Archiwum - Chomiczki
Ninek - Śro Sie 29, 2012 19:52
Helcia, ale to jest granulat, chomik w tym nie pokopie.
Helcia - Śro Sie 29, 2012 19:53
Ninek, a mogłabyś coś mi polecić? Bo już sama nie wiem, co będzie dobre
Ninek - Śro Sie 29, 2012 19:58
Helcia, pisałam już, że wg mnie tylko trociny są fajne jako ściółka podstawowa (pomijając pył kąpielowy jako dodatek, moje chomy go uwielbiają). Moje uwielbiają kopać a w trocinach ryją tunele.
Pinio są fajne, ale trzeba je odpylać, te końskie o których dziewczyny pisały są super, ale ogromna paka - trzeba mieć gdzie upchnąć.
Helcia - Śro Sie 29, 2012 20:04
Ninek, dzięki , w takim razie pomyślę nad Pinio.
| Ninek napisał/a: | | pył kąpielowy jako dodatek, moje chomy go uwielbiają) |
u mnie basenik z pyłem służył za kuwetę
katasza - Śro Sie 29, 2012 20:20
Helcia, Te chipsi super to nie jest zaden granulat. Zwykle trociny tylko nie takie plaskie, duze platki. Spokojnie bedzie mogl wntym kopac. To wg mnie najlepsze trociny chipsi.
Ninek - Śro Sie 29, 2012 20:45
katasza, to czemu jest napisane, że granulat?
U mnie piasek też robi za kuwetke. Tzn jeden jest kuwetką, drugi basenikiem do kąpieli.
Uwielbiam swoje chomiki za sikanie do piasku
Bel - Śro Sie 29, 2012 20:49
Helcia, nie wiem czy ci się opłaca zamawiać jeśli zamówienie robisz sama i nic poza tym w zoologach chipsi są ale wg mnie są tragiczne. Ostatnio mi się troty skończyły i kupiłam te. Tak się strasznie pyliły i takiego kataru dostałam od tego zapachu, że podziękuję
agata_jones - Śro Sie 29, 2012 21:19
http://allegro.pl/tierwoh...2578041859.html
Tutaj są dostępne Tierwohl w mniejszych 'porcjach'
Ja używam też on ponad 1,5 roku i je uwielbiam - identyczne jak Chipsi ale jednak lepsze.
A duża paczka jest naprawdę ekonomiczna a i można poszaleć z ilością,bo wiadomo,że im więcej tym lepiej i zwykle sypię co najmniej 10cm ściółki.
A piasek może służyć jako kuweta - dla mnie to np. zaleta - ułatwia sprzątanie,bo wystarczy przesiać przez sitko i nie trzeba wymieniać trocin, przesiewam co 4-5 dni i przez jakieś 2miesiące nie czuć chomików w pokoju
moje paszczurki
przykładowa chomicza chałupka
Niamey - Śro Sie 29, 2012 21:21
agata_jones, co nam pokazujesz jakieś pluszowe zwierzątka? Przecież to nie prawdziwe
agata_jones - Śro Sie 29, 2012 21:23
Buka jest Ninowa więc jak najbardziej prawdziwa - upierdliwy chomiczek ale Figa to już pluszem zalatuje faktycznie,wszystko da ze sobą zrobić i jest niesamowicie flegmatyczna
Ninek - Śro Sie 29, 2012 21:23
Niamey, prawdziwe prawdziwe Sama odchowałam to jedno puchate i ręcze za prawdziwość
mmarcioszka - Śro Sie 29, 2012 21:24
To nie chomik, to pluszak https://lh4.googleusercontent.com/-wPsEneV1dtc/UD54LmQr3lI/AAAAAAAAAKk/GAfrIdHZnYM/s512/DSCF0785.JPG
Bel - Śro Sie 29, 2012 21:26
| agata_jones napisał/a: | | przesiewam co 4-5 dni | ja tam tę bombę biologiczną wyrzucam w całości wsypując do szczelnej siatki i zawiązując bo co jak co ale sik chomika to perfuma nie jest i mojej muszę zmieniać co 2-3 dni max bo lejek straszny. Chomik duży (205 gram) to i żre franca i szcza dużo. Wczoraj przeszła samą siebie. 13 crocksów Versele Laga do ryja wsadziła. Ostatni do połowy wystawał z braku miejsca
Ninek - Śro Sie 29, 2012 21:30
Bel, Ty to masz naprawdę nienormalne chomiki
Bel - Śro Sie 29, 2012 21:31
Ninek, ale wiesz jak zajebiście wyglądał kwadratowy chomik?
|
|
|