To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

PALATINA - Sob Maj 17, 2008 18:20

A ja jestem zła. :?
Kolejne PONie spotkanko forumowe. 9 PONów, pikniczek: kocyki, kawka w termosach, ciasto....
No i bosko... Bo moja Czata cały czas siedziała uwiązana do drzewa, w kagańcu na mordzie.. :|
Jagna tez raz pogoniła jedną z suk, ale poza tym była bardzo grzeczna.
Pozostałe PONy też ogólnie grzeczne. Kilka sprzeczek było (nie licząc tych z udziałem Czaty :roll: ) - bo to w końcu PONy są, a nie jakies labki czy cuś! :twisted:
Samej Czaty w domu nie mogę zostawić, bo ona bardzo przeżywa pozostawianie jej, gdy Jagna może ze mną iść.
Nie wiem, co robić. Kolejnych PONich spotkań będzie jeszcze masa.
Źle mi... ;(
Może poczekam chociaż aż Jarunek (szczeniaczek) podrośnie. Bo gdy Czata się pokłóci z dorosłym psem, to zazwyczaj nic się nie dzieje. Trochę hałasu, czasem sierści i tyle.
A o szczeniaki się boję, zwłaszcza że Czata ich nie znosi, bo są namolne i głupiutkie jeszcze... A potem wrzask jakby psa obdzierali ze skóry, choc nawet draśnięty nie jest. :|
Może dopóki forumowy szczeniak nie podrośnie, to będę ją do rodziców zawozić...
Smutno mi...

AngelsDream - Sob Maj 17, 2008 20:58

PALATINA, daj Baajowi miesiąc, żeby nabrał masy i nie widzę problemu ;)

Tak wiem - jestem nieczuła, bo nie troszczę się o szczeniaczka ;)

falka - Sob Maj 17, 2008 21:15

zasadzkas, z dedykacją dla Tuli ;) żeby ktoś ją też tak pokochał! http://img179.imageshack....portraittk2.jpg
Oli - Sob Maj 17, 2008 22:18

Uwaga, będę nieskromna!

Dzisiaj dzięki mojej inicjatywie, samozaparciu i kilku godzin nieprzerwanego gadania, wołania, namawiania, tłumaczenia, prezentowania - 5 psów ze schronu znalazło domki! :mrgreen:

Pomogło mi oczywiście mnóstwo osób, ale ja byłam tą co "dyryguje" i ogólnie pełni piecze nad wszystkim. :DD

Jestem z siebie dumna, a co! :P

PALATINA - Nie Maj 18, 2008 02:00

Olimpia,
Brawo! :mrgreen:

Off-Topic:
Byłaś na Dniach Sggw?

Layla - Nie Maj 18, 2008 09:35

Olimpia napisał/a:
Dzisiaj dzięki mojej inicjatywie, samozaparciu i kilku godzin nieprzerwanego gadania, wołania, namawiania, tłumaczenia, prezentowania - 5 psów ze schronu znalazło domki!

Cudownie! Jest czym się chwalić!! :mrgreen:

Oli - Nie Maj 18, 2008 12:51

Palatina, nie tylko byłam na dniach, ale zorganizowałam stoisko (w sensie, że znalazłam ludzi na nie i z koleżanką powymyślałyśmy co tam prezentować/robić) i prowadziłam całą adopcję psów. :wink: Pomógł mi cały sztab ludzi i uważam, że było super. :mrgreen: A dzisiaj jedna z nowych właścicielek już do mnie dzwoniła powiedzieć, że sunia przez nią adoptowana (moje oczko w głowie z resztą) czuje się bardzo dobrze i pogadałyśmy sobie chwilę o różnych praktycznych rzeczach. :DD
polna - Nie Maj 18, 2008 14:13

Olimpia super!

To tak krótko co u nas słychać. :wink:
http://www.forum.mampsa.pl/blog.php?b=137

PALATINA - Nie Maj 18, 2008 17:25

Olimpia,
Kilka razy rozglądałam się za Tobą, bo zdawało mi się, że widzę na stoisku Eltona i Narsila (ale głowy nie dam...).
Z psów przecudny był taki rudzik w typie mojej Eutki, trochę jak corgi. Boże, jak on mi się podobał! :serducho:

Oli - Nie Maj 18, 2008 17:37

Tak, to był Narsil i Elton. :wink: A corgiszon to Kleksik. Jako ostatni znalazł domek. Jak już się zwijaliśmy przyszła pani i bardzo była smutna, że on nie znalazł domu, bo ona kilka razy była przy stoisku i zastanawiała się czy go nie wziąć. To jej powiedziałam, że skoro wcześniej się zastanawiała, a maluch dalej tutaj jest to to musi być przeznaczenie i go wzięła! :mrgreen: Mogłaś mnie nie znaleźć, bo kursowałam między psiakami, stanowiskiem z nagłośnieniem, kranem z wodą i zapleczem naszego stoiska. Na samym stoisku stałam w piątek bo psiaki dopiero po południu przyjechały.
PALATINA - Nie Maj 18, 2008 17:46

Olimpia napisał/a:
A corgiszon to Kleksik. Jako ostatni znalazł domek.

Bardzo się cieszę, że znalazł dom, bo chwycił mnie za serce (poza ponowatymi kudłaczami, to jest typ psów, które uwielbiam -niskie rude i urocze :serducho: !).

Oli - Nie Maj 18, 2008 18:13

To sobie wkleję zdjęcia psiaków z adopcji, a co. :P

Duduś - trafił do domu tymczasowego, który może stanie się stałym... :wink:

Kleksik :serducho:

Zola

Bimba - znalazła dom zanim był pokaz, już w piątek, bo wziął ją szef straży akademickiej SGGW :mrgreen:

Pikolina - niestety nie znalazła domku... :(

Etna - jedyny "prawdziwy" szczeniak z jeszcze mlecznymi zębami - ogromny wulkan energii :twisted:

Ada - moje oczko w głowie i jeden z dwóch ulubieńców (drugi to Duduś) - jak ją zobaczyłam, to pomyślałam "matko, dlaczego mam tylko dwa pokoje..." Dzisiaj rano jej nowa pani zrobiła mi bardzo miłą niespodziankę i zadzwoniła z info jak się czuje sunia :serducho: :mrgreen:

Był jeszcze psiak w typie amstaffa - Zdzichu, ale własnych jego zdjęć nie mam. Wkleję jak dostanę od koleżanki, która robiła mnóstwo fot. Zdzicha widać na jednym z grupowych zdjęć poniżej w żółtej koszulce. :wink: Zdzichu też nie znalazł domu, ale dlatego, że byliśmy wyjątkowo (i celowo) wybredni. :]

Poniżej fretiszon kolegi i moi chłopcy :mrgreen:

kasia_123 - Nie Maj 18, 2008 21:53

Salsa w wersji nadrzewnej :)

AngelsDream - Nie Maj 18, 2008 23:31

Tylko się nie śmiejcie z moich włosów. ;) A kto zgadnie, co z psem robię ja i Michał i jego ciocia ? 8)

Anonymous - Pon Maj 19, 2008 05:59

Ile pięknych psiaków i tych własnych i tych,które dopiero szukają własnego domu,a jeden to nawet jak mój Tofik na drzewo wszedł :lol: