Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
natkapatka - Pon Lis 14, 2011 10:51
Fajne macie klatki takie duże..... ja zakupilam nową i teraz zastanawiam się jak ją udoskonalić, bo bez przeróbek to sie raczej nie obędzie. Fajne macie pomysły i kilka podpatrzyłam......
AngelsDream - Pon Lis 14, 2011 10:57
Po wewnętrznym jeszcze nikt się nie wspiął i nie sądzę, żeby - może oprócz Godryka, ew. Rauma - ktoś spróbował. Nagle szczurów nie mogę znaleźć.
Zewnętrzna lina już od wczoraj oswajana.
Dam znać, jak ze sprzątaniem, bo góra już nie jest tak cudownie dostępna, a szkoda. Naprawdę, po otwieranym froncie każde drzwiczki wydają się małe, bo takie są w istocie. Tego nie da się zrozumieć, jeśli nie ma porównania do malutkich drzwiczek, do tych trochę większych i do frontu otwieranego.
Rysuje się obraz klatki idealnej (dla nas). Pięknie.
Asmena - Pon Lis 14, 2011 12:41
AngelsDream, ja tam od zawsze marzę o otwieranej ściance woliery...
Asaurus - Pon Lis 14, 2011 19:15
nimka, klatka jest zrobiona z pozostałości wiewiórek 70 więc ma wewnątrz 70x40 w rzucie aby dopasować się do kuwety. Na wysokość trochę urosła i ma w sumie 90cm części zabudowanej i jeszcze 30cm dobudówki. Kuweta ma kratkę, ale z zejściem do ściółki więc liczę pełną wysokość.
radzioo81, to Godryk, bubelrex. Zapraszamy do tematu - link w podpisie.
Majszczur, nie łudzę się, że jakikolwiek szczur będzie na tyle narwany, aby wspinać się po sznurku mając dookoła drabinki i pochylnie, ale Angels upierała się, żebym powiesił im sznur, więc powiesiłem. Większa szansa jest na funkcję gryzaka, chociaż i to też średnio im idzie, jak na razie.
quagmire, no nas jeszcze ta czerwień gryzie w oczy, ale już w planach są czerwone hamaki, więc powinno być lepiej.
Asmena, ja już sobie nie wyobrażam klatki bez otwieranego frontu i totalnie nie rozumiem czemu woliery na stelażu nie są tak skonstruowane.
kefija - Wto Lis 15, 2011 00:14
jeszcze nie koniec prac ale wstawiam co mam
Asaurus - Wto Lis 15, 2011 00:20
kefija, pomyśl o czymś dużym i poziomym w połowie wysokości klatki do przechwytywania spadających szczurów.
kefija - Wto Lis 15, 2011 00:33
Cytat: | Przesuwne drzwiczki są bardzo niebezpieczne dla szczurzych palców i ogonów, dodatkowo dolna krawędź, musiałaby mieć jakiś rodzaj prowadnicy co automatycznie powodowałoby zbieranie się brudu i odchodów |
racja..o tym nie pomyślałam.. ale ja właściwie jestem zadowolona z takiego otwierania jak mam..co do podzielenia klatki na kilka poziomów to prace trwają..na razie szal spełnia tę funkcję ale jutro będziemy montować dodatkowe pólki i przeorganizowywać przestrzeń
Bel - Wto Lis 15, 2011 00:36
kefija, wrzuć na środek po prostu hamak o dł. min. 70cm świetnie nadają się do tego poszewki na poduszki z lumpeksów doszywasz na rogach kółeczka od breloczków i super szczurołapka
kefija - Wto Lis 15, 2011 00:39
Bel napisał/a: | kefija, wrzuć na środek po prostu hamak |
dzięki super pomysł
Ninek - Wto Lis 15, 2011 14:19
kefija, mi to sie tam aż proszę ferplastowe tarasy
Karmell - Wto Lis 15, 2011 14:28
Jeny jakie to super *.*
Też chcę taką klatkę
LinakarO - Wto Lis 15, 2011 14:29
kefija, A planujesz cos jeszcze do klatki ? Bo mam wrażenie ,ze troche przestrzeni się tam marnuje
kefija - Wto Lis 15, 2011 15:00
Cytat: | kefija, A planujesz cos jeszcze do klatki ? Bo mam wrażenie ,ze troche przestrzeni się tam marnuje |
tak, nie było mnie w domu przez kilka dni...ale dziś wieczorem robimy rewolucję w
almetka - Wto Lis 15, 2011 15:59
o takie coś możesz zrobić od brzegu do brzegu;)
jolaada - Wto Lis 15, 2011 19:09
Super klata. Jak widzę te wstążeczki, jak tak sobie wiszą i wiszą to podejrzewam,że w tej klatce nie mieszkają szczury
|
|
|