Archiwum - Psiaki IX
Sysa - Pon Lis 22, 2010 23:52
Oli napisał/a: | tak na pewno, byłaś w takiej sytuacji? daruj sobie proszę gdybanie co bym gdybym, bo nie znasz całej sytuacji (i jej nie poznasz bo jest prywatna) i nie wiesz jak to jest w takiej sytuacji być, bo nie jesteś tymi konkretnymi osobami. Dla mnie EOT, więc jak coś to na pw zapraszam, bo z tematu idę. |
Byłam. I podjęłam słuszną decyzję.
Tak samo zdaję sobie sprawę, że różnie bywa.
A pw to dla mnie za dużo zachodu, jeszcze by mnie podejrzewano, że Twoimi słowami gadam Tak więc tylko tym zaznaczeniem, ze wiem, o czym mówię, również kończę.
sachma - Śro Lis 24, 2010 09:20
głupek się wita
Sysa - Śro Lis 24, 2010 09:41
sachma, twarzowe wdzianko
sachma - Śro Lis 24, 2010 09:47
tak to jest, jak się łeb pcha do śmietnika
Szura - Śro Lis 24, 2010 09:55
Wiecie może, czy mamy na forum kogoś z Piły lub okolic, kto mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną w Złotowie?
EDIT: dzięki Ance. nieaktualne.
AngelsDream - Śro Lis 24, 2010 13:45
sachma, w wykonaniu wilczaka identyczna sytuacja doprowadziła trzy osoby do łez ze śmiechu.
Szura - Czw Lis 25, 2010 10:59
Coś dla zainteresowanych szkoleniem klikerowym. Podoba mi się, bo zdecydowanie łatwiej mi się przyswaja widząc, jak coś robić, niż tylko czytając.
http://www.youtube.com/user/kikopup
http://www.dogmantics.com/Dogmantics/Home.html
Sysa - Czw Lis 25, 2010 11:52
Szura, dzięki!
AngelsDream - Czw Lis 25, 2010 12:45
Szura, filmiki z pierwszego konta bardzo nam pomogły.
Szura - Czw Lis 25, 2010 12:52
AngelsDream, super, dobrze mieć potwierdzenie, że to jest ok.
babyduck - Czw Lis 25, 2010 19:03
Jeśli pies w lęku separacyjnym robi sobie krzywdę to chyba już jest bardzo niedobrze
Czy próbował ktoś obroży z feromonami albo syropu KalmAid? Ewentualnie jakiś innych preparatów uspokajających?
Moja desperatka
AngelsDream - Czw Lis 25, 2010 20:35
babyduck, zależy od tego, jak robi sobie krzywdę.
U nas pomogło serene um z feromonami, ale pomogło o tyle, że Baaj nie próbował skakać przez okna, na pozostałe objawy pomogła tylko i wyłącznie regularna, wytężona praca.
satanka666 - Czw Lis 25, 2010 21:19
AngelsDream, a to serene um jest opłacalne przy psie powyżej 30kg?
przy kalmAid'zie wetka mówiła, że się nie będzie opłacało, a też szukam czegoś o takim działaniu.
AngelsDream - Czw Lis 25, 2010 21:32
satanka666, jeśli idzie o opłacalność, to w naszym przypadku kompletnie się nie kalkulowało.
babyduck - Czw Lis 25, 2010 21:35
AngelsDream, pręty od drzwi klatki są powyginane na kształt pyska, a Negra tak forsuje drzwi, że się pod nimi przeciska. Pysk ma poobcierany i rozciętą łapę.
Do tej pory myślałam, że jej dewastowanie domu to nuda. Teraz widzę, że panika. Ona za wszelka cenę próbuje się wydostać i mnie szukać. Klatka ewidentnie nie jest dla niej przeszkodą - na trzy całodniowe zamknięcia wydostała się z niej trzy razy. Próbuje się też wydostać z dom i ryje w ścianie przy drzwiach.
Zamierzam pracować głównie nad sobą i trochę odciąć pępowinę. Nie dostanę teraz urlopu, żeby od nowa uczyć ją zostawania, ale mogę odsunąć ją trochę od siebie i uniezależnić. Tylko serce mi pęknie.
|
|
|