Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
mmarcioszka - Pon Gru 05, 2011 23:13
Paulina87 napisał/a: | MM kolorystycznie wygląda jak takie domowe przedszkole dla szczurów Kojarzy mi się z placem zabaw. |
Bardzo się cieszę, bo taki miałam zamysł, żeby było wesoło i tak trochę dziecinnie Jak będę miała trochę gotówki, to wymienię jeszcze te grafitowe tarasy na zielone i dołożę kolorowych domków i hamaczków polarkowych na zimę
Niamey - Pon Gru 05, 2011 23:18
Faaajnie, tak kolorowo i nietypowo
quagmire - Czw Gru 08, 2011 11:53
L., nie wiem, czy już widziałaś plusy henioków. Są zdjęcia w ich temacie: http://forum.szczury.biz/...r=asc&start=900
Pyl - Czw Gru 08, 2011 18:49
No to ja się pochwalę Od wczoraj do mojego stada dołączyła PIKLA (czyli prawie idealna klatka Pyla)... Wystrój jeszcze ubogi, ale to się jeszcze zmieni
w towarzystwie:
Pierwsze wrażenie - cudowne!!!
Na fotce wygląda jak zwykła klatka, ale ma super (jak dla mnie oczywiście ) wymiary: 120*58*71 cm. Jest wystarczająco duża (w kalkulatora 8-11 ogonów, choć moje 8 sztuk w niej zaniknęło - sami zobaczcie na fotach, z rzadka widać jakiegoś ogona) a łatwa w obsłudze.
Drzwiczki duże i dobrze umieszczone (i to mimo, że z racji wysokiego stołu nie specjalnie jeszcze używam górnych). Poziome pręty na całym obwodzie bardzo ułatwiają mocowanie atrakcji. Głębokość 58 cm pozwala na łatwe zagospodarowanie całego wnętrza i sięgnięcie do każdego krańca klatki. Konstrukcja stabilna, pręty "normalnie" twarde.
Wady? Na razie niewielkie:
- pęknięte naroże kuwety (niestety efekt transportu - na szczęście tylko góra - skleiłam i będzie żyć),
- idiotyczne plastiki (naroża, zamknięcia drzwiczek, mocowania ścianek) - częściowo już wyeliminowane
- odstęp 2.1 cm (ILKA, czyli klatka idealna miała by 1.8 cm )
Teraz jeszcze tylko czekam na wannę, do której zmieszczę górę bez rozkładania i będzie CUDOWNIE!
klimejszyn - Czw Gru 08, 2011 23:45
Pyl, kurcze, świetna ! co to za model ?
Devona - Pią Gru 23, 2011 23:56
Happy Home XL firmy Montana .
Pyl - Sob Gru 24, 2011 00:30
Devona, fajnie wygląda Czy to w środku to szafka łazienkowa czy mi się wydaje? Fajny patent, chyba zgapię.
Devona - Sob Gru 24, 2011 11:43
Mało wyposażenia, bo klatka jest po pierwszym sprzątaniu i na szybko była urządzana (zresztą została bez lokatorów, bo szczury są z nami "na wyjeździe"). W środku rzeczywiście jest szafka łazienkowa, tylko kółka odczepione, służy moim szczurom już od dawna, w różnych konfiguracjach, np. w całości na stojąco, podwieszona czy też jako dwa koszyki . Pyl, zgapiaj jak najbardziej, ja szukam jeszcze narożnej .
wushu - Pon Gru 26, 2011 23:07
Ach jak różowo..
Niamey - Pon Gru 26, 2011 23:15
Słiitaaśnie
Asmena - Pon Gru 26, 2011 23:21
Ślicznie
cynia - Sob Sty 14, 2012 11:46
No więc i ja się pochwalę moją klatką. Co prawda brakuje jeszcze paru elementów (poidła, miski, domek, toaleta) ale uzupełnię niedługo. Na razie wystrój numer jeden podczas niecierpliwego czekania na szczury.
Okiem ekspertów - coś dodać? odjąć?
smeg - Sob Sty 14, 2012 13:54
A ta szara "rura" nie jest zbyt pionowa? Nie wyobrażam sobie, jak szczury miałyby tam wchodzić. Nie mówiąc już o tym, że moje rozszarpałyby ją na strzępy
pszczoła - Nie Sty 15, 2012 19:24
U nas po przemeblowaniu wygląda tak:
Na dole po prawej będzie jeszcze jeden taras
Starałam się poupychać jak najwięcej rzeczy ze względu na jednego pana w średnim wieku, żeby mu było łatwiej Ale i tak mam wrażenie, że jest za mało
Dogha - Nie Sty 15, 2012 20:54
Ja bym pewnie jeszcze coś polarowego dodała ale to ja Fajnie bardzo i wcale nie pusto Co to za klatka?
|
|
|