To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

babyduck - Wto Cze 29, 2010 08:15

Podobne te zołzy mają takie aparaty gębowe, że wkręcają się w prawo - jak gwint w śrubce, więc wykręca się w przeciwnym kierunku.
Niamey - Wto Cze 29, 2010 09:00

yoshi, bo rzeczywiście trzeba na nie uważać - to naprawdę jest pies, który może Ci zejść na serce na spacerze, słyszałam o takich przypadkach. Po prostu nasz był wysportowany :mrgreen: Ale np. ring wystawowy dla buldogów w pełnym słońcu to jest katorga
Oli - Wto Cze 29, 2010 10:46

babyduck, co do tego co zostało to co najwyżej przemywaj spirytusem - samo powinno wyropieć, a jeśli nie to trzeba wydłubać jak drzazgę z ręki czy stopy u człowieka - odkażoną igłą. Możesz iść do weta jak się sama boisz to zrobić.

Co do ilości kropli to ile czasu minęło odkąd jej to zakropliłaś i ile dokładnie Negra waży?

babyduck - Wto Cze 29, 2010 11:17

Negra waży 20 kilo, może 2-3 więcej, choć nie sądzę. Zakraplałam ją po 7 rano.

Czy gdybym zrobiła dziś badanie krwi, to wynik byłby jednoznaczny i wiarygodny?
Czy gdybym chciała Negrę dziś odrobaczyć i zaczipować, to wydarzenia kleszczowe i zakropleniowe są przeciwwskazaniem?

Oli - Wto Cze 29, 2010 11:21

przy przedawkowaniu kropli może dojść do zatrucia, ja bym poczekała do jutra bacznie obserwując Negrę czy nie ma spadku formy, nie wymiotuje, nie ma gorączki itd. (tylko obserwuj a nie panikuj ;) ) albo jest prostszy sposób - wykąp ją porządnie i zakropl za jakieś dwa/trzy dni. ;)
babyduck - Wto Cze 29, 2010 11:26

No obserwacja będzie trudna, bo Neg jest w trakcie cieczki, więc jej forma pozostawia wiele do życzenia - tylko śpi i się przytula, a to nie jest normalne.
Oli - Wto Cze 29, 2010 11:31

ja u swoich psów dużo widzę po oczach czy coś jest nie tak, no i jeśli by zaczęła wymiotować czy byłą półprzytomna (wysoka gorączka) i "lała" się przez ręce to należy interweniować. jednak kąpiel nie zaszkodzi, bo jak wiadomo krople tracą działanie jak się psa kąpie 2 dni przed podaniem lub dwa dni po, a przynajmniej mają osłabione działanie.
sachma - Wto Cze 29, 2010 13:04

dla mnie prawo i lewo to czarna magia, ale wiem że w przeciwną stronę niż wskazówki zegarka :P ten na Lennym opity pięknie się wykręcił - chyba tylko trzy razy przekręciłam i wylazł cały i zdrowy :) mogłam mu później urządzić egzekucję :P

Lenny pada, on nie chce nic, nie chce pić, nie chce jeść (chyba że daje mięcho z lodówki - do póki jest zimne jest mniam!) więc do jedzenia dostaje skrzydła z indyka, kurczaka, szyjki itd.. a taka pogoda ma być przez tydzień co najmniej.. pies mi zaczyna żyć od 22, a wystawa w niedzielę - musimy się przygotować, ale jak to zrobić kiedy pies piszczy na samą myśl o wysiłku? dziś nie chciał wyjść na dwór, musiałam go wynosić do cienia, zrobił siku i uciekł do domu o.O

babyduck - Wto Cze 29, 2010 17:40

My już po wizycie u weta. Pan doktor usunął resztki kleszcza igłą i posmarował jodyną. Twierdził, że nie powinno się nic stać, bo zaraża opity kleszcz, któremu się cofa. Tutaj było za wcześnie. No ale obserwować nie zaszkodzi. Uspokoił nas też co do przedawkowania sabunolu.
Jezu, przy pierwszym psie trzeba się tyle nauczyć :roll:

satanka666 - Wto Cze 29, 2010 17:49

babyduck, będzie dobrze ;)
Ja też kiedyś psu zrobiłam dziurę w głowie, bo arek oderwał pół kleszcza spanikował i oczywiście musiałam resztę wydłubać na siłę, był bąbel dłuuugo i łysy placek, ale nic się nie stało.
Może kup Negrze obrożę, one działają dłużej więc nie trzeba pamiętać. Ja mam ustawione przypomnienie w telefonie co 4tyg. i zakrapiamy ;)

AngelsDream - Wto Cze 29, 2010 17:53

A my w innym temacie, trochę nudnawo, więc polecam tylko osobom z wygodnym fotelem:

http://baaj.pinger.pl/m/3361698/32-baaj-sam-w-domu

Pokonujemy kolejną przepaść.
Została jedna.
Będę miała psa bez gwiazdek. :shock:

Już dawno stwierdziliśmy z Gratis, że Baaj jest kochany i grzeczny tylko posiada gwiazdki do umowy z ludźmi.

Ale nie, Baaj znajdzie kolejne. To w końcu bury.

babyduck - Wto Cze 29, 2010 18:15

AngelsDream, szczerze gratuluję. No i trzymam kciuki za kolejne minuty. :kciuki:
sachma - Wto Cze 29, 2010 21:38

wyrwałam Lennemu przednie zęby ;( krwi trochę poszło ;( jak on teraz będzie jadł? ;( bawiłam się z nim tak jak zawsze - to on szarpał a i tak mam wyrzuty sumienia.. nawet nie zapiszczał ani nic.. dopiero teraz patrze a nie ma przednich zębów ;( wszystkich z dolnej szczęki ;(
AngelsDream - Wto Cze 29, 2010 21:40

sachma, tak kompletnie wszystkich?
Oli - Wto Cze 29, 2010 21:51

sachma, będzie jadł normalnie, bo on nie je siekaczami ;)