To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XII

Ninek - Wto Lis 22, 2011 18:15

No ja gdzie bym nie zajrzała, tam widze albo Mastif Japoński (tosa-inu), albo tosa-inu (mastif japoński).

Też sie nie znam :P

Anonymous - Wto Lis 22, 2011 18:24

Layla napisał/a:
Eeee, tak was czytam... Znajdę sobie jakieś małe gówienko w schronie chyba, albo z DT.
bardzo dobry pomysł, prawdziwy york, z wzorcowym, cudownie terierowym charakterem, z badaniami na pl i pra to koszt powyżej 4-5 tysięcy. :] No i trzeba długo czekać, bo masa ich idzie na eksport a mioty są małe. Acha, w polsce są chyba ze 3 takie hodowle, reszta.. reszta jest milczeniem. ;)

Ninek, to biało-czarne szurnięte to Fox (nie springer)? Cudne psisko. :serducho:

Oli - Wto Lis 22, 2011 18:32

Viss napisał/a:
bardzo dobry pomysł, prawdziwy york, z wzorcowym, cudownie terierowym charakterem, z badaniami na pl i pra to koszt powyżej 4-5 tysięcy. :]
a co jest złego w yorku ze schroniska? te psy też potrzebują domów. :roll:
Ninek - Wto Lis 22, 2011 18:34

Viss napisał/a:

Ninek, to biało-czarne szurnięte to Fox (nie springer)? Cudne psisko. :serducho:

Tak, to szurnięte to Fox xD
Rajcza, springerka była jeszcze troche przestraszona, bo ona sie boi dużych psów (jako szczenie została przez takiego stratowana, po czym sie na niej położył xD). Z resztą ta sunia posokowca też jeszcze troche sie bała. Jak zostały we trzy, bez tego byczka, to sie świetnie bawiły :) Ale żadna nie doganiała Foxa, zajechał je :lol:

Oli napisał/a:
Viss napisał/a:
bardzo dobry pomysł, prawdziwy york, z wzorcowym, cudownie terierowym charakterem, z badaniami na pl i pra to koszt powyżej 4-5 tysięcy. :]

Przecież nie napisała, że to zły pomysł, tylko że dobry ;) Bo ciężko znaleźć dobrą hodowle yorków.

Anonymous - Wto Lis 22, 2011 18:36

Oli napisał/a:
gdzie w moim poście wyczytałaś coś odwrotnego? :shock:

Ninek, nie wiem czemu wcześniej go nie widziałam, ale jest świetny. :mrgreen: Świetnie się bawił i zaczepiał do zabawy, czy to taki wulkan energii cały dzień?

Oli - Wto Lis 22, 2011 18:39

Viss napisał/a:
gdzie w moim poście wyczytałaś coś odwrotnego? :shock:
końcowa emotka mnie nakierowała, bo to coś w rodzaju ironicznego uśmiechu jest ;) ale jak się pomyliłam to przepraszam :)
Anonymous - Wto Lis 22, 2011 18:43

Raczej nadinterpretowałaś. :] dotyczyło ceny i rzadkości występowania prawdziwego yorka. :)
Ninek - Wto Lis 22, 2011 18:45

Viss napisał/a:

Ninek, nie wiem czemu wcześniej go nie widziałam, ale jest świetny. :mrgreen: Świetnie się bawił i zaczepiał do zabawy, czy to taki wulkan energii cały dzień?

On ma genialny stosunek do psów, idealnie sygnalizuje wszystkie emocje (jak sie choć troche wie, jak psy to robią - on książkowo to okazuje!). Jest nieprzewidywalny, ale jak sie go troche nauczy, to wie sie, co zrobi za chwile.
A co do energii, to tak, cierpi na jej nadmiar ;)

Oli - Wto Lis 22, 2011 18:46

Viss napisał/a:
Raczej nadinterpretowałaś. :]
zapewne wiesz lepiej niż ja... :wink:
Anonymous - Wto Lis 22, 2011 18:49

Ninek, to bardzo młody pies? Pamiętam co pisałaś o problemach z nim i aż nie pasuje to do psa z filmiku.

Off-Topic:
Oli napisał/a:
Raczej nadinterpretowałaś. :]
raczej nadinterpretowałaś kropka
Nowe zdane: emota dotyczyła ceny (...)

Ninek - Wto Lis 22, 2011 18:53

Viss, jest prawdopodobnie z lipca 2010.
Spacery a dom to dwa różne światy. Na spacerach jest idealny, pięknie sie odwołuje, pilnuje sie mnie, dogaduje sie z każdym psem (tylko sie tarza okropnie i zżera różne syfy). A w domu, no cóż, bywa niewesoło. Ma za sobą bardzo wiele i myśle, że on po prostu nie czuje sie w mieszkaniu zbyt pewnie. Nie lubi być ograniczany, to on chce być najważniejszy.
Pomału sie docieramy, ale to zajmie jeszcze wiele czasu...

Anonymous - Wto Lis 22, 2011 18:55

Off-Topic:
Ninek napisał/a:
zżera różne syfy
spróbuj podawać codziennie rumen, na wszystkie moje gównojady działał genialnie i niemal od razu.
http://animalia.pl/produk...Rumen_Tabs.html ma też świetne opinie innych.

Ninek napisał/a:
może zostać z wami, czy jednak do końca będziesz dt?
Nakasha - Wto Lis 22, 2011 19:26

Nasz dostaje a też zżera. :P
sachma - Wto Lis 22, 2011 19:28

Lenny nie dostaje a nie zżera :P
Ninek - Wto Lis 22, 2011 19:36

Viss napisał/a:

Ninek napisał/a:
może zostać z wami, czy jednak do końca będziesz dt?

Powiem tak, jeśli znajdzie sie ktoś super, to mu Foxa oddam. Ale to musiałaby być doświadczona, konsekwentna osoba, którą polubie. Początkowo nie musiałabym jej lubić, ale teraz mi na gnojku za bardzo zależy, żeby oddać go komuś, kto mi nie przypasuje ;)