To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

Oli - Nie Mar 20, 2011 14:35

falka, a dlaczego ludziom na zdjęciach oczy się świecą? :wink:
falka - Nie Mar 20, 2011 14:45

Oli, ale jemu się świeci "na żywo" to jedno oko na czerwono, to drugie nie. Nie zawsze to widać, w zależności od światła.
Oli - Nie Mar 20, 2011 14:48

jeśli świeci mu się na czerwono (a nie na zielono lub niebiesko) na żywo to nie jest to zbyt dobry objaw i dobrze by było, aby zwierzęcy okulista mu zajrzał do oczu.
falka - Nie Mar 20, 2011 14:58

Oli, no właśnie. Nasza pani wet powiedziała, że nic nie widzi, ale może powinien go obejrzeć specjalista od oczu.
Oli - Nie Mar 20, 2011 15:01

falka napisał/a:
ale może powinien go obejrzeć specjalista od oczu
okulista,napisałam ;) czasem nie wystarczy zwykłe światełko by sprawdzić co się dzieje, bo czerwone zabarwienie może świadczyć np. o krwi w komorze oka (to tylko przykład, nie koniecznie u Waszego psiaka tak jest)
falka - Nie Mar 20, 2011 15:08

Oli, no tylko potwierdziłam to co napisałaś ;)
mc - Nie Mar 20, 2011 15:18

Czy ktoś z Was miał styczność z Parson lub Jack Russel Terrierem? Jakie to są psy? To, że mają wielkiego ducha i mocny charakter wiem, ale chciałabym usłyszeć bezpośrednią relacje kogoś kto miał do czynienia z takim psem.
Oli - Nie Mar 20, 2011 15:21

mc napisał/a:
Jack Russel Terrierem
ja miałam z dwoma takimi do czynienia - obie suczki. Widać u nich wyraźny wpływ właściciela na nie i niestety były jak ogień i woda - jedna mająca bardzo spokojną, miłą i poukładaną życiowo właścicielkę była do rany przyłóż, kochała wszystkich i wszystko, a druga z kolei to rzucała się z zębami na człowieka jak tylko na nią popatrzył, a jak zagadał to już w ogóle masakra (Chanel potrafiła ugryźć tuż po tym jak się przymilała do człowieka), ale ona miała nienormalną właścicielkę.
Biała - Nie Mar 20, 2011 15:50

mc, Ja mam znajomą która ma hod parsonów... szaaaaatany wcielone :roll: ADHD razy milion :roll: Popęd łupu na maksa..
Pieski do ułożenia, aczkolwiek każdy wariat.

mc - Nie Mar 20, 2011 16:09

No właśnie mnie nie pasjonują psy spokojne, potrzebuję wyzwania. Chciałabym psa, który byłby wymagający, ale jednocześnie skory do współpracy. Zastanawiam się nad rasą odpowiednią dla mnie. Właściwie nie mam ograniczeń co do wielkości psa. Jestem bardzo aktywna, uprawiam wiele sportów i chciałabym, żeby pies jak najczęściej się da towarzyszył mi. Poza tym niedługo przeprowadzam się za miasto do domu w okolicach pól i lasów, także będę miała świetne warunki na wybieganie takiego psa. Chciałabym, żeby pies w miarę możliwości mógł towarzyszyć mi w pracy czyli jazda samochodem nie może być dla niego stresująca. Poza tym od małego chcę chodzić z nim najpierw do psiego przedszkola, później jakaś tresura czy agility. W moim rodzinnym domu od zawsze były psy, więc wiem jak się z nimi obchodzić i nie boję się "trudnych" osobników.
Oli - Nie Mar 20, 2011 16:15

mc napisał/a:
chciałabym, żeby pies jak najczęściej się da towarzyszył mi
czyli jednak ograniczenia wielkościowe masz, bo duży pies nie wszędzie "wejdzie", zostanie wpuszczony, czy nie stanowi problemu.
mc - Nie Mar 20, 2011 16:19

Oli, owszem, ale to jakoś da się przebrnąć.
Mika29 - Nie Mar 20, 2011 18:10

Ja do czynienia z Parsonem miałam. Suczka nie miała wielkiego adhd, owszem miała anergię ale nie adhd. Miła, kochała ludzi inne zwierzaki ;)
agacia - Nie Mar 20, 2011 23:01

Wg mnie najbardziej szalone i swietne do pracy to belgi :mrgreen:
AngelsDream - Nie Mar 20, 2011 23:05

A także bordery, pyrki i mnóstwo innych ras, jeśli się dobrze wybierze miot i szczeniaka.