To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Pyl - Wto Lis 15, 2011 19:18

jolaada, też o tym pomyślałam :)
almetka - Wto Lis 15, 2011 19:29

Mieszkają mieszkają szczury;)
Tylko żeby nie gryzły wstążeczek choć to i tak nieuniknione to daje im kawałki szmatek na hamaki i jakoś nie gryzą ostatnio(odpukać) :)

natkapatka - Wto Lis 15, 2011 19:45

Jakie macie fajne szafki :P "Zazdraszczam" ;) Może sie kiedyś też takiej dorobię. Piękne :)
Kolejne pomysły do stworzenia willi dla Szczurosława :)

kefija - Śro Lis 16, 2011 22:04

Klata po przebudowie - ale to nie jest moje ostatnie słowo :DD Almetka uszyłam hamaczki-dzięki za radę :)Super wygląda to u ciebie.

Asmena - Śro Lis 16, 2011 22:06

Nooo, od razu przytulniej ^^ Choć te zwierzaki długo tam pewnie nie przeżyją ;) Ale super :)
kefija - Śro Lis 16, 2011 22:08

spokojnie:)) we wrocławiu jest duuuuuuuuuuuużo szmateksów :DD
Kasia_89 - Śro Lis 16, 2011 22:08

kefija, ale Ci zazdroszczę :P
Twoja klatka na forum robi furorę, pewnie jest najlepszą klatką tutaj i ciężko będzie ją pobić :P

Asmena - Śro Lis 16, 2011 22:15

Kasia_89 napisał/a:
Twoja klatka na forum robi furorę, pewnie jest najlepszą klatką tutaj i ciężko będzie ją pobić :P

Czy ja wiem? Każdy, kto ma do czynienia ze szczurami co najmniej kilka miesięcy, ma swój jakiś wymarzony model. Gdyby tak nie było- każdy na forum miałby np. Perfect, Toddy Rolla, czy lotnię. Ale jednak dla każdego jest ważniejsze co innego- jedni potrzebują klatki składanej, inni prostej do czyszczenia, jeszcze inni na kółkach.

Ta klatka jest tutaj nowością i zapowiada się naprawdę ciekawie przy porządnym urządzeniu, ale ja np. absolutnie bym takiej nie chciała- mycie tego to będzie udręka. I udręką będzie ignorowanie kolejnych ogłoszeń adopcyjnych, podczas gdy wiesz, że wg kalkulatora możesz sobie pozwolić jeszcze na np. 17 ogonów ;) A nie każdy marzy o tak ogromnym stadzie ;)

LinakarO - Czw Lis 17, 2011 09:30

kefija, Jak przytulnie :) I pomysł z misiami zarombisty ! odrazu zgapiam :P
kefija - Czw Lis 17, 2011 09:38

LinakarO cieszę się że ci się podoba...moje panny są zachwycone. Wczoraj przy montażu pomagały- kradły szmatki i próbowały wciągać do klatki :) Ja po wybebeszeniu zabawki pluszowej wkładam do niej małą kuwetkę,doniczkę albo kartonik i ogony nie wiedzą gdzie wleżć..Swoją drogą zastanawiam się jak szczury postrzegają kolory... :?
Kasia 89 ja jestem zadowolona i sprawia mi duuuużo radości wymyślanie wyposażenia choć pewnie można inaczej a może nawet lepiej ją urządzać

radzioo81 - Czw Lis 17, 2011 09:53

Cytat:
Kolorowe klatki są dla właścicieli :P
hahahhahaa :DD fajne...my się staramy dobieramy kolory itp a one to i tak OLEWAJĄ... ;)
mmarcioszka - Pon Lis 21, 2011 00:51

Nasza wolierka po sprzątaniu i zawieszeniu nowych hamaczków(czekamy na żółte ferplastowe tarasiki :serducho: )

wojsza - Pon Lis 21, 2011 13:52

Spodek tak fajnie ułożony jest ;D
Karmell - Pon Lis 21, 2011 19:30

mmarcioszka, fajna klatka i ten sputnik tak fajnie ułożony ;)

A wracając do sputnika - znacie jakieś inne strony gdzie też są te sputniki tylko, że na pewno w dobrych kolorach? :P

wieczoryna - Sob Lis 26, 2011 17:10

Ja mam Tridoora, kupiony w zooplusie, koszt ok 550 zł. Klatka rozkłada się na trzy części, można zmieniać jej wielkość dodając lub odejmując moduł. Łatwo się czyści, po rozłożeniu można włożyć do wanny i umyć. Niestety jest duży rozstaw prętów ponad 2 cm. Bardzo dobrze wykonana, warta swojej ceny, tym bardziej, że w cenie są półki i pochylnie.