To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

jullcia_ - Pon Mar 08, 2010 16:34

Cześć dziewczyny, pilnie potrzebuję rozszyfrować tę oto rasę :
http://www.in4mants.com/p...USH_3.5_005.jpg

pomooocy.. dla mnie to ogolony szczeniak bolończyka/hawańczyka/maltańczyka. co Wy na to? Na pewno nie Jack russel, bo za krótką ma mordkę..?

rysia.13 - Pon Mar 08, 2010 19:42

Śliczny jest :mrgreen: :serducho:
Mi to wygląda bardziej na Chiuaue
bardzo jest podobny do np.: http://grudziadz.olx.pl/r...ua-iid-49008269 .

Lavi - Pon Mar 08, 2010 19:50

Mi sie wydaje, że jest to jakaś mieszanka ciułały :D
sachma - Pon Mar 08, 2010 23:39

jullcia_ napisał/a:
bolończyka/hawańczyka/maltańczyka

one są długowłose, a ten szczeniak wygląda na naturalnie krótkowłosego, po za tym nie ten pyszczek nie ta budowa, jak dla mnie chihuahua

Layla - Wto Mar 09, 2010 08:15

http://bielskobiala.gazet...na_wystawy.html :)
Mangusta - Wto Mar 09, 2010 10:31

nie wiem w sumie czy to dać do psów czy do kotów ;)

http://www.mmlublin.pl/blog/entry/3800/Kociaki+ze+śmietnika+i+nietypowa+mamka%2C+czyli+jak+pies+z+kotem.html

Niamey - Wto Mar 09, 2010 23:22

uuu, fajne kociaki, ciekawe czy będą szczekać :mrgreen:
Nie mogłam się dłużej powstrzymywać, maluchy są już na tyle duże, że pokażę kilka ich zdjęć, dubluję z mojego tematu, ale pewnie nie wszyscy tam zaglądają, a chciałabym się podzielić poczwórnym szczęściem moich rodziców :oops:

Maluchy są rewelacyjne - bardzo kontaktowe, zaczepiają człowieka, włażą na niego, a w zasadzie obłażą :mrgreen: No i są przepiękne, przemawia oczywiście przez ze mnie zaślepienie, ale one naprawdę są śliczne. Postaram się jeszcze kiedyś wstawić więcej zdjęć białego, bo jest chyba najfajniejszy z całego miotu, straszny łobuz i żarłok :serducho: No i ma wybarwione oczka, czyli nie grozi mu głuchota.
Są i zdjęcia białucha :D Nazywa się Pantaleon:

Pago:

Penelopka:

Pontusek:

babyduck - Wto Mar 09, 2010 23:37

Ło boże, jakie ciaputy! :serducho: Koniecznie więcej zdjęć białaska!
Oli - Śro Mar 10, 2010 01:14

Niamey napisał/a:
No i ma wybarwione oczka, czyli nie grozi mu głuchota.
To tylko zmniejsza ryzyko głuchoty, już kilkakrotnie widziałam białe psy np. z łatą na uchu/pysku, które były głuche. Zbadajcie go mimo wszystko i o ile nie zostanie u Was to powiedzcie o tym przyszłemu właścicielowi, bo ryzyko niestety jest nadal wysokie. Dodatkowo to bokser, a u nich często ta wada występuje. Mam nazieję, że maluchowi nic nie będzie brakować. :kciuki:

Osobiście nie darzę bokserów zbytnią sympatią, bo mnie wnerwiają w większości durni właściciele nie umiejący opanować tych żywiołów na 4 łapach, ale nie sposób się nie uśmiechnąć do takich klusek nieporadnych. :D

Niamey - Śro Mar 10, 2010 07:49

zanim te maluchy gdzieś pójdą, pewnie zostaną przebadane na wszystkie strony :) Ja z bokserami mam dokładnie odwrotnie - moje serce należy przede wszystkim do nich, z wyłączeniem nagrody specjalnej dla buldogów angielskich :mrgreen: Te psy są niesamowicie rodzinne, cierpliwe w stosunku do dzieci, wierne, odważne, nie zostawią właściciela w niebezpieczeństwie - prędzej dadzą się pogryźć niż uciekną, do późnej starości są jak jak duże dzieci i zachowują młodość ducha, zawsze skłonne do zabawy, zawsze chętne żeby wchodzić na kolanka, mimo że duży pies jest postury cielaka :lol: Nigdy się na bokserach nie zawiodłam, choć to naprawdę jest żywioł :roll: , Nasze pieski są po wszelkich szkoleniach i jak na boksery całkiem spokojne, ale to i tak niesamowite, co się kryje w tych psach. No i boksera można szkolić wyłącznie przez zabawę :P
Tak sobie pomyślałam, może znasz Oli jakieś miejsce w sieci gdzie można sobie poczytać jak to jest dokładnie z problemami zdrowotnymi u białych bokserów, dziedziczeniem ich itp.?

satanka666 - Śro Mar 10, 2010 08:52

Niamey, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Cudowne maluchy :serducho:
Ja jestem zakochana. Mamy psa w typie boksera i jak na początku mówiliśmy, że 'nigdy więcej', tak teraz wiemy, że chcemy drugiego ;D jeszcze nie teraz, ale powoli rozglądamy się za jakąś fajną hodowlą.

Anonymous - Śro Mar 10, 2010 10:38

Niamey, mogę sobie przyjechac do Ciebie i ukraść Penelopke albo Pontuska ? :serducho: :mrgreen:
Niamey - Śro Mar 10, 2010 10:59

satanka666, tak właśnie działają boksery :D Jakby co, mogę polecić 2-3 hodowle z okolic Łodzi, ale jakbyś potrzebowała jakiś inny region, to mogę pytać, więc jakbyś kiedyś chciała, to ślij priva :D
HeraPontus jest niezłym numerantem - potraf szczekać tak długo, aż go weźmiesz na ręce i dasz buzi :lol: No i wiesz, jako jedyny nie jest jeszcze na 100% zarezerwowany :P
To ja jeszcze trochę zasłodzę ten temat :P

A tu starsze zdjęcia:

quagmire - Śro Mar 10, 2010 11:07

:serducho: :serducho: :serducho:
No cudowne :)

Tylko sunia ma ucięte uszy - musiało boleć :(

Anonymous - Śro Mar 10, 2010 11:14

Niamey, o jeżuniu jak mi się on straszliwie podoba :serducho: