To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XX

Lavi - Pon Kwi 06, 2015 22:14

Astro też nie łazi w domu w obroży - zdejmujemy od razu po spacerze. Jednak wolę gumę na szyi niż strach, żeby czegoś pokleszczowego nie załapał. Inna sprawa, że przywiózł te dwa kleszcze z Mazur a tam są kleszcze mutanty, które nie reagują na nic przeciwkleszczowego;/ Tak samo komary i wszystkie inne paskudztwa utrudniające życie :lol:
Tuś - Wto Kwi 07, 2015 10:44

Lavi napisał/a:
Astro też nie łazi w domu w obroży - zdejmujemy od razu po spacerze. Jednak wolę gumę na szyi niż strach, żeby czegoś pokleszczowego nie załapał. Inna sprawa, że przywiózł te dwa kleszcze z Mazur a tam są kleszcze mutanty, które nie reagują na nic przeciwkleszczowego;/ Tak samo komary i wszystkie inne paskudztwa utrudniające życie :lol:

Ej, wcale nie :P
Fakt faktem Ektopar przestał u nas działać na pchły ale pod względem zwalczania kleszczy jest niezastąpiony. Już od 4 lat go stosujemy (wcześniej był fiprex) i kleszcza nie było dotąd.
A obroże mamy na sezon zimowy zakładaną tylko na razie. No i nosi ją non stop, tak jak nasze koty.

Nakasha - Wto Kwi 07, 2015 11:41

No właśnie, u nas jest masa kleszczy i to są mutanty. :P

Shira miała obroże Kiltixa, Foresto, miała spot-ony 4 różnych firm i nic. Miała obroże i spot-on jednocześnie i też nie działało. Teraz ma obrożę i tabletkę. W zeszłym roku przed każdym wyjściem do lasu, w akcie desperacji, dodatkowo pryskaliśmy ją Offem.

A ja się wkurzam, bo do "normalnych" kosztów utrzymania psa dochodzi 200 zł na zabezpieczenie od kleszczy + 400 zł corocznego leczenia pokleszczówki. :|

Nasze psiaki noszą obroże cały czas, w niczym to ani im ani nam nie przeszkadza. ;)

jokada - Wto Kwi 07, 2015 12:55

Moje oba noszą obroże Sabunol
i tfu tfu w ich przypadku się sprawdza

ale dwa tygodnie temu, jak następnego dnia miałam im już zakładać... to kleszcza Florce z ucha wyjmowałam :/

Lavi - Wto Kwi 07, 2015 12:59

Nakasha, no właśnie słyszałam że i u Was mutanty a nie kleszcze są :P U nas też pełno ich, cholera w Gdańsku nic nie łapie a tam byliśmy cztery dni i już dwa kleszcze :roll: My go kropliliśmy bo się obawiamy, że obroża wytrzyma góra trzy dni, on się lubi szarpać przy zabawie a inne psy go ciągną za kryzę, jego ukochana amstaffka najbardziej a ona uścisk ma. I boimy się, że 80zł pojdzie do śmieci... No ale zobaczymy.

A my zapisaliśmy się na weekend szkoleniowy w czerwcu, wyjeżdżamy do ośrodka na trzy dni i tam będą indywidualne zajęcia + zajęcia w grupie. Super sprawa, szczególnie, że za trzy dni noclegu z psem płaci się tylko 130 złotych.
I nie chwaliłam się - Astro został testerem w corocznym Top For Dog organizowanym przez Dog&Sport. Już nie możemy się doczekać testowania a produkty zapowiadają się ciekawe :mrgreen:

Nakasha - Wto Kwi 07, 2015 13:51

Lavi, fajnie. :)

Co do obroży. Nasze psy też lubią się szarpać za kryzy, więc obroże są dodatkowo zabezpieczone plastikowymi zaciskami, aby się nie odczepiły. Od 3 lat to się nam sprawdza.

Lavi - Wto Kwi 07, 2015 13:56

Nakasha, a nie rozerwały Ci ich zębolami? Bo najbardziej się obawiam rozerwania obroży. Jak kupiliśmy Astro na zimę silikonową ze światełkiem to po dwóch dniach była już rozerwana na pół od jego zabaw :roll:
Nakasha - Wto Kwi 07, 2015 14:37

Nie. ;) Kiltixy są dość mocne. Chociaż, podejrzewam, że wiek psów też robi swoje. NN mniej-więcej do 1,5 roku życia potrafiły rozrywać sobie obroże, ale teraz już tego nie robią. W ogóle za parę mc Nemo kończy 4 lata. :shock:
wilczek777 - Wto Kwi 07, 2015 16:50

Lavi gratki :mrgreen:
Lavi - Wto Kwi 07, 2015 17:14

wilczek777, Dzięki! Nie ma się czym chwalić w sumie, bo dostali się wszyscy, którzy się zgłosili :DD Ale tak czy inaczej dla nas to jest super na plus, bo jeszcze niczego nie recenzowaliśmy:)
Trzynastka - Wto Kwi 07, 2015 17:43

Lavi napisał/a:
Nakasha, no właśnie słyszałam że i u Was mutanty a nie kleszcze są :P U nas też pełno ich, cholera w Gdańsku nic nie łapie a tam byliśmy cztery dni i już dwa kleszcze :roll: My go kropliliśmy bo się obawiamy, że obroża wytrzyma góra trzy dni, on się lubi szarpać przy zabawie a inne psy go ciągną za kryzę, jego ukochana amstaffka najbardziej a ona uścisk ma. I boimy się, że 80zł pojdzie do śmieci... No ale zobaczymy.

A my zapisaliśmy się na weekend szkoleniowy w czerwcu, wyjeżdżamy do ośrodka na trzy dni i tam będą indywidualne zajęcia + zajęcia w grupie. Super sprawa, szczególnie, że za trzy dni noclegu z psem płaci się tylko 130 złotych.
I nie chwaliłam się - Astro został testerem w corocznym Top For Dog organizowanym przez Dog&Sport. Już nie możemy się doczekać testowania a produkty zapowiadają się ciekawe :mrgreen:

Dałabyś mi jakieś info o tym szkoleniu?

Lavi - Wto Kwi 07, 2015 19:10

Trzynastka, https://www.facebook.com/...84169458526190/
wilczek777 - Wto Kwi 07, 2015 19:28

Lavi ślepam - kto to prowadzi?
Lavi - Wto Kwi 07, 2015 19:36

wilczek777, instruktorzy z Funny Dog, bo to oni organizują:) http://funnydog.pl. Jeśli prowadziłby to ktoś nie od nich, to pewnie podaliby nazwisko:)
Trzynastka - Wto Kwi 07, 2015 19:54

Lavi napisał/a:
Trzynastka, https://www.facebook.com/...84169458526190/

Fajowo się zapowiada. Szkoda, że miejsc brak...