Archiwum - Psiaki VIII
katasza - Pon Mar 10, 2014 11:12
Slodki wacik
Piszczie, piszcie o swoich niesfornych szczeniaczkach, moge byc jeszcze bardziej zadowolona z mojego idealnego szczeniaczka
wilczek777 - Pon Mar 10, 2014 12:28
Dzięki! Dzięki!
U nas wiosna pełną gębą! W krótkim rękawku ciepło a pieseł leży na zimnych płytkach w łazience. Pogoda dopisuje i chciałam wywalić młodą na dwór ale okazało się, że bez nadzoru nie da rady o.0 Wszystkie odrastające od ziemi "cosie" są do gryzienia a śmieci i ciekawostki przyrodnicze np. ślimaki do modowania.
katasza zazdroszczę szczeniora bo młoda jest z nami od soboty wieczór a ja już się modlę o jakikolwiek progres w zachowaniu bo to takie małe wredne, że gdyby nie słodkie oczka to bym powiesiła za ogon i dała szczurom do ogryzienia
aleksandrossa - Pon Mar 10, 2014 16:41
Mój głupolek
Sorgen - Pon Mar 10, 2014 19:21
Kurde jestem już zmęczona doktoryzowaniem się ze składu karm i lekko załamana Co worek to ja poszukiwania zaczynam bo ciągle coś się dzieje. Flaki ma zdrowe, robali brak. Deltę uczulił Markus z którego byłam względnie zadowolona (został mi worek 15 kg może ktoś chce?). Szukam karmy dla alergików ale w co drugiej kukurydza i kurczak. Czy jeśli suka będąc na BARFie jadła kurczaki i było ok to w chrupkach też może jeść czy lepiej nie ryzykować? Próbowałam TOTW ale szału nie było do tego jaśnie panienka odmówiła jedzenia po 3 worku (każdy był w innym smaku więc to nie przez znudzenie). Szukam czegoś bez kukurydzy, najlepiej bez kurczaka/indyka i nie za 20zł za kilo bo przy takiej cenie to już jej wołowinę kupię i zacznę gotować
sachma - Pon Mar 10, 2014 20:19
Sorgen napisał/a: | Czy jeśli suka będąc na BARFie jadła kurczaki i było ok to w chrupkach też może jeść czy lepiej nie ryzykować? |
Lenny na barfie jadł głównie drób, drób w suchej karmie = sraczka i syf w uszach...
monisss - Pon Mar 10, 2014 20:44
Sorgen, a Bosh? Słabo orientuję się w dokładnym składzie. Ale ten z wołowiną nie zawiera chyba kukurydzy, ale ziemniaki. Tylko chrupki są pokaźnej wielkości i u nas średniaki sobie z nimi słabo radziły.
Ninek - Pon Mar 10, 2014 20:55
Bosch jest w wersji ryba i ziemniaki, bez zbóż.
Sorgen - Pon Mar 10, 2014 21:14
Kurde podeślijcie mi linka do Boscha z wołowiną bo ani w zooplusie ani na stronie producenta takiej karmy nie widze Krokiety mogą być duże, bulterier raczej sobie z nimi poradzi Karma Bosch z rybą i ziemniakami na pierwszym miejscu ma: sproszkowane mięso drobiowe, jęczmień, kukurydza, mąka pszenna, pszenica, tłuszcz zwierzęcy, sproszkowana ryba (min. 5%), skrobia ziemniaczana (min. 5%), śruta pszenna, hydrolizat mięsa....
Chyba że jest jakaś inna linia tych karm?
Na BARF nie mogę wrócić przez operację Delty na przełyku, boję się straszliwie powtórki a w Tarnowie nie ma szans żeby ją ktoś odratował w takiej sytuacji jak mieliśmy. Więc z żalem ale kości odpadają no chyba że mielone (jak dorwę starą maszynkę to korpusy jakoś zmielę) a same gnaty z kurczaka to jednak chyba za ubogo jeśli chodzi o kości. Zastanawiam się coraz poważniej nad surowym mięsem, mielonymi korpusami plus warzywa i jakiś wypełniacz. Tylko nie wiem czy można dawać surowizne i wypełniacz razem bo to się jakoś inaczej chyba trawi jednak.
Ninek - Pon Mar 10, 2014 21:28
Sorgen, to musiałam z czymś innym pomieszać
Kości konieczne nie są, można suplementować inaczej. Na barfowym forum widziałam gdzieś osobę, która kości psom nie podaje.
sachma - Pon Mar 10, 2014 21:33
Sorgen, a gotowy barf? tam kości są przemielone.. nie mówię, że masz ją karmić samymi gotowcami, ale właśnie jako ten dodatek kostny. Chociaż też słyszałam, że ludzie podają suplementy zamiast kości.
Sorgen - Pon Mar 10, 2014 21:33
No tylko na samym mięsie bez gnatów to mi suke zatykało masakrycznie, do tego chodziła i jęczała o jedzenie bo nie miała "ciężko we flaku". Kurde muszę jeszcze doczytać i przekonac męża że cały nasz maleńki zamrażalnik będzie na psie żarcie
yoshi - Pon Mar 10, 2014 21:42
Sorgen, próbowałaś http://www.koebers.pl/ ?
wilczek777 - Pon Mar 10, 2014 21:59
Pieseła odmówiła dzisiaj jedzenia. Daliśmy jej mięcho "na smaczek" i żwacz żeby posiedziała w kenelu... W nosie ma jedzenie, skubnęła kilka swoich chrupek (słownie KILKA) i gardzi Wolfsblutem (drobne "puppy" kuleczki, ciemne bardzo, zapach kuszący, smak niezły). Na czym to ma żyć@?!
Ninek - Pon Mar 10, 2014 23:05
Sorgen, nie wiem jak u psów ale ja kotu daje głównie zmielone skorupki jajek. Jako balast kotom podaje się warzywa, dla psów pewnie też mają jakieś sposoby.
Sorgen - Pon Mar 10, 2014 23:19
yoshi znamy znamy. Niestety też ze zbożami i mięso podawane jest procentowo jako świeże więc szału nie ma. Kurde gadałam z mężem i chyba spróbujemy na BARFa wrócić tylko bez chrząstek i podawania kości do ogryzania (Deltoida ma tak mocną paszczę że bez problemu odłupywała duże kawałki kości) bo to przy jej przełyku odpada.
|
|
|