To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

stasimalgosia - Wto Mar 11, 2014 08:54

Sorgen u naszego psa z nadwrażliwymi jelitami sprawdza się Lukullus, o jedna z niewielu karm po której nie ma wzdęć i rzadkiej kupy. Może u was tez się sprawdzi, wersja z wołowiną nie ma w składzie drobiu ani kukurydzy.

Czy ktoś może polecić sklep gdzie pomogą mi dobrać kaganiec fizjologiczny na wielorasowca?

monisss - Wto Mar 11, 2014 09:18

Sorgen, sprawdziłam i każdy Bosh bez względu na smak zawiera drób...
Nasz najmłodszy wcina kilk i nawet pierdzieć przestał :) Tylko cena karmy jest powalająca...

PALATINA - Wto Mar 11, 2014 09:29

A u nas lipa.. Furosemid w tabletkach działa coraz słabiej. Chyba zastąpię go zastrzykami, choć jeden dziennie, żeby w iniekcji był. Bo płyn w brzuchu gromadzi się dość szybko po upuszczeniu.
Za to RC Convalescence Czacie bardzo smakuje (na razie) i nawet się przeprosiła z puszkami Animondy (od 3 dni dość ładnie je je).

monisss - Wto Mar 11, 2014 09:35

PALATINA, super, że zaczęła jeść.
A woda gromadzi się tylko w brzuchu, czy w płucach też?

jokada - Wto Mar 11, 2014 09:41

A mnie czeka 'odczulanie' Florki na duże psy :roll:
wczoraj pierwszy raz w życiu zrobiła histerię z powodu psa który ją chciał powąchać.
Ona i tak zawsze cs-uje bardzo mocno, kładzie sie, popiskuje
ale wczoraj była panika... panika ze szczekaniem - pierwszy raz coś takiego widziałam u niej
dlatego że chciał ją powąchać ledwo chodzący, widac było że delikatny starszy berneńczyk...
oj, trochę pracy przed nami....

palatina , dobrze że jej smakuje
trzymam kciuki, żeby jadła ładnie

PALATINA - Wto Mar 11, 2014 09:45

monisss,
Czata zaczynała z lewokomorową niewydolnością serca i płyn był tylko w płucach.
Od ponad roku kasłała mocno każdego ranka (przed podaniem leków).
W grudniu nastąpiła "przebudowa" jej serca i dołączyła prawokomorowa niewydolność. Płyn zaczął się intensywnie zbierać w brzuchu, ale w płucach jest go o niebo mniej niż przed grudniem. Czata kaszle sporadycznie (może ze 3 razy w tygodniu).
Mi to bardzo odpowiada. Na pewno łatwiej jej żyć z wodobrzuszem niż z zalanymi płucami.

Lama - Wto Mar 11, 2014 09:51

Moja suka znowu zeżarła mi książkę. Tylko tym razem nie pod moją nieobecność. Brałam prysznic jakieś 10-15 minut, Filip był w drugim pokoju, wyszłam z łazienki - książka w strzępach. Wstrętna cholera ściągnęła ją sobie z biurka. A biegała dzisiaj rano półtorej godziny, więc powinna być chociaż lekko zmęczona... ;(
monisss - Wto Mar 11, 2014 10:18

PALATINA, na pewno lepiej z wodobrzuszem. Mam nadzieję, że zareaguje na furosemid w zastrzyku i będzie poprawa.
PALATINA - Wto Mar 11, 2014 10:29

monisss,
Na razie zareagowała dobrze. Dostała o 9 i teraz ślicznie się wysikała.
Musze jej zamówić w lecznicy, albo receptę wezmę na ampułki.
Podobno czasem tak jest, że po paru podaniach w zastrzyku, organizm się odblokowuje i na tabletki lepiej reaguje. Oby!

monisss - Wto Mar 11, 2014 10:37

PALATINA
Z Forrestem tak było. Czasami tabletki nie wystarczały i dostawał zastrzyk. Raz na kilka dni. Wystarczało żeby organizm lepiej reagował na tabletki. A może to tylko zbieg okoliczności był...
Życzę Czacie poprawy i jeszcze wielu szczęśliwych chwil.

Ninek - Wto Mar 11, 2014 14:46

Znacie jakiś sklep internetowy gdzie kupię tanie obroże Kiltix i Foresto?
Znalazłam tanio na allegro ale przeginają z wysyłką. W opisie aukcji jest 16zł za kuriera i 0,50zł dopłaty za każdą kolejną obrożę (zamawiam łącznie 7 sztuk) a po wrzuceniu do koszyka wywala mi 27zł za przesyłkę - pogięło ich.
Inny tani sprzedawca ma tylko średnie kiltixy a potrzebuje też duże.

agacia - Wto Mar 11, 2014 20:08

Ja zamawiałam tutaj 3 kiltixy http://allegro.pl/obroza-...html#tabsAnchor

Za przesyłkę płaciłam 16zł za kuriera i nie miałam nic doliczane za kolejne obroże.

Ninek - Wto Mar 11, 2014 20:15

Niestety foresto nie mają.

Ale napisałam do tamtego sprzedawcy i wysyłka 7 obroży to 19zł, więc nie jest źle (zwłaszcza, że to obroże dla 4 różnych osób :P ).
Rozbieżności w cenach są kolosalne. Zamówiłam średnie kiltixy za 42zł a znalazłam też w necie za 70zł :roll:

klauduska - Pią Mar 14, 2014 08:59

U cioci w hodowli urodziło się 10 szczeniaków posokowców bawarskich :serducho: :serducho:
Dwie pierwsze fotki mamuśki i jej dzieci tutaj: https://www.facebook.com/...264985260349093 :)

PALATINA - Pią Mar 14, 2014 10:25

A tu może będzie moje małe. :serducho:
https://www.facebook.com/...&type=1&theater