O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
Mefisto - Czw Sie 23, 2012 18:32
Dzięki za rozjaśnienie mi wszystkiego.Widzę że masz szczura Mefistę, tak ? Sciągnęłaś z mojego Nicku
Cegriiz - Czw Sie 23, 2012 18:42
Mefisto, Daphne Mefista
No i niestety prędzej sam ściągnąłeś ode mnie, bo była na tym forum szybciej od Ciebie
Teraz, prócz Lilith Murzynki, reszta ma za imiona nazwy łącińskie kwiatków
A przynajmniej pierwszy człon.
unicorn - Czw Sie 23, 2012 19:15
wuwuna, może kiedyś.
pcheelkaa - Czw Sie 23, 2012 19:35
ja mam pytanie co do szczurków z innego forum do adopcji. Czy te beżyki, będą bezykami czy pózniej okażą się czymś innym? I czy są pośród nich dumbouchy ?
http://szczury.org/viewto...=895412#p895412
Kasik - Czw Sie 23, 2012 19:38
Ja dumbo nie widzę.
EDIT: czemu mi się włącza photobucket mobile?
EDIT2: Już naprawiłam, usunęłam sobie ciasteczka.
unicorn - Czw Sie 23, 2012 20:02
pcheelkaa, same standardouszne.
Beżowe to beige, mogą rozjaśnieć z wiekiem.
wilczek777 - Czw Sie 30, 2012 15:19
Bibsowi się podrosło nieco ( już ma się te 4 miesiące) i futerko jego z puszku i dziwadła przeszło w coś co wygląda na futrzak prawidłowy. Kiedy był jeszcze myszką pisano że to żaden mink tylko blutek. Teraz ogłaszam konkurs na fachowe określenie tego co my tu mamy
Ciężko zrobić mu zdjęcie... ruchliwe to to i światło zazwyczaj kiepskie. Chłopisko poprzetykane jest białym włosiem więc silvered, ale ta gwiazdka na brzusiu? Do tego cały spód jest ton jaśniejszy... self? Minimalnie jaśniejsze są też brwi i pyszczek. UFO?
Proszę o pomoc specjalistę.
Tu lepiej widać futerko:
Cegriiz - Czw Sie 30, 2012 15:23
wilczek777, biała plama wyklucza selfa Jest to irish.
Kolor zostawiam specjalistom Choć trochę wygląda jak moja zrudziała russian blue
wilczek777 - Czw Sie 30, 2012 15:36
Cegriiz nie znam się zupełnie ale nie istnieje coś takiego? To skąd taka różnica między grzbietem a brzuszkiem o.0 btw dałam lepsze foto futra.
quagmire - Czw Sie 30, 2012 15:40
wilczek777, Twój szczur ma raczej normalną różnicę między grzbietem a brzuszkiem - brzuszek zazwyczaj jest po prostu ciut jaśniejszy (u agouti zaś jest po prostu szary). Self to szczur bez znaczeń, czyli bez białych plamek i łatek.
Cegriiz - Czw Sie 30, 2012 15:43
Self to jest szczur bez znaczeń - cały jednakowy. Irish to ta biała plamka. Więc skoro ma plamkę nie moze być selfem.
Nie widzę specjalnej różnicy między brzuchem a grzbietem. Na brzuchu może być ciut inny kolor bo jest inna okrywa włosowa niż na grzbiecie.
Zaraz jeszcze sprawdzę co do koloru.
wilczek777 - Czw Sie 30, 2012 15:43
To przepraszam za błędną interpretacje selfa. Ale irish to chyba też nie będzie skoro kolor biały występuje wyłącznie na brzuszku...
Cegriiz - Czw Sie 30, 2012 15:44
wilczek777, irish to jest plama na brzuchu w białym kolorze. Raczej rzadko się zdarza aby była w innym.
Masz link do znaczeń.
http://fc00.deviantart.ne...ire-d2yy4x9.png
W przypadku Twojego szczura jest to raczej niestandardowy irish.
wilczek777 - Czw Sie 30, 2012 15:47
Chodzi mi raczej o występowanie przy tym białych łap etc mój narzeczony ma czrnuszka z irishem.
Cegriiz - Czw Sie 30, 2012 15:50
wilczek777, jeśli jest niestandardowy to może nie mieć białych łap
Wtedy to już chyba prawie wszystko jest dozwolone, ale biała mała plama na spodzie ciała musi być.
|
|
|