|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Transport szczurów przez PKS/Polski Bus/PKP/portale |
Autor |
Wiadomość |
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 08:51
|
|
|
Przesylke odbierasz w wagonie gdzie sa konduktorzy - czasem podadza ci przez okno czasem zaprosza do srodka - wagon konduktorski jest oglaszany przez megafon i opisany kartka na pociagu - przedzial jest zawsze pierwszy od drzwi. Pociag nie odjedzie, nie martw sie, konduktor przeciez daje znak do odjazdu |
|
|
|
|
Tygrys
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 10:32
Zwierzątka: Maniek - kocie diablę ;-) |
|
|
Poza tym, poproś osobę, która Ci to wysyła,żeby smsem napisała np. gdzie była nadać przesyłkę. mi np. Nezu powiedziała i jak pociąg podjeżdżał to od razu pędziłam za 3 wagonem, bo tam były przesyłki. |
_________________ Za TM: ogoniaste - Andrzej ['], Norris['], Speedy ['], Chuck['], Reynevan ['], Effendi Rat's Troop ['], Samson['], Hodari ['], Remi ['], Smirnoff Rat's Troop[']
Tofik - pierwszy mój osobisty pies ['] |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 11:22
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Odbierając Elishke i czekając na pociąg byłam wręcz przerażona, a okazało się, że nie ma czym Mała była tylko troszke przestraszona, zaraz chciała wyjść mi na ręke (jeszcze na dworcu). Odbierając ją porozmawiałam sobie z konduktorem, nie on przyjmował małą od L. i nie wiedział, że jedzie jako roślinki owadożerne Od razu zapytał jaki to zwierzak a z pudełkiem obchodził sie jak z jajkiem |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
helen.ch
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 11:32
Zwierzątka: ...... |
|
|
Ja odbierałam szczurka dla kataszy: pudełko i szmatki wewnątrz, było przesiąknięte dymem papierosowym , a pan twierdził, że mu zwierzak tupał i że sie tak żywych istot nie traktuje. Ale mała była cała i zdrowa. |
_________________ Po drugiej stronie tęczy:Mypcia, Klarysa,Kropka,Tiksi, Dixi, Pixi i Daisy ['], Edzio:( i Ciapek oraz Miłka i Bella |
|
|
|
|
sachma
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 12:34
|
|
|
Tygrys, ale czasem jest tak ze w czasie jazdy odłączają i dołączają wagony, wiec czasem lepiej sprawdzić gdzie sa wagony konduktorów - w Gdansku na dworcu sa rozrysowane pociągi i tam jest napisane ktory wagon jest z konduktorkami.
Ja miałam szczęście do nie palących konduktorów |
|
|
|
|
marhef
Idiot.
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 12:39
|
|
|
sachma, ogłaszanie przez megafon wagonów konduktorskich czy też ich rozrysowywanie jest praktykowane tylko na kilku największych stacjach w kraju.
Na wszystkich pozostałych konduktorów trzeba poszukać samemu. |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 13:47
|
|
|
Ale najczęściej jest to pierwszy zielony wagon od lokomotywy
ps. ja zawsze pcham sie do przedziału co mi tam, nie bede stać i czekać aż mi łaskawie podadzą |
|
|
sachma
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 13:58
|
|
|
L., mi kilka razy wyniesli paczke na peron :p z czego sie bardzo cieszylam bo czasem trudno sie przepchnac jak ludzie z walizami wchodza i wychodza |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 05:30
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
marhef napisał/a: | ogłaszanie przez megafon wagonów konduktorskich czy też ich rozrysowywanie jest praktykowane tylko na kilku największych stacjach w kraju. |
Na pewno nie na kilku, osobiście słyszałam na kilkunastu. W tym w Słupsku, który nie zalicza się do metropolii |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 14:08
|
|
Słuchajcie, ja wiem, że regulamin PKP zabranie przewozu żywych zwierząt. Ale doczytałam, że jak kierownik pociągu się kapnie, że zawartość przesyłki jest inna niż deklarowana, to ja płacę jakieś koszty obciążające Czy ktoś miał z tym problem? |
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 14:28
|
|
|
To, ze PKP nie bierze zwierząt to jest fikcja. Chyba z 10 ogonów wysłałam konduktorką, bez żadnego ale czy problemu.
Natomiast nie przyszłoby mi do głowy okłamać kierownika pociągu, że to nie zwierzę. Pomijam fakt, że to nie moralne ale chodzi mi głównie o bezpieczeństwo zwierząt.
Kierownik pociągu oczywiście może sie nie zgodzić, ale ja nigdy nie trafiłam na takiego, wręcz przeciwnie, wszyscy byli bardzo przychylni.
Jedyny problem jaki ja miałam, to z kierownikami, którzy sie zmieniają w takcie trasu pociągu. Wtedy druga zmiana może paczki nie przyjąć. |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 14:31
|
|
No ale co pisałaś na kartonie? Przecież nie: uroczy żywy szczurek? Czy 7 godzin to nie za długa podróż dla szczura? |
|
|
|
|
satanka666
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 15:29
Zwierzątka: pies, kot |
|
|
Layla napisał/a: | Czy 7 godzin to nie za długa podróż dla szczura? |
moja Inka jechała do mnie przez całą Polskę ze Szczecina do Trzebini, od 12 do 21. Dojechała cała i zdrowa
Layla, może napisz, że szkło, albo coś... no i koniecznie gdzie góra |
|
|
|
|
LunacyFringe
lucyfer
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 19:23
Zwierzątka: 3 x szczur , pies |
|
|
Layla, Fenomen jechał koło 9 h i też wszystko było ok. A na paczce było napisane "krokodyl " |
_________________ Kto chce, szuka sposobu; kto nie chce, szuka powodu.
ze mną : Serge Pandemonium, Fetysz, Maniek i Milva
za TM [*]: Felek, Pysio, Albin, Seth, Dante, Nero, Luno, Mefit, Isei, Kornel, Fenomen, Hector
Lucyferkowe Ratsy |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 19:32
|
|
|
Layla napisał/a: | No ale co pisałaś na kartonie? | ale po co pisać? Na transporterze przytwierdzasz kartke z danymi odbiorcy a kolajarzowi mówisz co jest w srodku. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|