Archiwum - Psiaki vol. II
Anonymous - Nie Maj 25, 2008 08:00
Olimpia, Piękne jest co napisałaś,a przede wszystkim to co robisz dla tych naszych "młodszych braci i sióstr",życzę dużo sił i zawsze takiego zapału.
Asaurus - Nie Maj 25, 2008 08:01
Lama, są trzy wersje: szczeniakowa [niebieska], normalna [czerwona] i super wytrzymała [czarna] więc jak się obawiasz szybkiego końca żywota Konga to kup czarną wersję i oczywiście oryginał, nie podróbkę. My początkowo też się baliśmy czy Baaj nie zniszczy zabawki ale normalną czerwoną wersję w rozmiarze XL jeszcze nawet nie podziurawił zębami.
Lama - Nie Maj 25, 2008 08:12
A kupujecie do konga jakieś specjalne przysmaki, czy takie zwykłe psie ciasteczka? Bo na allegro są jakieś dziwne pianki do konga i podłużne ciastka...
Moje dwa szczęścia (duże szczęście podobno nie wpuszcza mniejszego szczęścia do łóżka;)):
AngelsDream - Nie Maj 25, 2008 08:29
Lama, ja tam wkładam albo normalną karmę, jeśli chcę psa zająć na 2 minuty, a jak na dłużej, to po prostu karmę z puszki.
Olimpia, pewnie, że Duchosław będzie pamiętał, ale z czasem wspomnienia się zatrą i będzie coraz lepiej.
babyduck - Nie Maj 25, 2008 23:30
Byłam sobie dzisiaj na wystawie psów w Radomiu popatrzeć na moje ukochane Szwajcary. I tak:
Mój namber łan wśród ras - DSPP:
Zwyciężczyni rasy:
Moja druga miłość czyli berneńczyki:
I z pozdrowieniami dla państwa ABBA:
Jasna sunia z drugiego i trzeciego zdjęcia była nadzwyczaj uparta
Żałuję, że nie załapałam się na żaden katalog, bo mam listę psów biorących udział w wyatwie, ale bez numerków i nie wiem który to który
marhef - Nie Maj 25, 2008 23:51
| Lama napisał/a: | | Moje dwa szczęścia |
Świetna fota
Się uśmiałam
AngelsDream - Pon Maj 26, 2008 16:30
babyduck, zgłoszone były 3 sunie: Barsabel i Crest z Polskiego Dworu i Medea Silver Power. Na zdjęciu ciemniejsza sunia to wg mnie Crest, a jaśniejsza Medea
pituophis - Pon Maj 26, 2008 16:44
Babyduck, a jak pierwotniaki (V/6-7) i charty? Ktos w ogole ma katalog, co bylo zgloszone i ile? Jak nie, to choc liste
Jesli mialbym optowac za ktoras z tych ras to tylko DSPP. Bernenczyki sa przehodowane, krotkowieczne i ZBYT MODNE. Szkoda rasy.
babyduck - Pon Maj 26, 2008 20:20
Pitu, szczerze mówiac, to nawet nie zainteresowałam sie innymi grupami. Dwie i pół godziny przestałam przy szwajcarach
Wiem, ze były 2 średnie nagie peruwiańczyki (pies w championach i suka w młodzieży), 1 podengo portugalski miniaturowy krótkowłosy (suma w młodzieży), a z chartów: 9 whippetów, 9 charcików włoskich, 6 chartów polskich, 5 borzojow, 3 saluki.
Moda była widoczna wyśmienicie - zatrzęsienie goldenów, labów i yorków. A przed wystawą "rasowe" szczeniaki sprzedawane w bagażnikach. Lista przyjętych psów (według nazwiska właściciela).
| pituophis napisał/a: | | tylko DSPP. Bernenczyki sa przehodowane, krotkowieczne i ZBYT MODNE |
To prawda. Z tego co wiem, to nie ma w polsce DSPP bez rodowodu krótkowieczność bernów mnie przeraża, stąd też zainteresowanie DSPP. Nie wiem czy dobrze rozumiem "przehodowane", ale na samej wystawie zauwazyłam, że psy tego samego wzorca tak bardzo się od siebie róznią. Są smukłe i grubokościste, z włosem falowanym i prostym, krótko i długonożne, ze stopem prawie 90-stopniowym i prawie płaskim...
Na deser bracco italiano, który na ringu I, gdzie pokazywane były BOB'y, uciekł swojej włascicielce:
AngelsDream - Pon Maj 26, 2008 20:47
| babyduck napisał/a: | | uciekł swojej włascicielce: |
Uroczo
A my robimy przymiarki do komendy głos.
agacia - Pon Maj 26, 2008 21:08
Azja jak ja uczylam dawac glos to bardzo szybko zalapala,a Lucy cos nie moze No i na agility idzie nam coraz lepiej,tylko cos ciezko ze slalomem i z palisada. Ulubiona przeszkoda to tunel No i nie wiem jak sprawic by Lucy sie nie zamyslala,bo czasem ja do niej mowie,a ona siedzi,patrzy sie i nic.
babyduck - Pon Maj 26, 2008 22:06
Mi z Deksiem też łatwo poszło. Ale miałam ułatwione zadanie - Deks lubi szczekać - wystarczyło to wykorzystać. Natomiast moja porażką jest niedouczenie go o polecenie "cicho!"
yoshi - Pon Maj 26, 2008 22:34
piekne psy, jesli mialam bym sobie kupowac kiedy wyzla to wlasnie wyzla wloskiego! Strasznie mi sie podobaja
AngelsDream - Pon Maj 26, 2008 22:34
Dla chętnych wszystkie: http://s238.photobucket.c...we%20spotkanie/
Oraz wybrane dla leniwych
Jakieś wesołe podpisy?
zasadzkas - Pon Maj 26, 2008 22:42
Widzieliście "Psiego psychologa" w weekend? Pani dobermanki Kariny mnie poraziła. Nie dlatego, że dobermanki, ale dlatego, że mówiła o uśpieniu. Bo agresywna i ją to wyklucza (pp delikatnie powiedziała, że to u nich taka się stała, a nie od urodzenia), a potem, że chora i karma i leczenie to duże koszty. Nasza Milwa również miała zapalenie trzustki, śladu po tym nie ma, pół roku góra. Oglądaliśmy z mężem i oboje się zasmuciliśmy. Że ktoś bierze psa i "popsutego" chce utylizować. Że tak w ogóle można.
Nie czuję się lepsza, a bezradna.
I fajnie się Was czyta, dla równowagi, mojej i świata. Wielkie dzięki
|
|
|