To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty ^^

Anonymous - Czw Sie 14, 2008 03:38

wuwuna napisał/a:
A mój koronolo jak był mały

To ile ma teraz lat?
wuwuna napisał/a:
jeżdził w kartonie i cały czas go obgryzał

A kto go ciągnął ? :cojest:
falka napisał/a:
jaki kombinator

To raczej ja kombinuję :wink: czym kota zabawić,nie ma chyba nic gorszego niż nudzący się Tofik :lol:

falka - Czw Sie 14, 2008 08:14

Bernadeta napisał/a:
To ile ma teraz lat?
ja czytałam w temacie wuwuny że 5 :)
Bernadeta, a nie sprawdzają się gotowe zabawki np. coś z kocimiętką albo tunele? Może zajrzyj do jakiegoś sklepu internetowego i poczytaj komentarze klientów o różnych zabawkach i jak Ci się coś spodoba to zrobisz coś podobnego sama w domu :)

wuwuna - Czw Sie 14, 2008 08:16

Bernadeta napisał/a:
To ile ma teraz lat?
Pisałam w moim temacie,że w sierpniu obchodził 5 urodziny. :urodziny:
Bernadeta napisał/a:
A kto go ciągnął ?
No oczywiście,że ja.
Karton był uwiązany na sznurku.....i jeżdzilismy z nim przez cały dom w zawrotnie szybkim tempie a jak było wolniej,to mały koronolo wbijał ząbki w tekturowe pudełko :P

falka - Czw Sie 14, 2008 08:26

Bernadeta, znalazłam np. taką zabawkę "zajmującą kota" ;) spójrz na komentarze:

http://animalia.pl/produk...eese_Chase.html

Anonymous - Czw Sie 14, 2008 10:34

wuwuna, Przepraszam,nie zauważyłam :oops: dla Koronolo spóźnione :urodziny: Ale miał zabawę i nie wyskoczył . :lol: Poprzedni kot mojej siostry bawił się pudełkiem od ogromnej bombki.Wkładał głowę przez jeden otwór a łapy wyciągał pozostałymi.Cztery otwory pudełka były zajęte i znów wyjmował i wkładał. :lol:

falka, Piękne zabawki :) ,na jedną się skusiłam z kocimiętką tj drapak z kulką na sznurku,myślisz że na nią spojrzał :roll: .Od czasu do czasu stawiam ją dla myszek jako słup wspinaczkowy. :wink: Tofik drapie pazurki na drzewach,a przede wszystkim na krzesłach. :]
Tofik jest, przepraszam za porównanie, jak małe dziecko,które najbardziej lubi bawić się tym czym może nie powinno tj. łyżkami,garnkami,sitkami itp a nie zabawkami :wink:
Poza tym on nie lubi bawić się sam,woła mnie z drugiego pokoju,gromkim głosem :mrauuu. Przynosi papierek i kładzie przede mną albo wymownie patrzy np siedząc przed szufladą w której jest jego rureczka i długopis. :lol:
Stwierdza jednak,gdy zaczynam się z nim bawić,że właściwie to nie to.Więc wyciągam kolorową miotłę,albo wymyślam coś innego i po prostu czekam,aż w końcu wydorośleje.
Wczoraj o 21.30 wołał mnie z balkonu i był ciężko zdziwiony,że nie pobiegłam z nim po schodach do ogrodu.Oglądał się za mną,a ja myślałam,że miauczy bo chce wejść do domu. :]
Do zabawy najlepsze są sznurowadła przy butach,szczotka do zamiatania,szmata itp,te cudowne zabawki kocie to chyba dla rasowych kotów,mojego Tofika nie interesują. :P
Poza tym jest ogromnie zazdrosny o myszki,gdy jest w domu a ja podchodzę do nich to zaczyna obgryzać dywan,miauczeć w drugim pokoju i spogląda wymownie na półkę na której stoją. :>
Na szczęście myszki są tolerancyjne i zgadzają się czekać na wyjście na spacer gdy Tofika nie ma w domu. :) albo bawią się we własnym" myszkowym świecie dunowym". :wavexxs:

nutaka - Czw Sie 14, 2008 18:22

uchwyciłam kawałek na filmie jak Kiciol okropnie skrzeczy zeby dac jej jesc. zawsze jak przychodzę na działke to łazi za mną i drze się, az jej nałoze, jak rozpieszczony bachor 8)
http://pl.youtube.com/watch?v=fd-DOQR9UoI

:roll:

wuwuna - Czw Sie 14, 2008 19:22

nutaka, co za wyrafinowany dzwięk :falover: :sirwwt:
Anonymous - Czw Sie 14, 2008 20:08

nutaka, Pewnie pyta :"co dzisiaj masz ?Co dzisiaj dasz?" :wink:

[ Dodano: Sob Sie 16, 2008 18:12 ]
Nowa zabawka Tofika :]

Zadowolony ze swojej "pracy" 8)

Pyszna była kolacja :gotmilk: a nie dywanik :jezor:

nutaka - Wto Sie 19, 2008 18:57

Tofik rudzieje? :P

co do nas to yh yh yh.....jutro do weta, znów...Kici strasznie z oczek cieknie, schudła, ma słaby apetyt..yh yh.....
foty

Anonymous - Wto Sie 19, 2008 19:09

Ziewa czy śpiewa ? :lol:
http://i279.photobucket.c...aa/Obraz077.jpg
Dla zdrowia Kici :lapa: :ok:
nutaka napisał/a:
Tofik rudzieje?

Też to zauważyłam,widocznie jego dziadek był rudzielecem :wink:

wuwuna - Wto Sie 19, 2008 19:28

Tofik i jego nowa zabawka :lol:
A Kicia rzeczywiście zmizerniała :kciuki: kciukam za nią.
A ile ona mam lat?

nutaka - Wto Sie 19, 2008 19:37

wuwuna, jak byłam u weta to mi powiedział ze nie ma więcej niz 3 lata..

[ Dodano: Sro Sie 20, 2008 11:17 ]
no to wróciłam od weta..i..
Kicia dostała mnóstwo zastzyków, wet mówił mi nazwy ale niby jak miałam to zapaiętac jak tego było tak duuzo..
Kicia ma jakis stan zapalny w oczach. Zwymiotowała 2 razy u weta, co go zaniepokiło.dostała znów zastrzyki, ma wyskoką gorączkę. Dostałam antybiotyki do podawania i krople do oczu. I jest podejrzenie ze jest w ciązy ;( ;( ;( a miałam ją wystrerylizowac, zebrałam juz prawie pieniądze...Jak by się do piątku nie poprawiło, a pogorszyło mam przyjsc na zmianą antybiotyku...
proszę o kciuki :kciuki: :kciuki: :kciuki:

AngelsDream - Śro Sie 20, 2008 10:26

nutaka, kurcze... :kciuki:
wuwuna - Śro Sie 20, 2008 10:28

nutaka, kciukam za wyzdrowienie Kici,i żeby to nie była ciąża :kciuki:
Shortusia - Śro Sie 20, 2008 10:29

:kciuki: