To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

Naciol - Pon Sie 25, 2008 18:10

Ale Berta ma cudne uszysko : )
Oli - Czw Sie 28, 2008 00:11

Zawsze jak czytam wiersze Borzymowskiej to płaczę, nie wzruszam się, a płaczę pełnymi łzami. Zawsze czytam jej wiersze, gdy mi źle... http://psy24.pl/art.php?art=1079

A ten mnie zmroził...

Julian Tuwim
* * *
(Wiersz z tomiku "Kwiaty Polskie")

I wy, warszawskie psy, w dniu kary
Psi obowiązek swój spełnijcie,
Zwyjcie się wszystkie i zbiegnijcie
Straszliwe pomścić swe ofiary.
Za psy bombami rozszarpane,
Za zmarłe pod strzaskanym domem,
Za te, co wyły nad swym panem,
Drapiąc mu ręce nieruchome;
Za te, co z wdziękiem beznadziejnym
Łasiły się do nieboszczyków,
Za śmierć szczeniaków, co w piwnicy
Jeszcze bawiły się w koszyku;
Za biegające rozpaczliwie,
Pozostawione po mieszkaniach,
W dymie duszące się, półżywe,
Pamiętające o swych paniach;
Za nastroszone, za wierzące,
Że człowiek wróci- bo pies czeka:
I tak, w pozycji czekającej,
Siadł ufny pies na grób człowieka;
Za wzrok błagalny, przerażony
Tumultem, trzaskiem, pożarami,
Za psy, co same pazurami
W ogrodach ryły sobie schrony-
Za wszystkie męki i niedole,
Własne i tych, co was kochali
Śród wspólnych ścian i śród rozwalin,
Zwyjcie się, bracia, na Psie Pole!

AngelsDream - Czw Sie 28, 2008 22:02

http://www.joemonster.org...y_sikajacy_pies

A teraz rzecz oczywista, ale nie zawsze ;)

Baaj miał od początku bardzo ładnie białe stałe zęby. Myjemy mu raz w tygodniu specjalną pastą i najprostszą psią szczoteczką. Jednak jakiś tydzień temu zwróciłam uwagę, że jednak pojawił się żółtawy osad - szczególnie wyraźny na tylnych zębach. Umyłam dodatkowo i nic. Rozciapał na kawałki sznurek od babyduck i trochę pomogło. Wczoraj dostał 50 cm i prawie 4 kg kość do obgryzienia - surową. Może reklamować pastę do zębów. Wiedząc, jak wygląda poważny kamień na psich zebach wolę juz dawać Baajowi raz na jakiś czas surową kość, niż narażać psa na zabieg pod narkozą.

satanka666 - Czw Sie 28, 2008 22:07

a Czakiemu wycieli tego guza z ucha :P biega w kołnierzu i się śmieją z niego, że latarka :lol:
helen.ch - Pią Sie 29, 2008 07:56

satanka666 napisał/a:
biega w kołnierzu i się śmieją z niego, że latarka :lol:
na Jackiego wołali "antena satelitarna" :mrgreen:
Tygrys - Pią Sie 29, 2008 11:43

helen.ch, na mojego wołalismy cyfra plus;p
babyduck - Pią Sie 29, 2008 22:13

AngelsDream napisał/a:
Rozciapał na kawałki sznurek od babyduck i trochę pomogło

chociaż tyle :mrgreen:

A ja ciągle jestem pod wrażeniem sprzedawców z Krupówek. Stoją sobie, przed nimi kosze, a przed koszami gapie. Tłum. I kilkadziesiąt małych rączek do głaskania. W jednym koszu po egzemplarzu collie, jamnika, cocker spaniela i czegoś a'la ratlerek/chihuahua. W drugim koszu coś jakby bernardyn i podhalan, w trzecim podhalany.

I siedzą bidy bez matek, głaskane i przytulane przez każdego przechodnia. Pewnie bez rodowodów i szczepień, pewnie od dawna chore. I pewnie ich mama juz szykuje się na kolejne krycie przed sezonem zimowym...

I wczoraj jeszcze widziałam pana, który z bazarową torba w kratę i dwoma podhalanami pod pachą przemierzał zakopiański deptak. A kto chcał pogłaskać - proszę bardzo! Trzy minuty i kasujemy dutki. Z rąk do rąk. I te z pewnościa szczepione nie były. Miały nie więcej jak 4-5 tygodni, ale to nie przeszkadzało panu stawiać je na najruchliwszej ulicy między buty setek przechodniów.

A jak już złotówek wystarczyło, to szczeniaki do torby, torba zostawiona w kasie i hulaj dusza po sklepie.

Zastanawiałam się, kto sie nabiera na te białe kuleczki. Ale jednak ktoś się nabiera, skoro co sezon jest nowa dostawa szczeniaków. Dziś w pociągu z Zakopanego para wiozła takiego małego szczonka. Płakał co kilka minut rozpaczliwie. Aż samo się nasuwa, że to jedna z tych bid.

hefi - Czw Wrz 04, 2008 07:15

Feba jakieś 2 tygodnie temu na spacerku w parku :)
babyduck - Czw Wrz 04, 2008 08:26

Podaję link, bo może ktoś zechce skorzystać:
http://www.zoologiczny.sk...8_38_305___6180
Sklep ma promocję Kongów: wysyłka gratis i 30 dni na testowanie. Od siebie dodam tylko, że robiłam kilka razy szczurkowe zakupy w tym sklepie i było ok.

olennnkaaa - Nie Wrz 07, 2008 09:10

To ja tez pokaże mojego psiaka :P duży z niego zwierzak, jednak - straszliwie kochany :)

http://img383.imageshack.us/img383/2930/147rr4.jpg
zdjęcie zmienione na link - proszę używać miniaturek (w razie popełnienia błędu użyć opcji edytuj), falka

uwielbia chodzić na polanę i bawić się (w sumie to jedna z jego ulubionych zabaw, chociaż zawsze się boje, że sobie krzywdę zrobi, podskakuje do piłki która jest w górze)

nutaka - Nie Wrz 07, 2008 09:47

sliczny psiak :)

wydaje się byc strasznie energiczny, po jego minie nawet to widac :P

jak ma na imię? ;-)

Anonymous - Nie Wrz 07, 2008 10:56

Mój kochany Yuczas :serducho: :serducho: :serducho:

olennnkaaa - Nie Wrz 07, 2008 12:59

nutaka - wabi się Lobo :) mieszaniec dobermana z wyżłem :P ma już prawie 7 lat a mimo to wciąż jak szczeniak :P
jokada - Nie Wrz 07, 2008 20:14

rozpłaszczone zmęczone pysio

i troche wakacyjnie

AngelsDream - Nie Wrz 07, 2008 20:22

http://cywil.pl/galeria_baaj.htm

Teraz zaczęło się już na poważnie. :]