To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

zywym_trudniej - Wto Wrz 01, 2009 16:04

Przyjechały do mnie. Już są ze mną malutkie P. pulcher i P. reduncus. Są cudowne, a na pocztę muszę iść odebrać jeszcze kolejne maluszki, w tym Nezowe :D
Naixinka - Śro Wrz 02, 2009 11:16

Nastawiona już jestem na kupno (zachorowałam na ich punkcie, już nawet śnią mi się po nocach :P ). Pozostaje kwestia lubego, czy się zgodzi ;)

No i przeglądając różne fora, strony itp. postanowiłam, że chcę coś z tych poniżej:
Acanthodcurria geniculata
Avicularia versicolor (choć nie wiem czy nie za trudny dla mnie)

Podobają mi się też brachypelma annitha, boehmei oraz smithi.
Oczywiście chcę małego, żeby od początku się z nim oswajać, taki jakiś większy może mnie lekko przerażać :P Ja cierpliwa jestem, więc jak dla mnie to może sobie powoli rosnąć, nie śpieszy mi się by szybko urósł, biorąc pod uwagę ile one żyją. Wzięłabym po jednym z każdego ale chcę mieć tylko jednego.

Grucha - Pią Wrz 04, 2009 23:37

No to ja wrzucę trochę fotek moich paskud.

Na początek ostatnia wylinka parachybany. Aktualnie L13

Phomictopus auratus L9, bardzo agresywny, jednak się nie czesze woli dziabnąć

Poczciwy kędziorek L7

Chromatopelma cyaneopubescens L2

Grammostola rosea L6

Acanthoscurria geniculata L9

Brachypelma vagans L12

Brachypelma smithi L11

Cyclosternum fasciatum L8

Pajączki rzecz jasna nie wszystkie, niektórych się po prostu nie dało sfotografować jak np murinus bo mnie chciał z pokrywką zeżreć, niektóre były po prostu za małe na możliwości aparatu..

Przepraszam za słabe zdjęcia. Aparat nie mój i nie był najlepszy..

Wczoraj miałem przyjemność przekładać P.cambridgei L6 i uwierzcie, że nie był taki fajny jak go każdy opisuje ;)

Mangusta - Sob Wrz 05, 2009 00:13

Grucha napisał/a:
Wczoraj miałem przyjemność przekładać P.cambridgei L6 i uwierzcie, że nie był taki fajny jak go każdy opisuje ;)
to w takim razie przyjedź i spróbuj wyciągnąć z terra mojego Hydrozaura ;P nie licząc nagłych teleportacji z cambri nie ma żadnych problemów, przynajmniej nie rzucają się z wściekłością na palce ;]
Naixinka - Sob Wrz 05, 2009 22:36

Ładne "stadko" ;) Chromatopelma cyaneopubescens - śliczny.
Grucha - Nie Wrz 06, 2009 07:24

Maz, nie omieszkam kiedyś spróbować ;)

Naixinka, dzięki, to i tak tylko najbardziej reprezentatywne okazy :P

Dojdę do 20 sztuk i chyba się na tym skończy jak na razie, bo nie mam gdzie tego ustawiać.. Takie uroki nie posiadania własnego pokoju.

nezu - Pon Wrz 07, 2009 14:01

3 poglądowe fotki na Makowskie pająki.

W tym roku nie przyłapałam tygrzyka...

I powycieczkowe karmienie udomowionego głodomora (Śliwek)...

Marta, fot! :P

zywym_trudniej - Pon Wrz 07, 2009 22:25

Oto i one, oczywiście te które dały się obfocić :P

Psalmopoeus pulcher L3

Psalmopoeus cambridgei L3 (któryś z nich Nezowy ale nie mogę się zdecydować którego oddać)

Psalmopoeus cambridgei L2 nora :P

T. gigas L1 (jeden z dwóch, drugi Nezowy :D )

Avicularia sp. Peru purple L2

Avicularia fasciculata L2

Ephebopus cyanoghnatus L2 (Nezowa)

na fotkach brakuje Psalmopeus reduncus i T. violaceus, zaszyły się w gniazdach i nic z tego :P

nezu - Pon Wrz 07, 2009 22:32

Moooje 3 skarbeńki malutkie. :mrgreen: :serducho:
Już się was mamcia doczekać nie może, sese. :P

Grucha - Pon Wrz 07, 2009 22:40

Marta, ty to się lepiej nie chwal tymi pająkami bo jak cię kiedyś odwiedzę to ci ich trochę zabiorę :D Oczywiście pajączki boskie, pulcher moim idolem :D mam nadzieje że samica będzie :P trzymam kciuki żeby wszystkie baby wyrosły :D
zywym_trudniej - Pon Wrz 07, 2009 22:51

W odwiedziny zapraszam :D Ale pająków nie oddam, własną piersią będę bronić oooo :P

Poszukujemy z Nezu A. purpurea L2, L3. Jak gdzieś zobaczycie donoście :)

Grucha - Pon Wrz 07, 2009 22:57

a patrzałyście u pp terra? on ma dużo różnych cudactw :D

ale wieesz ty nie musisz o wszystkim wiedzieć :P jak będzie trzeba to i twoją pierś ominę :D

zywym_trudniej - Pon Wrz 07, 2009 23:20

No właśnie pp terra teraz chwilowo nie ma.

A moją pierś nie tak łatwo ominąć :P

nezu - Wto Wrz 08, 2009 18:35

Śliwek dopiero teraz pokazuje na co go stać w kwestii budowy gniazda.

Taką konstrukcję potrafi wybudować w ciągu nocy. Wiem, bo ponad połowę z niej musiałam zniszczyć, żeby móc w ogóle myśleć o nawilżeniu torfu (Śliwek zbiera się do kolejnej wylinki), a rano zastałam taki widok.

Nadal jestem w szoku...
Jego wcześniejsze konstrukcje, to było nic...

No i poskarżę się na Andyego. Schował się i prawie się nie pokazuje. To autentycznie nie jest agresor, bo woli zwiać niż zaatakować, ale już wietrzę problem przy przenoszeniu do większego terra za 2, 3 wylinki...
A poza tym to anorektyk i prawie nie je. :|

Naixinka, jak dojadą pajączki, koniecznie się chwal. :)

Cieszę się, że nam się forum zapajęcza... ;)

Naixinka - Wto Wrz 08, 2009 18:37

Chwalić na pewno się pochwalę, tym bardziej że będą większe niż myślałam :D No i to już jutro. Bardzo szybki kontakt z gościem i okazało się, że mieszka niedaleko mnie.