To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

quagmire - Czw Mar 04, 2010 16:28

Chyba kiedyś skorzystam. Ostatnio już sobie nieźle pozwalałam, a raczej on mi pozwalał ;)
Anonymous - Czw Mar 04, 2010 17:47

lucy jest absolutnie cudowna, idealna.
agacia - Czw Mar 04, 2010 20:29

Cieszę się, że się Lucy podoba. Idealna by była jakby ważyła 2 kg mniej, ale popracujemy nad tym na wiosnę :)
Lavi - Pią Mar 05, 2010 19:30

A ja jestem przerażona tym, co znalazłam na jednym z for...

/ciach

Jak można zrobić coś takiego niewinnemu psu?! :cry:

[ Komentarz dodany przez: babyduck: Sob Mar 06, 2010 13:55 ]
Lavi, na forum nie wstawiamy tak drastycznych obrazów.

Tess - Pią Mar 05, 2010 22:02

Lavi, widziałam to wczoraj w wiadomościach, ocenzurowali jej łapę, ale i tak wyglądało strasznie. Nawet nie będę tego komentować, bo nie mam słów na coś takiego. Ale pierszy raz komentarze pod psią tragedią napełniają nadzieją...

Ja i Szura za to dziś próbowałyśmy odłowić psa na osiedlu. Żul rano przyszedł z nim na przystanek, wsiadł sobie do autobusu, a psa zostawił... Szczeniak, myślę że 6-8 miesięcy, bardzo podobny do Celara, jak go zobaczyłam to myślałam, że padnę. Generalnie pies był chudy, brudny, zmarznięty i cholernie się bał. Cały dzień kręcił się koło przystanku i czekał na kretyna, który go zostawił.
Miałyśmy parówki, podchodził dośćblisko, jadł, ale nie dał się dotknąć. W końcu zapędziłyśmy go między dwa samochody i tak czekałyśmy na straż miejską. W międzyczasie poszłam do domu po smycze i obroże Bezy, ale nie udało nam się założyć, mały rzucał się, bo był przerażony. :( Straż miejska oczywiście docierała godzinami tak jak to mają w zwyczaju... :roll: Ale najważniejsze, że w końcu dotarli, wydawali się sensowni, to był zwykły partol, próbowali go złapać na moją smycz, ale też im się nie udało. Powiedzieli, że za pół godziny przyjego patrol eko z przyrządami etc, więc poszłyśmy, a oni zostali go pilnować.
Generalnie zmarzłyśmy jak cholera, sporo stresu było, ale moim zdaniem było warto. Szczególnie, że to było przy ulicy, więc coś mogło się stać, a kraj taki a nie inny, więc ludzie mieli to w dupie... W każdym razie pies młodziutki, naprawdę przyjemny, więc myślę, że jego przyszłość maluje się w kolorowych barwach!

Lavi - Sob Mar 06, 2010 18:57

A ja mam pytanie do osób troszkę się znających na psach rodowodowych. Otóż znalazłam na allegro aukcję z rasowymi nowofundlandami... Tylko tak troszkę nie pasi mi coś. Ani przydomku, ani nazwy suki ani strony z hodowlą, nie odpisuje na maile... Fakt, cena wyjątkowo niska jak na niufka, jednak deklarują się, że rodowody są. Jak myślicie? Można zaufać czy raczej kiepsko?

http://www.allegro.pl/ite...nd_rodowod.html

satanka666 - Sob Mar 06, 2010 19:11

Off-Topic:
Lavi napisał/a:
nie odpisuje na maile...

Cytat:
Dodatkowych informacji udzielam wyłącznie telefonicznie pod nr tel. 886204315, na emaile i sms-y nie odpisuję.

:P

Lavi - Sob Mar 06, 2010 19:18

satanka666, no właśnie, nie odpisuje na smsy i maile, co już jest dziwne, bo hodowca, który prowadzi hodowle najczęściej koresponduje z przyszłymi właścicielami drogą mailową. Bynajmniej w kontakcie na każdej stronie jest podany mail.
AngelsDream - Sob Mar 06, 2010 19:30

Lavi napisał/a:
Bynajmniej w kontakcie na każdej stronie jest podany mail.

Qtwa. Przynajmniej. :roll:

Ja na psie takiej rasy na pewno nie próbowałabym oszczędzać. :|

satanka666 - Sob Mar 06, 2010 19:31

zapytaj może jeszcze na molosach ;)
albo zadzwoń i się wypytaj, jak ci się coś nie spodoba to podziękujesz i tyle :)

a tak poza tym, kiedy planujesz malucha? już już? :P
mamy jedną znajomą niufke, przecudowne futro :D

Lavi - Sob Mar 06, 2010 20:18

satanka666, planuję pod koniec kwietnia. Już od jakichś dwóch miesięcy rozglądam się za malcem. Marzy mi się brązowy niedźwiadek.
AngelsDream, wiem, że nie oszczędzać, jednak do 2 tys. można kupić malucha. Te za 1500 trochę mnie zdziwiły, chociaż znam hodowle, gdzie za 1800 też dostanę psiaka. Jeszcze spytam na molosach.
W sumie psiaki i tak do odebrania pod koniec marca i niezbyt mi ten termin pasuje...

AngelsDream - Sob Mar 06, 2010 20:29

Lavi, z kompletem badań u rodziców?
Lavi - Sob Mar 06, 2010 20:57

AngelsDream, badane od dysplazji biodrowej i łokciowej. Te za 1800 bynajmniej tak miały.
Tess - Sob Mar 06, 2010 21:18

Lavi, dla mnie to nie jest dziwne, że na aukcji nie odpisują, wręcz przeciwnie, to dla mnie element zachęcający. Generalnie napisali sensownie wszystko.

Co nie zmienia faktu, że nie kupiłabym zwierzaka, szczególnie psa na allegro i cholernie mi wstyd, że widziałam tam miot hodowli, z której jest moja suka. :roll:

I powtórzę po Angels - przynajmniej. Bynajmniej to nie przynajmniej do cholery. :]

Lavi - Sob Mar 06, 2010 21:23

Oj przepraszam za błąd;P Błądzić jest rzeczą ludzką :lol:

Ok, w takim razie rozglądam się dalej. Chociaż sporo hodowli się reklamuje na allegro.