Archiwum - Psiaki XIV
Nakasha - Nie Paź 14, 2012 23:13
Lavi, tak, pogoda dopisała.
Sorgen - Pon Paź 15, 2012 00:17
Jak Delta miała bagno w uszach to wet dał jej ogólny antybiotyk i przez pierwsze 2 dni miała tylko to brać, potem mieliśmy przez dwa dni tylko kropić i nie czyścić i dopiero jak antybiotyk zaczął działać to mieliśmy zacząć czyścić właśnie po to żeby psa tak koszmarnie nie bolało. Pierwszy raz taki schemat mieliśmy przy zapaleniu ucha i muszę przyznać że się sprawdził. Widać było że ją boli przy gmeraniu ale jednak dużo mniej niż do tej pory jak zaczynaliśmy czyścić już pierwszego dnia. Ja czyszczę palcem wskazującym owiniętym watką bo na widok pęsety z watą suka zwiewała lub tak tuliła uszy że nie szło gmerać.
Ninek - Pon Paź 15, 2012 09:16
Nakasha, uwielbiam Nemo! Jest piękny I to jego kątowanie jest tak delikatne, że w porównaniu z większością nowych onów wygląda po prostu zdrowo
Fox przy tym uchu i tak jest strasznie zmulony Chodzi tak koszmarnie smutny, że mam ochote go cały czas miziać, bo taki biedny jest
Sorgen, dzięki za rade.
Jego już nie boli jakoś specjalnie a gmeranie w uchu mu sie podoba nawet. Ale i tak nie daje sie dotknąć i trzeba to robić podstępem. Wczoraj wieczorem wyczyściłam mu calutki płatek i odrobinke głębiej, po pierwszym zagięciu. Jak go tak smyrałam, tylko przechylał głowe i mrużył oczy.
Nie wiem, skąd mu sie tam tyle tego syfu wzięło. W piątek dwa razy był płukany i ucho było czyste a w sobote już była masakra... I cały oklejony chodzi, po tym płukaniu. Będe mu musiała wszystkie włosy koło ucha upitolić, bo nie uda sie tego rozczesać....
nezu - Pon Paź 15, 2012 20:18
mój wampirek
http://imageshack.us/g/1/9814159/
W razie czego minialbum
Lama - Wto Paź 16, 2012 12:42
Widział ktoś gdzieś tanie kongi dla szczeniaka?
Oli - Śro Paź 17, 2012 02:01
wkleję i tu, bo może ktoś potrzebuje - chciałam bardzo polecić sklep KAR-MA.pl , jeśli ktoś ma psa/kota, szczególnie jedzącego karmę weterynaryjną, to jak do tej pory nie znalazłam sklepu lepiej wyposażonego i z tak dobrymi cenami. do tego obsługa bardzo miła, profesjonalna. powiadomienia nie tylko na mail, ale i na telefon smsem. i naprawdę jak do tej pory nie udało mi się znaleźć niższych cen za karmy specjalistyczne.
Nakasha - Śro Paź 17, 2012 10:09
nezu, http://imageshack.us/phot.../846/bon2i.jpg/ słodki A jak Wam idzie uczenie go tolerowania Twojego TŻ?
Lama, niestety nie...
nezu - Śro Paź 17, 2012 13:59
Nakasha, zaprzyjaźnili się.
Pacyfka - Śro Paź 17, 2012 21:41
W piątek jedziemy po psie dziecko 10 tygodniowe
Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś fajną i wartą przeczytania książkę o wychowywaniu maluchów, a może ma do oddania, odsprzedania bo muszę się na szybciocha douczyć
Gdyby ktoś mógł również polecić jakiegoś wrocławskiego weterynarza, dobrego i taniego
Jeśli ktokolwiek z Wrocławia miałby do oddania lub odsprzedania jakieś szczenięce zabawki, gryzaki, to również nie pogardzę
Ninek - Śro Paź 17, 2012 21:47
Co to za urocza góra loczków?
Pacyfka - Śro Paź 17, 2012 21:52
Ninek, nie wiadomo, błąkało się takie 7 tygodniowe maleństwo po lesie Może coś z pudelka ma
rudziak - Śro Paź 17, 2012 21:54
Pacyfka gratulacje
Ja polecam "Przechytrzyć psa" Terry Ryan, Kristen Mortensen. Jest nie tylko o szczeniakach ale o rowiązywaniu wielu problemów z zachowaniem. Do tego, jak dla mnie pozycja obowiązkowa dla każdego psiarza, "Sygnały uspokajające" Turid Rugaas. Jeżeli interesuje cię psia tematyka to polecam też "Wszystko co usłyszałem od moich psów" Jon Katz. Nie jest to typowy poradnik, bardziej przemyślenia i opisywanie własnych doświadczeń autora ale mi ta książka nie raz dała do myślenia. Początek był dla mnie trochę nudny ale o ile wchodzisz dopiero w świat psów to będzie idealny
Pacyfka - Śro Paź 17, 2012 22:05
Dzięki rudziak , Psi świat jest mi znany od 2 roku życia Trochę książek też przerobiłam miedzy innymi "Jak przechytrzyć psa" i "Sygnały uspakajające" Bardziej myślałam o pozycjach typowo "szczenięcych" takich jak: "Jak wychować szczenię", "Szczenię doskonałe" Warte są zaopatrzenia się w nie?
Ninek - Śro Paź 17, 2012 22:08
Pacyfka, wydaje mi sie, że przy szczeniaku to głównie kwestia 'nie dać wejść sobie na głowe' Co przy szczylu jest trudne, bo to słodkie takie i w ogóle cała asertywność idzie w cholere
No i praca nad więzią psio-ludzką.
rudziak - Śro Paź 17, 2012 22:11
Pacyfka zależy jakiej wiedzy szukasz w takich szczenięcych podręcznikach są zwykle totalne podstawy, nic czego nie można by poszukać w necie na różnych portalach albo forach
edit: spróbuj poszukać takich książek w necie, na pewno kilka jest gdzieś wrzuconych.
|
|
|