To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

Ninek - Sob Kwi 20, 2013 20:42

W moim mieście na ludzi sprzątających po psach patrzy sie jak na idiotów.
Nawet ludzie, których uważam za dość inteligentnych, moi znajomi i ich rodzice - nie sprzątają.
Baaaardzo rzadko widuje kogokolwiek z workami, sprzątającą osobe widziałam RAZ. Pomijając moich psich znajomych (poznanych w przytulisku - stamtąd wszyscy bez wyjątków sprzątają).

sachma - Sob Kwi 20, 2013 22:14

u nas się sprząta - nie każdy i nie zawsze, ale jednak widać dużo osób sprzątających i to nie tylko młodzi, ale i starsi. To w końcu od nas są te plakaty z dziewczynką na wózku usmarowanym kupą ;) chociaż jak dla mnie miasto zamiast na te plakaty mogło by wydać na więcej koszy na śmieci - ja teraz strasznie się męczę sprzątając, dwa psy w jednej ręce, worki z kupami w drugiej i szukaj tego kosza... jestem słabsza, wolniej chodzę i jak wcześniej szybszym krokiem mogłam powędrować, tak teraz nie..
mmarcioszka - Sob Kwi 20, 2013 23:32

yes, aki fajny, gratki. Jak się dogaduje z Matsi, kto rządzi?
katasza - Nie Kwi 21, 2013 01:13

http://schronisko.avx.pl/...item/1870-bofur
zakochalam sie...

yes - Nie Kwi 21, 2013 07:32

mmarcioszka, musisz go poznać :) w domu niepodzielnie rządzi Matsi, ale na spacerach jej się nie chce. Runner za to czuły na każdy jej gest, spojrzenie. pantoflarz :) i przylepa. ładuje się wiecznie glową na kolana
Tygrys - Nie Kwi 21, 2013 13:13

katasza, po co wrzucasz takie linki, zablokuje Cieeee.... :serducho:
nie mogę mieć psaaaaa ;(

Karena - Nie Kwi 21, 2013 13:15

katasza napisał/a:
http://schronisko.avx.pl/szczeniaki-do-adopcji/item/1870-bofur
zakochalam sie...

o rany :serducho: przepiękny!

katasza - Nie Kwi 21, 2013 13:23

jego pysk i nos to jest jakis kuzwa kosmos....nawet nie poszlam do schroniska dzisiaj bo balam sie ze nie wroce do domu sama, niech go ktos adoptuje!! ;(
Narowista - Nie Kwi 21, 2013 13:53

jaaaki cudak :serducho:
katasza - Nie Kwi 21, 2013 19:36

https://www.facebook.com/...90072621&type=1

bede miala prawie borderka na tymczasie. :mrgreen:

Komu cudaka?

Bel - Nie Kwi 21, 2013 20:04

jaki zgredek :lol:
katasza - Nie Kwi 21, 2013 20:16

fajowy jest, typowy slodki brzydal :P

Dobra, to powiedzieci mi teraz jak go wprowadzic do mieszkania.
Ja mam plan taki - jak przyjedzie to oby dwa psy spotkaja sie na dworze, pojda na spacer itd. potem Grafiego najpierw wprowadze do mieszkania, a po paru minutach Froda.
Dobry plan?

sachma - Nie Kwi 21, 2013 21:47

katasza napisał/a:
Dobry plan?

dobry ;) chociaż ja bym obserwowała na spacerze jak się zachowują, bo może będzie opcja wprowadzenia psów jednocześnie do domu.
Z Lennym pojechaliśmy pod Poznań po Odiego, po chwili na parkingu wpakowaliśmy oba do samochodu i pojechaliśmy do Falki, psy miały do dyspozycji cały tył samochodu i się ustawiały ;)
Odie siedział kilka miesięcy u Falki na DT, z tego co pamiętam spotkaliśmy się tylko raz w między czasie i poszliśmy na spacer - psy wyglądały jakby się pamiętały ;)
Pojechaliśmy po Odiego z Lennym, odebraliśmy go, zapakowaliśmy do samochodu w którym siedział Lenny i nie było kłopotów. Po powrocie z Elbląga po prostu wypuściliśmy psy z samochodu, pobiegały po podwórku i zawołaliśmy je do domu - oba wbiegły razem.
Oba były pełnojajeczne - teraz jajka ma tylko Lenny :P
Tylko, że ja byłam pewna Lennego, wiem, że jeśli na neutralu nie jedzie po jakimś psie to i do domu go wpuści - jak na neutralu na jakiegoś naskakuje, warczy, czy odgania to nie ma szans żeby wpuścił do domu.
Może zły przykład, bo jednak suka - przyjechali do nas znajomi ze swoim psem - nasze zamknęliśmy w kuchni, oni weszli ze swoim, kiedy już spokojnie się rozebrali wypuściliśmy nasze psy - zero agresji, tylko szczęście i zainteresowanie.

_ogonek_ - Nie Kwi 21, 2013 21:59

katasza napisał/a:
https://www.facebook.com/...90072621&type=1

bede miala prawie borderka na tymczasie.

Komu cudaka?
uroczy :serducho:
mmarcioszka - Nie Kwi 21, 2013 23:40

yes napisał/a:
mmarcioszka, musisz go poznać :) w domu niepodzielnie rządzi Matsi, ale na spacerach jej się nie chce. Runner za to czuły na każdy jej gest, spojrzenie. pantoflarz :) i przylepa. ładuje się wiecznie glową na kolana

Super :)
Chętnie go poznam osobiście i zobaczę Matsi :mrgreen: