Archiwum - Chomiczki
cytryn007 - Czw Lip 26, 2012 13:41
własnie zrodził mi się w głowie piekielny plan ;>, tż niedługo wyjezdza na dłużej, może po powrocie w domu zastanie postrach ze swych największych koszmarów... CHOMIKA
Bel - Czw Lip 26, 2012 14:06
cytryn007, brdzo dobry plan. Popieram
rudziak - Czw Lip 26, 2012 14:07
Ja się trochę zawiodłam na chomikach, myślałam, że są mądrzejsze a po raz drugi się zawiodłam kiedy okazało się, że syryjki wcale nie są mądrzejsze od dzungarków a miałam nadzieję, że to takie mini szczury
Bel - Czw Lip 26, 2012 14:15
rudziak, ja odnoszę wrażenie, że dżungarki są mądrzejsze od swoich większych (syryjki) i mniejszych (roborki) braci. Fochatka inteligencją nie grzeszy. Powiedziała bym nawet, że to taki chomiczy debil...
quagmire - Czw Lip 26, 2012 14:18
Ja już zupełnie nie pamiętam, jak było z syryjkami, które miałam w dzieciństwie, ale mam teraz na wakcjach w domu bardzo sympatycznego dżungarka
Ninek - Czw Lip 26, 2012 14:58
Wszystko zależy od chomika
Amy jest jak na chomika mocno inteligentna. Kombinuje czasami niemal jak szczur. Baccara to taki mój Bakuś - głupolek kochany. Tymek jest gdzieś pomiędzy nimi.
Z jednej strony wszystkie głupie jak but, z drugiej jak chcą to potrafią używać tego fistaszka w główce
Bel - Pią Lip 27, 2012 22:49
oddam chomika. Dopłacę. Kurna no zebrało się chomikowi na przemeblowanie samli i raz, że ją podgryza, dwa, że turla rurkami kiblowymi, przestawia domki, biega jak popieprzona.. czy ja nie mogę mieć chociaż raz normalnego zwierzaka?
Ninek - Pią Lip 27, 2012 22:58
Ja 2 dni temu miałam ochote Amy udusić. Wzięło ją na obgryzanie terra (ma drewniane, 100x40). Wpierdzielała listewki trzymające ścianki. Paskudny dźwięk, zwłaszcza o 4 nad ranem. Co pare dni mi takie atrakcje robi, aż żałuje, że jej akwarium nie kupiłam, zamiast budowania terra.
Bel - Pią Lip 27, 2012 23:37
doprawdy zacny był chomik bez łap i ze szczęką w wersji mikro.
Helcia - Śro Sie 29, 2012 18:54
Na jakiej ściółce trzymacie swoje chomiki? Moja Mini załapała pasożyty od trocin
lilith - Śro Sie 29, 2012 18:57
niestety jest takie niebezpieczenstwo u wszytskich gryzoni, sciolka jesli jest dobrej jakosci to powinna byc po obrobce termicznej to zabija wszelakie swinstwo , ja uzywam tylko konskich trocin ale jest mi wygodnie kupowac duza ilosc , tyle mozna sobie zamowic na spolke i podzielic sie , trociny sa niepylace, dobrze chlona wilgoc , oraz nigdy mi sie nie zdarzyly pasozyty z nich , nalezy tez wziasc pod uwage ze pasozyty moga i sa czesto w sianku
moje trociny :http://animalia.pl/produkt,9689,576,tierwohl-classic--trociny-500l.html
Bel - Śro Sie 29, 2012 19:27
też używam końskich. Stosuję je mniej więcej od 1,5 roku i ani razu nie miałam żadnych pasożytów.
Helcia - Śro Sie 29, 2012 19:33
Taka wielka paka, to trochę jednak za duża, a próbowaliście zrębków wędzarniczych?
Ninek - Śro Sie 29, 2012 19:45
Dla chomika jako podstawe to tylko troty wg mnie.
My mamy Pinio, ale strasznie pylą ostatnio. Ja przed włożeniem do klatki je przesiewam przez sitko
Te końskie chciałam, ale nie mam gdzie trzymać
Helcia - Śro Sie 29, 2012 19:49
Chyba zamówię te:
http://www.zooplus.pl/sho...ny/chipsi/31193
|
|
|