To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

cytryn007 - Czw Lip 26, 2012 13:41

własnie zrodził mi się w głowie piekielny plan ;>, tż niedługo wyjezdza na dłużej, może po powrocie w domu zastanie postrach ze swych największych koszmarów... CHOMIKA :twisted:
Bel - Czw Lip 26, 2012 14:06

cytryn007, brdzo dobry plan. Popieram :lol:
rudziak - Czw Lip 26, 2012 14:07

Ja się trochę zawiodłam na chomikach, myślałam, że są mądrzejsze ;) a po raz drugi się zawiodłam kiedy okazało się, że syryjki wcale nie są mądrzejsze od dzungarków a miałam nadzieję, że to takie mini szczury :wink:
Bel - Czw Lip 26, 2012 14:15

rudziak, ja odnoszę wrażenie, że dżungarki są mądrzejsze od swoich większych (syryjki) i mniejszych (roborki) braci. Fochatka inteligencją nie grzeszy. Powiedziała bym nawet, że to taki chomiczy debil...
quagmire - Czw Lip 26, 2012 14:18

Ja już zupełnie nie pamiętam, jak było z syryjkami, które miałam w dzieciństwie, ale mam teraz na wakcjach w domu bardzo sympatycznego dżungarka :)
Ninek - Czw Lip 26, 2012 14:58

Wszystko zależy od chomika :P
Amy jest jak na chomika mocno inteligentna. Kombinuje czasami niemal jak szczur. Baccara to taki mój Bakuś - głupolek kochany. Tymek jest gdzieś pomiędzy nimi.
Z jednej strony wszystkie głupie jak but, z drugiej jak chcą to potrafią używać tego fistaszka w główce :P

Bel - Pią Lip 27, 2012 22:49

oddam chomika. Dopłacę. Kurna no :evil: zebrało się chomikowi na przemeblowanie samli i raz, że ją podgryza, dwa, że turla rurkami kiblowymi, przestawia domki, biega jak popieprzona.. czy ja nie mogę mieć chociaż raz normalnego zwierzaka? ;(
Ninek - Pią Lip 27, 2012 22:58

Ja 2 dni temu miałam ochote Amy udusić. Wzięło ją na obgryzanie terra (ma drewniane, 100x40). Wpierdzielała listewki trzymające ścianki. Paskudny dźwięk, zwłaszcza o 4 nad ranem. Co pare dni mi takie atrakcje robi, aż żałuje, że jej akwarium nie kupiłam, zamiast budowania terra.
Bel - Pią Lip 27, 2012 23:37

doprawdy zacny był chomik bez łap i ze szczęką w wersji mikro.
Helcia - Śro Sie 29, 2012 18:54

Na jakiej ściółce trzymacie swoje chomiki? Moja Mini załapała pasożyty od trocin :evil:
lilith - Śro Sie 29, 2012 18:57

niestety jest takie niebezpieczenstwo u wszytskich gryzoni, sciolka jesli jest dobrej jakosci to powinna byc po obrobce termicznej to zabija wszelakie swinstwo , ja uzywam tylko konskich trocin ale jest mi wygodnie kupowac duza ilosc , tyle mozna sobie zamowic na spolke i podzielic sie , trociny sa niepylace, dobrze chlona wilgoc , oraz nigdy mi sie nie zdarzyly pasozyty z nich , nalezy tez wziasc pod uwage ze pasozyty moga i sa czesto w sianku
moje trociny :http://animalia.pl/produkt,9689,576,tierwohl-classic--trociny-500l.html

Bel - Śro Sie 29, 2012 19:27

też używam końskich. Stosuję je mniej więcej od 1,5 roku i ani razu nie miałam żadnych pasożytów.
Helcia - Śro Sie 29, 2012 19:33

Taka wielka paka, to trochę jednak za duża, a próbowaliście zrębków wędzarniczych?
Ninek - Śro Sie 29, 2012 19:45

Dla chomika jako podstawe to tylko troty wg mnie.
My mamy Pinio, ale strasznie pylą ostatnio. Ja przed włożeniem do klatki je przesiewam przez sitko :/
Te końskie chciałam, ale nie mam gdzie trzymać :(

Helcia - Śro Sie 29, 2012 19:49

Chyba zamówię te:

http://www.zooplus.pl/sho...ny/chipsi/31193