuje najmniej i upoważnia mnie do zajęcia miejsca siedzącego? chodzi to jaki bez konieczności okazania jakiegokolwiek dokumentu |
|
|
|
|
Anka.
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 13:25
Zwierzątka: 5 szczurząt, 2 królice, chomik, 2 sucze, ptaszniczka |
|
|
Shy, ostatnio też tłukłam się pośpiechem z klatkami i zwierzyną, kup bagażowy /5 zł/ i mogą Ci skoczyć |
|
|
|
|
|
Martuha
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 14:28
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
Wystarczy poszukac,znalezione na stronie PKP : "§ 64
4
Przewóz zwierząt domowych
1. Warunki przewozu zwierząt domowych w wagonach pasażerskich określone są w Regulaminie.
2. Za jednorazowy przewóz psa (każdej wielkości), z wyjątkiem psa – przewodnika osoby niewido-mej, którego podróżny zabiera ze sobą do wagonu, przewoźnik pobiera opłatę zryczałtowaną, nie-zależną od odległości taryfowej. Opłata za ten przewóz wskazana jest w Załączniku (Tabela opłat zryczałtowanych za przewóz rzeczy, psa i przesyłek).
3. Za zwierzęta domowe (oprócz psów) przewożone w wagonie nie pobiera się żadnych opłat. Zwie-rzęta powinny być umieszczone w odpowiednim opakowaniu (w koszach, skrzynkach, klatkach itp.) zabezpieczających przed wyrządzeniem szkody. Zwierzęta domowe nie mogą być uciążliwe dla pasażerów.
4. Za ujawnionego w pociągu pasażerskim psa, przewożonego bez ważnego biletu albo w liczbie większej niż jeden pies na jednego dorosłego podróżnego, pobiera się oprócz odpowiednich opłat przewozowych, również opłaty dodatkowe ustalone na podstawie rozporządzenia MI z dnia 20 stycznia 2005r."
"W myśl regulaminu pasażerowie bezpłatnie pod swoją opieką mogą również przewieźć małe zwierzęta domowe - psy, koty, świnki morskie, jeżeli uzyskają zgodę współpodróżnych. Zwierzęta te powinny być umieszczone w odpowiednio zabezpieczonych koszach lub klatkach." Aha jesli chodzi o wykupienie miejsca siedzacego jesli chcesz trzymac szczura,wedlug regulaminu musisz wykupic caly przedzial ,abys formalnie mogla tak zrobic. |
|
|
|
|
baradwys
Catch Me If You Can
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 15:01
|
|
|
Martek napisał/a: | Aha jesli chodzi o wykupienie miejsca siedzacego jesli chcesz trzymac szczura,wedlug regulaminu musisz wykupic caly przedzial ,abys formalnie mogla tak zrobic. |
szczerze nie bardzo rozumiem... bo po co cały przedział? skoro one są w transporterach? |
Ostatnio zmieniony przez baradwys Pią Lut 20, 2009 15:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 15:12
|
|
Shy_Lady, nie za bardzo panikujesz? Nie zjedzą cię w tym pociągu. Są na pewno opcje dla osób z większym bagażem. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|