Archiwum - Psiaki X
Naciol - Nie Mar 20, 2011 23:07
mc, w stajniach bardzo często są jacki - wszystkie które znam są szalone, ciągle biegają i nigdy nie mają tego dość. Wpatrzone we właścicieli jak obrazek, ale przy tym niepokorne
mc - Pon Mar 21, 2011 12:16
No właśnie myślę nad rasą odpowiednią dla mnie. Mam jeszcze sporo czasu, ale wszelkie uwagi i sugestie są da mnie niezwykle cenne. Dzięki!
sachma - Pon Mar 21, 2011 18:27
Co myślicie o karmie Bosch? Dino jest na Brit active, zastanawiam się nad zmianą karmy właśnie na Bosch active..
Oli - Pon Mar 21, 2011 18:29
sachma, Koora mówi, że Bosch jest niedobry, wprawdzie nie jest gorszy od Royala i od biedy i z wielkiej łaski da się go zjeść, ale to nie dla niej. Na Duszku nie próbowałam.
agacia - Pon Mar 21, 2011 18:37
Ja nie wiem czy bosch taki suchy i sie kruszyl mocno przy gryzieniu czy akurat trafilam na jakis dziwny, ale azja jak kiedys jadla to zaczynala sie nim krztusic i kaszlec. Przy zadnej innej karmie tak nie miala Co do jakosci to wg mnie nie jest to najlepsza karma, ale porownywalnej jakosci jak Brit.
Ninek - Pon Mar 21, 2011 19:49
Ja moim sukom kupiłam dzisiaj na spróbowanie dwie Josery: Pure Lamb&Rice - 100 % jagnięciny i SensiPlus (ryż + kaczka)
Ktoś próbował? Spotkałam w sklepie kobitke, która bardzo zachwalała.
Poprzednia karma sukom pasowała, ale chyba im sie przejadła, bo ostatnio mocno grymasiły, więc pora zmienić na jakiś czas.
Sysa - Pon Mar 21, 2011 20:43
Ja wzięłam raz bosha dla zmiany smaku i szału nie było.
Ogólnie mało psów go lubi, z tego co obserwuję.
Sorgen - Wto Mar 22, 2011 14:51
sachma a czemu z Brita chcesz zrezygnować? Pytam bo moja suka jest właśnie w połowie 15kg wora Brit activ i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Suce też smakuje a przerabialiśmy wszystkie drogie karmy i tak chętnie jak Brita ich nie jadła.
Narowista - Wto Mar 22, 2011 19:31

Mój wodołaz skoczyć czy nie skoczyć
No przecież idę !
A walnął cię ktoś kiedyś?
Obudź mnie jak film się skończy
sachma - Wto Mar 22, 2011 20:38
Sorgen, bo pies potrzebuje zmiany smaku.. zaczyna kręcić nosem - dziwne że dopiero teraz zjadł już 180kg 6 podwójnych paczek
Ninek - Śro Mar 23, 2011 09:22
Gdybyście słyszały, że ktoś szuka husky to będe wdzięczna za kontakt.
Już 3 razy wróciła nasza Alaska... A wszystko przez głupie wydawanie jej Np do ludzi z maleńkim dzieckiem - nie przewidzieli, że duży pies może dziecko przewrócić...
KaTasia - Śro Mar 23, 2011 09:32
Moja Sonia miała wczoraj operację. Bardzo się bałam.
'Wypchnięto' jej gruz kostny z jelita. Dostałam też telefon, czy wyrażam zgodę na usunięcie macicy, bo jak się okazało, zaczął zbierać się tam płyn i za 3-4 miesiące mielibyśmy ropomacicze.
Teraz mam piesa lżejszego o macicę. Teraz martwię się o tycie. Mała i tak ma sporą nadwagę jak do swoich rozmiarów. Teraz leży w przedpokoju, przykryta kocykiem.
babyduck - Śro Mar 23, 2011 09:53
KaTasia, będzie dobrze. Pilnuj tylko, żeby sunie do zdjęcia szwów nie szalała za bardzo.
Na tycie jest sposób - w końcu pies sam sobie z lodówki nie podbiera, prawda? Zmniejsz jej dzienną dawkę, zadbaj o więcej ruchu, albo kupuj karmę dla psów kastrowanych w wersji light.
babyduck - Śro Mar 23, 2011 15:00
Pytanie z kategorii głupich - jutro o 11 moja sucz powinna mieć zdejmowane szwy. Nie będzie mnie ani TŻ w domu do wieczora i wątpię, żebym zdążyła przed 20 do lecznicy.
No i pytanie jest czy lepiej szwy przenosić czy niedonosić? Lepiej zdjąć dziś wieczorem czy w piątek wieczorem? Czy ma to w ogóle jakieś znaczenie?
Ninek - Śro Mar 23, 2011 15:06
Moja suka miała ściągane na raty, bo to histeryczka i bałyśmy sie o serce. Ostatnie 2 szwy miała 3 dni dłużej i absolutnie nic sie z nimi nie działo.
A następnym razem sama jej ściągne. Nie chce żeby nam na zawał u weta padła a to wcale w jej przypadku nie jest niemożliwe.
|
|
|