Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
K3 - Pią Lut 17, 2012 22:26
Haha Czyli jest jeszcze szansa, że im posmakują warzywka
mmarcioszka - Sob Lut 18, 2012 00:28
Posmakują to za dużo powiedziane, raczej się przyzwyczają
bchadzyn - Nie Lut 19, 2012 11:10
Karmię chłopaków animalsem, mimo na prawdę kiepskiej jakości karmy chłopaki wcinają.
Żeby troszkę uatrakcyjnić dodaję im troszkę mięska, oraz różnego rodzaju owoce, wyłączając cytrusy.
Polecam dropsy jogurtowe, nie są wysokokaloryczne, a może być to dla nich dobra przekąska:)
Mao - Nie Lut 19, 2012 11:22
bchadzyn, chipsy też nie są wysokiej jakości pożywieniem, a kto ich nie lubi dobre karmy też będą znikać, naprawdę warto.
Moje teraz jedzą Reggie Rat i Ucztę dla Szczura JR Farmu - wysoka jakość, mi bardzo się opłaca. RR jest "na próbie" na razie, ale z tego co widzę jedzą bez kombinowania
Próbowałam karmić tanią karmą dla psów, długo mordowałyśmy i nie ma mowy, nie chciały jeść. Spróbuję jeszcze kiedyś z inną.
Nashi - Nie Lut 19, 2012 11:31
bchadzyn napisał/a: | mimo na prawdę kiepskiej jakości | Dziwi mnie to, że skoro wiesz, że karmisz swoje zwierzęta śmieciem to nadal to robisz. Próbowałeś dawać im jakieś lepsze karmy? Je prawdopodobnie też będą zjadały bez ociągania.
K3 - Nie Lut 19, 2012 11:47
bchadzyn napisał/a: | Karmię chłopaków animalsem, mimo na prawdę kiepskiej jakości karmy chłopaki wcinają. ) |
A jakie mają inne wyjście?
Zadziwia mnie takie podejście. Szczurki traktuje jak moje dzieciaczki a dzieciaczków nigdy nie karmiłabym syfem.
Alexxx - Nie Lut 19, 2012 12:09
Ja chcąc nie chcąc ciągle szukam najsmaczniejszej karmy dla ogonów, przechodziliśmy już przez Versele Lagę rat Nature (przejadła się po dwóch paczkach), Beaphar Care+ (nie czieszyła się entuzjazmem wcale), Beaphar Xtra Vital (narazie nasz faworyt), Vitacraft (jestem niezadowolona, poniewaz w karmie były 3 skladniki może , wiec dodałam kilka wlasnych, ale z tego co widze to wlasnie chłopaki wyjadaja to co dodałam), a teraz czekamy na przesyłkę z JR Farm z krabami
jolaada - Nie Lut 19, 2012 12:27
Alexxx napisał/a: | a teraz czekamy na przesyłkę z JR Farm z krabami | my też. Od dłuższego czasu jadły Timę,czas na zmiany, więc stopniowo będę mieszać.
Alexxx - Nie Lut 19, 2012 13:14
jolaada, własnie wachałam się czy nie kupić Timy na probe, bo była promocja z zooplusie, ale narazie nie na moj portfel i tak, poza tym obawiam się ze 2,5 kilo karmy to za dużo dla moich ryjków i mogłoby zwietrzeć
Karena - Nie Lut 19, 2012 13:28
Alexxx, zawsze możesz dołączyć do wspólnych zakupów i kupić pół kilo 'na spróbowanie'.
albo odkupić pół kilo od kogoś. Tima to dość popularna karma
jolaada - Nie Lut 19, 2012 13:29
Ja kupuję po 5 kg i właściwie od dłuższego czasu jedzą głównie to. Zjadają do końca co jest rzadkością, ale chciałam coś zmienić, a poza tym naczytałam się, że tima tuczy.W zooplusie ta karma ciągle jest w promocji i tak większy worek się bardziej opłaca.
[ Dodano: Nie Lut 19, 2012 13:30 ]
Jak pisze Karena, weź trochę na próbę.
mmarcioszka - Nie Lut 19, 2012 16:14
bchadzyn, zmien proszę karmę na lepszą... Nie chcesz żeby Twoje szczury dostawały wszystko co potrzebne?
bchadzyn - Nie Lut 19, 2012 21:10
Wiem o tym, po prostu miałem tą karmę w szafce, jak przyjechały chłopaki.
Napisałem, że o dziwo jedzą dlatego, że kiedyś miałem jeszcze jedno opakowanie, dałem na spróbowanie i szczurek tylko ,,wyjadał''. Nie lubię tej karmy.
Zamówiłem dzisiaj verselle laga rat nature - mam nadzieję, że będzie lepsza.
Devona - Nie Lut 19, 2012 22:06
bchadzyn napisał/a: | Polecam dropsy jogurtowe, nie są wysokokaloryczne, a może być to dla nich dobra przekąska:) | Jeśli masz na myśli "komercyjne" dropsy ze sklepu (a nie zrobione w domu z odpowiednich składników), to uwierz, że są wysokokaloryczne;) i do tego duża część to puste kalorie.
bchadzyn - Nie Lut 19, 2012 22:47
Yogies wydają mi się dobrym rozwiązaniem, ale te ,,komercyjne'' to może być sama chemia. Myślałem o robieniu domowych. Masz jakieś przepisy?
|
|
|