O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
Kasik - Czw Sie 09, 2012 21:36
Off-Topic: | radug, bez sensu robić dwa stada, skoro chłopak jest agresywny i w idealnym wieku do kastracji. Dwa stada to duży problem, szczury rozdrażnione obecnością drugiej płci i duże ryzyko, nawet dla doświadczonych osób - szczury bez problemu mogą poprzegryzać kuwety i się do siebie dostać, jak im się nagle tak ubzdura. |
Oluś - Pią Sie 10, 2012 01:18
Hej, wypełniam właśnie zgłoszenie na wystawę i żeby nie walnąć byka w odmianach chcę się Was poradzić czy dobrze je wpisałam
Ave: dumbo, standard, seal point siamese. Mam wątpliwości co do rodzaju sierści, bo ma ją nieco dłuższą niż self i troszkę sie falują, taki jakby niedorobiony veleteen...
No i mój Dzikus: standard, standard, aguti point berkshire (cały spód ciała biały)
wuwuna - Pią Sie 10, 2012 01:24
olus_165, pierwszy szczur jest dobrze opisany ma sierść standard, tylko dopisz jakie ma znaczenie na brzuchu lub brak (widać po wybarwieniu łap) lub daj do oceny.
A dzikus to S S agouti self. One mają jaśniejsze brzuchy naturalnie. (tylko się zastanów czy on nie będzie gryzł w sytuacjach stresowych, bo takie są dyskwalifikowane)
Oluś - Pią Sie 10, 2012 01:36
wuwuna, nie powinien, weterynarz go wymiętosił ze wszystkich stron, a Dzikus był spokojniejszy niż hodowlańce
Zgłoszę go i zabiorę, jeśli w dniu wystawy zobaczę, że coś z nim nie tak to po prostu zrezygnuję z jego oceny.
wuwuna - Pią Sie 10, 2012 01:44
olus_165 napisał/a: | wuwuna, nie powinien, weterynarz go wymiętosił ze wszystkich stron, a Dzikus był spokojniejszy niż hodowlańce | to może to nie dzikus, albo ma 'uszkodzony' instynkt.
Oluś - Pią Sie 10, 2012 01:51
wuwuna, chyba to drugie, wychowałam go od "ślepiątka" a gdy podrósł na tyle, żeby go połączyć ze stadem to wychowywał się z łagodnymi hodwlańcami. Żaden nigdy nie gryzł i nie łapał zębami
AchA - Śro Sie 15, 2012 20:21
Witam wszystkich i proszę o pomoc w rozpoznaniu odmiany mojej Dżambuli. Wiem, że jest dumbo, ale zastanawiają mnie jej pokręcone wąsiska i sierśc. Jest bardziej puszysta niz u mojej drugiej baby, dłuzśze włoski, na dodatek na grzbiecie wyglada tak, jakby ja ktos gofrownicą potraktowal . Na łepetynce ma jeszcze taki biały, tyci paseczek (mąż mówi, że to irokezik ) Wrzucam zdjęcia, sorki za jakosć, ale złapać ostrosć przy tych szatanach graniczy z cudem.
Z góry dzięki za pomoc.
smeg - Śro Sie 15, 2012 20:31
Dumbo velveteen black hooded?
AchA - Czw Sie 16, 2012 08:25
Dzieki
pszczoła - Czw Sie 16, 2012 13:46
Capped czy bareback, czy po prostu brzydki capped (i krzywy blazed)? Barwa zachodzi na łopatki.
wuwuna - Czw Sie 16, 2012 17:44
pszczółka, niestandardowy, ale jednak capped. U barebacka cały spód głowy jest wybarwiony. + lightning blazed
miju - Pią Sie 17, 2012 21:20
Hejka. Pomożecie mi z określeniem rasy Fotonka? Wiem, że ma uszy dumbo, sierść jest chyba standard, ale nie mam pojęcia jak nazwać te jego znaczenia
Będę wdzięczna za pomoc!!
Mefisto - Wto Sie 21, 2012 16:44
To niech mi ktoś powie jakiej odmiany jest Mój Bęczed. Dodam że ciągle się chłopak zmienia, nie nadążam już z odgadywaniem jego odmiany.
Fotki dość większe żeby można było określić tą jego tajemnicę
*BĘCZEDZIORRREK*
Kasik - Wto Sie 21, 2012 16:46
Mefisto, te zdjęcia są strasznie malutkie, nie powiększają mi się. Ale jeżeli z takiego szaraka zrobił się biały, to chyba ukryty husky Bo ja już nie wiem, o którego pytasz, ja widzę tam 3 szczury
Cegriiz - Wto Sie 21, 2012 16:49
miju, a siwieje Ci Fotonek ?
|
|
|