To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Niamey - Śro Lis 30, 2011 16:42

Nietoperrr..., to jest półka dołączona do klatki perfect, oklejona przeze mnie samoprzylepną, zmywalną okleiną. Półki są bardzo wygodne, łatwo i szybko można je zdemontować, tylko niestety są w kolorze, którego w klatce nie znoszę - granatowym :) Więc kombinowałam co z tym zrobić i je okleiłam.

cytryn007, te kwiatki to takie filcowe coś (osłonka na kwiatki?), do czego włożyłam plastikowy pojemnik ze ściółka i szczury mogą tam siedzieć i sikać :rotfl: Pewnie za jakiś czas zginie śmiercią naturalną, ale aż tak strasznie nie gryzą, bo przez jakiś czas już stało w klatce.
L., co kto lubi - ja na co dzień ubieram się na czarno, to chociaż w klatce zaszaleję :lol: Ale można też pójść w czarne sputniki i hamaki w czachy :D

maris - Śro Lis 30, 2011 16:58

Niamey, cudownie kolorowo! :serducho: :serducho:

Ja z kolei mam pytanie co do koloru żółtych tarasów. Widzę, że masz zieloną część sputnika, więc wnioskuję, że i drugą - żółtą część masz. I tu moje pytanie: czy żółty kolor tarasów to ten sam odcień co żółty sputnika? :)

I jeszcze pytanie co to takiego? :arrow: http://s772.photobucket.c...nt=IMG_1073.jpg Fajne bardzo :)

Jedyne, czego mi tu brakuje to hamaka łapiącego spadające z góry szczury, chyba, że jestem ślepa albo masz to jakoś inaczej rozwiązane. ;)

Niamey - Śro Lis 30, 2011 17:16

maris, niestety nie mam i nigdy nie miałam żółtej części sputnika. Wydaje mi się jednak, że ten żółty jest taki ciut cieplejszy niż ten sputnikowy.

Hamak pewnie będzie, akurat nie było żadnego odpowiedniego, choć układ jest taki, że ciężko szczurowi spaść zupełnie na dół, raczej natknie się na jakiś koszyczek, taras lub pudełko

A rzecz ze zdjęcia to wspaniały składany desko-durszlak z carrefoura :D

Nietoperrr... - Pią Gru 02, 2011 18:42

Zimno się w szczurze dupki zrobiło,to i klatkę trzeba było cieplej ubrać :wink:

Majszczur - Pią Gru 02, 2011 18:47

Nietoperrr... i ja mam uwierzyć, że Twoje chłopy robią TYLKO w ten sralniczek :>
radzioo81 - Pią Gru 02, 2011 19:17

Nietoperrr..., Ty masz wszystko szyte na wymiar no nie..? :P hahah fajnie mają te Twoje ogony...
wushu - Pon Gru 05, 2011 16:09

Majszczur, w mojej klatce też mieszka 5 szczurów a kuwetę mam 120x60 więc to ja dopiero mogę marudzić na żwirek i jego cenę, zwłaszcza że sprzątam ją często bo mi śmierdzi :P

Moja klatka :)

Niamey - Pon Gru 05, 2011 16:16

jakie cudne gniazdo sptuników :D Stacja kosmiczna :lol:
Kasik - Pon Gru 05, 2011 16:21

Arrrgh, przez Was znudził mi się mój biało-czarno-czerwony wystrój i mam ochotę na fiolet i róż :twisted:
furburger - Pon Gru 05, 2011 16:28

wushu, ile sputników ;DD
Majszczur - Pon Gru 05, 2011 16:35

Niamey napisał/a:
Stacja kosmiczna :lol:
to samo miałam skojarzenie :mrgreen:

a to nasza najnowsza odsłona

wushu - Pon Gru 05, 2011 16:52

Słuszne skojarzenie bo kosmiczne naleśniki w nich latają :P

Już mnie nawet różowość nie przytłacza, przyzwyczaiłam się :P

Asmena - Pon Gru 05, 2011 19:44

Nooo, to żeby Was już totalnie zaróżowić ;)
Niestety- zdjęcia nie oddają pięknego koloru koszyczków, w których się po prostu zakochałam :)

Sorry za niepoodwracane fotki. W kompie są ok, nie wiem, dlaczego się tak ładują...

mmarcioszka - Pon Gru 05, 2011 20:14

A to moja ferplastowa woliera z żółtymi tarasami :serducho: Hamaków prawie nie ma, bo się zbuntowałam-ciągle do nich sikają, koniec, jak im dupcie przez trzy dni zmarzną :evil: , to może będą bardziej szanować szmatki, oby :roll:

Paulina87 - Pon Gru 05, 2011 23:10

MM kolorystycznie wygląda jak takie domowe przedszkole dla szczurów :) Kojarzy mi się z placem zabaw.