Archiwum - Psiaki X
KaTasia - Pią Mar 25, 2011 21:15
Aferson, tylko, że moja Klucha już jest otyła. W któreś wakacje zostawiliśmy ją u dziadków. Po dwóch tygodniach psa odebraliśmy dwa razy grubszego. Od tej pory staraliśmy się ją odchudzić, ale nam nie wychodzi. Dostaje jeść raz dziennie, a nic nie chudnie. Jak na małego kundelka waży bardzo dużo, bo teraz po operacji 19-20 kg. U nas w domu w sumie każdemu przydałoby się zrzucić pare kilogramów.
Ninek - Sob Mar 26, 2011 14:46
Znajoma chce sprawić sobie wilczaka.
Ma już dogo canario, amstaffa i Mopsa.
Jakoś nie widze tego psa u niej
Narowista - Sob Mar 26, 2011 15:30
Ninek, jakieś dziwne połączenie tych ras... Pittbulla niech sobie sprawi będzie komplet
Ninek - Sob Mar 26, 2011 15:38
Narowista, właśnie wiem. Totalny misz masz.
Niech sobie jeszcze shih tzu sprawi, to już w ogóle będzie miała komplet ras 'podobnych do siebie'.
Szura - Sob Mar 26, 2011 16:23
Ja wiem, dog, amstaff, mops - imo niezbyt zróżnicowana mieszanka. Ale wilczaka tam jakoś nijak nie widzę. Choć skoro ja z pundlo skończyłam...
Ninek - Sob Mar 26, 2011 16:39
Szura, mi chodzi o temperament. Te jej psy są totalnie różne od siebie. Ostatni rok była zakochana w dogo canario (ta jej suka ma jakieś 1,5 roku), a teraz nowa wielka miłość - wilczaki. Wcześniej była miłość do astów. Zmienia jej sie co chwile...
Szura - Sob Mar 26, 2011 16:43
No ale w typowych przedstawicielach tych ras nie ma IMO jakichś szokujących różnic w temperamencie.
Narowista - Sob Mar 26, 2011 20:10
Ja bym się starała odwlec ją od tego
Sysa - Sob Mar 26, 2011 22:16
A już nie patrząc na charaktery.. To brzmi jak kolekcjonowanie fajnych ras!
satanka666 - Sob Mar 26, 2011 22:19
o matko, jak chce to niech sobie nawet słonia kupi. nic nikomu do tego ;p
Naciol - Sob Mar 26, 2011 22:21
Ale opiekuje się pozostałymi normalnie? Jeżeli tak, to co złego w tym, że chce jakiegoś psa innej rasy, skoro ma i warunki i możliwości?
sachma - Nie Mar 27, 2011 03:34
eh.. nienawidzę dogo... DT okazał się mordownią i oczywiście najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nic nie wiedzą, nigdy tam nie byli, nie przeczytali w całości wątku, nie mieli tam psa i przyszli chyba tylko po to żeby sobie pojeździć po ludziach, którzy spędzają tam całe dnie, żeby pozbierać wszystkie psy i odszukać te co uciekły - bo przecież taka osoba co to przez kilka godzin łazi po polach i szuka psa, albo siedzi cały dzień u weta i pomaga przy ledwo żywych powinna co 5min wchodzić na dogo i informować! jakoś jak mi zależało żeby się dowiedzieć czy Dudzie znaleźli to znalazłam i nr tel i podzwoniłam kilka razy i rozumiałam że nie mają czasu, więc cieszyłam się nawet ze szczątkowych informacji, a później zamiast biadolić na wątku zaczęłam wydzwaniać po kolejnych osobach żeby ustalić dalszy plan działania i znaleźć DT... ale lepiej biadolić niż szukać nowych DT niż zbierać kasę na leczenie czy po prostu poczekać na informacje..
Ninek - Nie Mar 27, 2011 09:38
Naciol, wierzysz w to, że tyloma różnymi psami można sie naprawdę odpowiednio zająć? Co innego jak sie ma 4 husky, z którymi tak samo sie biega w zaprzęgu a co innego z 4 różnymi rasami.
U niej tylko ten mały brzydal mieszka w domu, pozostałe w kojcach (osobnych, bo sie żrą)
Wilczaka szuka tak, żeby wyglądał jak najbardziej na wilka i miał jak najbardziej wilczy charakter, reszta nie jest istotna.
Inna sprawa, że ja mam na tą babe spaczone 'widzenie'. Nie lubie ludzi, którzy dzielą psy na równe i równiejsze.
sachma, ostatnio na dogo pełno takich tematów. Dlatego ja do takich nawet nie wchodze, bo tylko sie wkurzam.
Layla - Nie Mar 27, 2011 09:56
Ninek, ale świata nie zbawisz, jeśli ona nie znęca się nad psami to trudno się wtrącić.
Ninek - Nie Mar 27, 2011 10:01
Layla, a czy ja sie gdziekolwiek wtrącam?
Żale sie na forum i nie widze powodu do szukania w tym większego sensu.
|
|
|