Archiwum - Psiaki XIV
rudziak - Śro Paź 10, 2012 10:39
Oli to faktycznie problem. A może plastikowy kosz tego typu http://animalia.pl/produk...02-x-67-cm.html i do wypełnienia jakiś kocyk, poduszka czy materac, które się wygodnie pierze i będzie można często wymieniać.
Ninek - Śro Paź 10, 2012 10:54
Oli, a podkłady do przewijania? Moje psy mają legowiska z gąbki. Tzn kawał grubej gąbki, na to jeden pokrowiec, na pokrowiec taki podkład i dopiero drugi, zewnętrzny pokrowiec. Spisuje sie to rewelacyjnie przy naszej suce, która non stop ma problemy z gruczołami okołoodbytowymi i zawsze czyści je na legowisku Z kolei Fox z jego słabym żołądkiem często wymiotuje i zawsze wtedy leci na legowisko - chyba sie tam bezpieczniej czuje. Jakby nam na zwymiotował bez tego podkładu, to całą gąbka byłaby do gruntownego prania (do pralki nie wejdzie) albo wywalenia...
Oli - Śro Paź 10, 2012 11:11
rudziak, niestety, kolejny problem legowisko musi być na dwa spore psy i mieć nietypowe wymiary (ok 90x130) i nie może być mniejsze za bardzo (większe nieco ujdzie, ale też bez przesady). No i ja nie wiem czy mi się 15 letni pies będzie chciał kłaść w koszyku, kiedy przez całe życie miał legowiska, śmiem wątpić.
Ninek, tak, podkłady stosuję żeby chronić podłogę, ale bywa i tak, że i one przemakają (niestety Kora oprócz niewielkiego nietrzymania moczu czasem potrafi tak mocno zasnąć, że pęcherz jest cały spompowany, a jest ona psem dużym, więc nie chcę niczego czego w całości się nie da do pralki włożyć).
dziękuję Wam bardzo za pomysły, może w końcu na coś trafimy
AngelsDream - Śro Paź 10, 2012 11:14
Oli, a jakby jednak zrobić samemu z pomocą jakiejś szyjącej osoby?
Może jakaś konstrukcja na bazie drybedu i szybko schnących po praniu materiałów do materacyków dla dzieci czy coś?
Oli - Śro Paź 10, 2012 11:16
AngelsDream, napisałam do doroty33 i czekam na jej odpowiedź. biorę to pod uwagę, dlatego też w pytaniu napisałam, że sklep/producent/osoba prywatna. Szukam już dość długo, ale teraz dodatkowo intensywnie, bo bywa i tak, że kilka razy w tygodniu muszę posłanie prać i za każdym razem boję się, że mi pralka nie wytrzyma.
agacia - Śro Paź 10, 2012 12:06
Ja bym chyba kupiła jakiś materac na wymiar i owinela go gruba folią i na to drybed. No sama nie wiem. My mamy pontonik, z którego mozna wyprać pokrowiec i gabke, ktora jest pośrodku, ale tej poduchy co idzie na około nie mozna prać.
PALATINA - Śro Paź 10, 2012 12:12
Folia szeleści pod zwierzakiem.
Ja chciałam tak owijać materacyk świniom, które strasznie zasikują posłanie, ale odgłos folii je zniechęcił i wolały nie wchodzić do legowiska.
Zdjęłam folię i wróciło do łask od razu.
Oli - Śro Paź 10, 2012 12:17
Też mam pontonik, ale nie przejmuję się zaleceniami i piorę to coś co stanowi podwyższony bok. Trochę się deformuje, ale włożone do pokrowca i po przedeptaniu przez psy układa się jak powinno.
agacia - Śro Paź 10, 2012 12:35
Oli, ja tez bym prała, ale mi się do pralki nie mieści
A tak myślę sobie jeszcze, że mieliśmy w szpitaliku takie materace obszyte materiałem nieprzemakalnym, w który nic nie wsiąkało i można było bez problemu wytrzeć czy spłukać wodą. Coś jakby materac gimnastyczny. Tylko nie wiem co to za materiał ani pod jakim hasłem tego szukać, ale może cos takiego przykrytego kocem.
Ninek - Śro Paź 10, 2012 12:37
Te materace to tragedia jest! Po 3 dniach w szpitalu wróciłam do domu odparzona
Oli - Śro Paź 10, 2012 12:39
znalazłam takie materace, ale to kompletnie odpada - siki mają mi w psa wsiąkać? ja nie jestem w domu 24h/dobę by wycierać każdą plamkę. i koc się na tym nie sprawdzi z dwóch powodów - takie posłania są śliskie, a w dodatku Duszek lubi sobie mościć posłanie, więc tak czy inaczej ktoś będzie spał na "gołym" materacu.
| Off-Topic: | ale mam wymagania, czasem wydaje mi się, że zrzędzę |
agacia - Śro Paź 10, 2012 12:40
No to chyba faktycznie najlepiej będzie na zamówienie zrobić i kupic zwykłą gabkę na wymiar + ściagany pokrowiec doszyć.
Oli - Śro Paź 10, 2012 12:46
no chciałabym coś z drybed pokombinować, tylko on jest chyba jedynie taki cienki jak koc?
agacia - Śro Paź 10, 2012 13:02
Chyba tak i pod niego trzeba coś podłozyć, bo si kałuza zrobi pod spodem
Oli - Śro Paź 10, 2012 13:06
zobaczę czy dorota33 będzie miała jakiś pomysł. może coś z drybed i pod spodem jakaś gąbka/materiał, który się łatwo zegnie do pralki.
|
|
|