Archiwum - Psiaki XII
Ninek - Śro Lis 23, 2011 15:10
Viss napisał/a: | Ninek, ja nie zauważyłam niczego takiego u jamników. Myślę, że to raczej dotyczy niejadków po/chorobowych. |
Uf, to dobrze. Bo już sie bałam, że pobudza wydzielanie soków trawiennych. A Fox jest wiecznie głodny. Strasznie tego u zwierząt nie lubie (u ludzi też nie) to mi sie trafił taki egzemplarz, który zje każdą ilość czegokolwiek. Najlepiej razem z miską.
Szura - Śro Lis 23, 2011 15:40
jokada - Śro Lis 23, 2011 15:44
tia
furburger - Śro Lis 23, 2011 15:46
Off-Topic: | jeszcze gdybym umiała to przetłumaczyć |
Oli - Śro Lis 23, 2011 15:49
furburger, mam szczeniaki zamiast dzieci. wolę zrujnować sobie dywan niż życie.
Jak dla mnie beznadziejne, w dodatku jak ktoś w to mocno wierzy to prędzej skrzywdzi psa uczłowieczając go.
furburger - Śro Lis 23, 2011 15:53
Oli, dzięki
ugh, psy zamiast dzieci, tak jak koty zamiast partnerów
Oli - Śro Lis 23, 2011 16:01
furburger napisał/a: | psy zamiast dzieci, tak jak koty zamiast partnerów | dobre!
Szura - Śro Lis 23, 2011 16:09
Oli, dla mnie w ramach żartu świetne.
Psów nie mam zamiast dzieci, psy mam jako psy, a dzieci nie będę miała, bo nie chcę.
Layla - Śro Lis 23, 2011 16:13
Ja zawsze mówię, że dzieci są dla tych, którzy nie mogą mieć psów/kotów, ale to po to, żeby macicomózgie babska wnerwiać
Nakasha - Śro Lis 23, 2011 16:48
Genialne.
Ja mam zwierzęta zamiast dzieci, ale nie są dla mnie moimi dziećmi - dzieci nie chcę w żadnej postaci, więc mam psy i koty.
Anonymous - Śro Lis 23, 2011 18:06
Szura, genialne
Nakasha - Pią Lis 25, 2011 14:14
Dzisiaj poszłam z psami na dłuugi spacer. Pomyślałam sobie, że zajdziemy nad rzeczkę - niech psy ją sobie obejrzą, bo nigdy nie widziały.
I zaszliśmy. Nemo powąchał wodę i stwierdził, że to nie jest interesujące. Nala powąchała wodę... i wskoczyła na środek rzeki. Pięknie poszła pod wodę. Wypłynęła i z miną "ratunku pomocy", spanikowana, dopłynęła do brzegu, wskoczyła na trawkę, otrzepała się... i zaraz potem wskoczyła do głębokiej kałuży obok rzeczki. A potem ganiała się z Nemo w błocie i z wielką radością je rozchlapywała i się w nim tarzała.
Chyba dzisiaj ją wykąpiemy.
Ninek - Pią Lis 25, 2011 15:00
Fox na szczęście w większości przypadków odwołuje sie od wody xD
Kurde, pytanie z serii głupich
Jak najlepiej uczyć psa komendy 'zostań'?
Od wczoraj ćwicze z Foxem, ale nie wiem czy dobrze to robie i czy nie ma lepszego sposobu.
Nakasha - Pią Lis 25, 2011 15:14
Gdybym wiedziała, że wskoczy do rzeki to pewnie też próbowałabym ją odwołać.
Ninek, np .tak:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
sachma - Pią Lis 25, 2011 15:40
może wystawiających będzie to interesować
Cytat: |
Zarząd Główny ZKwP informuje o zawartych porozumieniach o wzajemnym uznawaniu tytułu Championa krajowego pomiędzy Łotewską Federacją Kynologiczną (Latvijas Kinologiska Federacija) oraz Ukraińskim Związkiem Kynologicznym (КИНОЛОГИЧЕСКИЙ СОЮЗ УКРАИНЫ), a Związkiem Kynologicznym w Polsce, które obowiązują od 30 marca 2011 r.
1. Strony ustalają, że psy zarejestrowane w ich księgach posiadające tytuł krajowego championa wystawowego jednej ze stron zyskuje tytuł drugiej strony po uzyskaniu jednego CWC w przypadku Polski i jednego CAC w przypadku Łotwy i Ukrainy, na wystawie międzynarodowej.
2. Procedura zatwierdzania tytułu championa krajowego w krajach reprezentowanych przez Strony:
Właściciel psa zwraca się do swojej krajowej organizacji kynologicznej (uznanej przez F.C.I) o zatwierdzenie tytułu championa Łotwy, Ukrainy lub Polski.
Główna organizacja kynologiczna wysyła zatwierdzony wniosek wraz z zatwierdzonymi tytułami zdobytymi wcześniej oraz kopię rodowodu.
Po otrzymaniu oraz sprawdzeniu wspomnianych powyżej dokumentów, kraj przyznający tytuł championa krajowego przesyła dyplom na adres pocztowy właściciela psa lub na adres pocztowy głównej krajowej organizacji kynologicznej nie pobierając z tego tytułu opłat.
3. Zaakceptowano zawarcie umowy z Litewskim Związkiem Kynologicznym (LKF) dotyczącej wzajemnego przyznawania tytułu championa wystawowego po uzyskaniu jednego CWC/CAC na wystawie międzynarodowej.
Warunkiem przyznania championatu jest wcześniejsze posiadanie championatu własnego kraju.
Od 1.01.2012 r. wprowadzono opłatę za wypisanie dyplomów Championa Polski i Młodzieżowego Championa Polski od wystawców zagranicznych w wysokości 25 EURO. |
|
|
|