To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

Oli - Pon Paź 25, 2010 15:51

Devona napisał/a:
zresztą osoby wyłapujące i kastrujące dzikie koty często wypuszczają je później na wolność
dokładnie, wiele kotów nie będzie szczęśliwymi w zamknięciu, nawet jeśli dom jest "wychodzący". najważniejsze to by się nie mnożyły w zastraszających ilościach. Moi rodzice np. dokarmiają kastrata, który się przybłąkał na osiedle w zeszłą wiosnę. Kot ma na tarasie budę wyścieloną w środku, w której sypia dopiero od kilku miesięcy, dostaje jedzenie, czasem wejdzie do mieszkania ale siada w progu drzwi tarasowych i nie wchodzi dalej oraz nie daje się pogłaskać (chociaż potrafi ocierać się o rękaw jak mu się sypie jedzenie) i to mu w zupełności wystarcza. Do dyspozycji w koło ma nie tylko ogrodzone osiedle, ale też łąkę, działki, kanałek i nie sądzę, że jest mu źle.
L. - Pon Paź 25, 2010 15:56

Magnes, ja to samo mogę powiedzieć o NFO :) ze są towarzyskie i chcą ciągle być obok człowieka.
poza tym obecne NFO wahają się między 7, a 10kg.

Co do miauczenia to wielu hodowców mówi, że MCO miauczą bardzo dużo w ten sposób rozmawiając z właścicielem, więc trzeba być pewnym, że chce się mieć gadatliwego kota.

A natomiast mój Mufffin (NFO) miauczy bardzo często - w ten sposób również rozmawiając z nami. Poza tym on jest w ciężkiej rozpaczy jeżeli nie jest mu poświącana uwaga, wręcz natrętnie pakuje się na kolana. :P

Zapomniałabym dodać, że NFO są również kotami wysokopiennym więc należy im zapewnić, albo jakieś miejsca do wspinaczki, albo odpowiednio duży drapak :}

Reasumując wszelkie porównania oprócz cech wynikających ze wzorca należy brać pod uwagę z przymrużeniem oka, bo co kot to i tak indywidualny charakter. :wink:

Bernadeta - Pon Paź 25, 2010 21:56

A jak pięknie mruczy ten kocurek :mrgreen: -Figaro to jeden terkot ,baardzo głośny,mój Tofik ma cichy głosik w porównaniu z tym kociakiem.
Edit : i daje się pogłaskać ,ale przed karmieniem,po karmieniu już nie jest taki chętny na pieszczoty a pod tym względem nie różni się od Tofika . :)

Eruntale - Wto Lis 02, 2010 20:29

http://img215.imageshack....70/kittehsv.jpg

Rośnie i rośnie i rośnie i nie chce przestać :P

L. - Wto Lis 02, 2010 20:43

Eru, cudo :D

Jakość tragiczna, bo robione kieszonkowym lumixem, gdyż mądra eLka zapomniała naładować baterii do aparatu, a ładowarka została w Gdańsku :damagewall: :damagewall:

Ale mojego dyniowego kota widać :-D :-D

Anonymous - Śro Lis 03, 2010 17:42

;d

satanka666 - Śro Lis 03, 2010 18:09

ogromny :shock:
a co to za maluch? :twisted:

Anonymous - Śro Lis 03, 2010 18:24

nasz tymczas. bałam się, że mi go licho zeżre, ale gdzie tam, on się go panicznie boi ;d

Anonymous - Sob Lis 06, 2010 20:58

zna się ktoś na odróżnianiu płci u kotów? help.

nezu - Nie Lis 07, 2010 03:08

Na moje to będzie mężczyzna.
Mrówa - Nie Lis 07, 2010 10:46

według mnie też.
devilline - Nie Lis 07, 2010 19:39

Bogowie, mamy kota!

Przyjechał dzisiaj z Chorzowa, ma nierówno pod sufitem, małą główkę, wielki tyłek i galopuje niczym mustang z Dzikiej Doliny. I nie potrafię mu wymyślić imienia. Pomożecie?

Fea - Pon Lis 08, 2010 00:55

Ja ostatnio wszystko nazwałabym Furfur.
Sysa - Pon Lis 08, 2010 01:14

Ja z innej beczki.. Czy kot na smyczy i obroży może sobie zmiażdżyć krtań?
L. - Pon Lis 08, 2010 01:29

Sysa, zmiażdżyć nie sądzę, ale uszkodzić owszem.
wg. mnie smycz i obroża nie jest dobra dla kota na spacer.

ja preferuje szelki i tak robi znakomita większość ludzi.