Archiwum - Psiaki XV
PALATINA - Wto Sty 08, 2013 22:03
Ja z Boscha kupuję tylko psie ciasteczka i olej z łososia.
Nie wiem, jakiej jakości jest karma, ale wiele osób ją poleca.
Pacyfka - Wto Sty 08, 2013 22:05
zuuzuushii, współczuje bardzo kciukam za jak najdłuższy i jak najlepszy dla Was czas
katasza, ja z Boscha początkowo byłam zadowolona,ale może dlatego, że przeszliśmy na niego z gotowanego z dodatkiem od czasu do czasu raczej kiepskiej karmy, dlatego początkowo, włos się poprawił, ale dość często miał gazy, wzdęcia i było widać, że męczy go brzuch, do tego wielkie kupy, no i ciągle nie był nasycony tą karmą, więc zrezygnowaliśmy
katasza - Wto Sty 08, 2013 22:13
No wlasnei wyczytalam ze duzo psow ma problemy z gazami na boschu, a Frodo ogolnie ma troche problemy z jelitami, jak dostanie cos innego niz karma to zaraz ma rozwolnienie i puszcza baki.
No nic, chyba zostane przy husse. Acana tak podrozala ze o matko. A jakie sa jeszcze karmy w przystepnych cenach? Chcialabym zeby za 15 kg wyszlo ok 150 zl max.
Kami - Wto Sty 08, 2013 22:41
Pies rodziców je Boscha od dłuższego czasu, problemów z gazami nie ma. Ale wiadomo, zależy od psa. Kilka lat temu był karmiony Acaną, ale zrezygnowaliśmy właśnie ze względu na rosnące ceny.
agacia - Wto Sty 08, 2013 22:44
Bo bosch to karma ze średniej półki. Mojej Azji nie służył zbyt dobrze i nie smakował jej. Co do karmy to moje psy jedza Nutre Nuggets z jagniecina i jest super. Kiedyś dawałam im Brita z jagniecina i było super, do czasu aż mi się jakis felerny worek trafił. Jak kiedyś Nutra była niedostepna akurat jak musiałam karmę kupić to wzięłam Purine Pro Plan z jagniecina i tez była bardzo ok. Długi czas dawałam Best choice i to tez była fajna karma, ale zrezygnowałam z niej jak zmniejszyli worki z 15kg na 12,5 i podniesli przy tym cene
Zuu, przykro mi z powodu psiaka
PALATINA - Śro Sty 09, 2013 10:13
A możecie mi polecić coś odchudzającego?
Kupiłam Jagnie Acanę Light & Fit - i jak już Wam pisałam - na początku była tragedia.
Biegunka, straszne gazy, wzmożone pragnienie i hektolitry moczu...
Minęło już sporo czasu. Jagna zjadła już 3/4 worka, a gazy nadal są przeokrutnie cuchnące. Rzadziej niz na początku, ale jak puści bączusia, to się ewakuujemy z pokoju.
Przy żadnej innej karmie tak nie miała!
Zastanawiam się, czy kupić jej po prostu Pronature (które ostatnie 2 lata je) w wersji dla psów starszych i mniej aktywnych.
Czy może RC Light - choć w nim nie pasuje mi, że nie podają % mięsa w karmie, a w zależności od strony internetowej na pierwszym miejscu jest albo kukurydza albo kurczak (jakieś kombinowanie tu widzę), ale suka moich rodziców je tą karmę już dłuższy czas i jej służy.
Różnią się też ilością białka. Pronature ma go 19%, RC 27% (jak typowe karmy odchudzające - ale może to właśnie taki poziom białka nie służy Jagnie? W Acanie też jest go dużo?). Co wybrać?
Nakasha - Śro Sty 09, 2013 11:42
zuuzuushii, bardzo mi przykro. Może rzeczywiście znajdziecie weta, który pomoże mu odejść u Was w domu?...
Ja moim dawałam Happy Dog'a, baaardzo fajna karma, ale cenowo średnio to wychodzi. Do tej pory dostawały Brit Premium i było ok, ale już nie chcą jeść. Miałam im zmieniać na Nutra Nuggets, ale okazało się, że moja znajoma jest przedstawicielem Husse na Białystok i dla wolontariuszy Kotkowa ma 10% zniżki. Więc cenowo wychodzi mi nawet lepiej. Psy dostały pół kg na próbę i wchłonęły. Więc od dzisiaj mają Husse. A konkretnie Husse PRO 20 kg, bo tylko ta karma miała odpowiednio duże kawałki i nie kosztowała 200 zł za worek.
PALATINA - Śro Sty 09, 2013 11:52
Ciekawy ten Husse. Może właśnie jego kupię Jagnie?
Więcej lihgtowej Acany nie zamówię.
babyduck - Śro Sty 09, 2013 12:06
Z lightów mogę polecić Pro Plan. To jedna z niewielu lightów z jagnięciną, większość jest jednak z drobiem. Negra bardzo ładnie trzymała na tym stałą, optymalną dla siebie wagę.
A potem zamówiłam Brit Premium Lamb&Rice i zamiast przybrać na zimę płaszczyk z tłuszczyku schudła jeszcze dwa kilo. Jak nie przestanie, to chyba weźmiemy krew do badania
Nakasha - Śro Sty 09, 2013 12:12
Moje na Bricie są chude. Może ta karma ma słabą przyswajalność?
PALATINA - Śro Sty 09, 2013 12:25
Strasznie dużo białka w tym Bricie. Bytowe mają tyle, co w innych karmach odchudzające.
rudziak - Śro Sty 09, 2013 12:53
Ola myślę, że nie musisz się martwić. Santa od dłuższego czasu jest na Bricie. Jak gdzieś tam kiedyś pisałam schudła nam już ponad 2 kg i chudnie nadal. Ale też nie jest to zasługa samej karmy bo bardzo ją pilnuje z jedzeniem i ma teraz bardzo dużo ruchu.
A Negra potrzebuje lighta? Bardzo tyje na zwykłych karmach?
O Husse słyszałam same dobre rzeczy od wielu osób i moja koleżanka też bardzo ładnie odchudziła na tej karmie swojego psa (na lajcie oczywiście).
Pućka - Śro Sty 09, 2013 14:57
Ma ktoś może z was do pożyczenia bądź odsprzedania książkę : "Szczenię doskonałe" ?
PALATINA - Śro Sty 09, 2013 15:09
Pućka,
Ja mam. Nie wiem, czy wolę pożyczyć, czy sprzedać.
Na razie mi niepotrzebne, ale kto wie..
babyduck - Śro Sty 09, 2013 16:14
rudziak, na zwykłej potrafiła dobić do 24kg, kiedy dla niej waga optymalna to 21-22. Ten Brit, na którym zeszły jej 2kg (w 1,5 miesiąca!) to zwykła karma, nie light.
|
|
|