To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

Asaurus - Pią Sie 22, 2008 12:52

Fea, tak samo jak się uczy szczeniaka sikać na podkłady czy gazety. Jak przyuważasz, że leje albo się zasadza do lania to szybko psa przenosisz na kuwetę/podkład. Jak się zleje tam gdzie powinien to chwalisz i dajesz smaki. Oczywiście w przypadku szczeniaka taka nauka trwa dużo krócej niż u dorosłego psa, Baaj załapał po jednym dniu, że leje się na podkłady. Początkowo miał 3 rozłożone tak aby z każdego miejsca było blisko go przenieść, potem stopniowo ograniczyliśmy do jednego podkładu i tam się załatwiał dopóki nie zaczął wychodzić regularnie na spacery. Zamiast kuwety polecam podkłady higieniczne, tylko te ludzkie nie psie bo są dużo lepsze i tańsze.
Fea - Pią Sie 22, 2008 17:13

O, dzięki. Nabędę te podkłady, faktycznie mogą być lepsze niż kuweta.
AngelsDream - Pią Sie 22, 2008 17:37

Fea, o tyle lepsze, że nie mają brzegu przez który trzeba przeleźć, a pewnie jamniorowi ciężko by było. Baajowi starczał jeden na cały dzień.
Asaurus - Pią Sie 22, 2008 21:15

Tylko od razu kup te największe 60x90, są w praktycznie tej samej cenie co mniejsze a psu łatwiej wcelować i na dłużej starcza.
AngelsDream - Pią Sie 22, 2008 21:45

Któregoś razu malutki Baaj:Zupełnie malutki zrobił coś bardzo, bardzo złego.

Zastosowano filtry:

Ale nie zadziałały.

Anonymous - Pią Sie 22, 2008 22:43

a ja mam taką samą pościel i ona jest sławna, bo jest w jakimś filmie, ale nie pamiętam w jakim :mrgreen:
AngelsDream - Pią Sie 22, 2008 22:44

aga, kij z pościelą. Po tym co Baaj zrobił, to nawet stos poduszek na nim nie pomógł. :evil:
Asaurus - Pią Sie 22, 2008 23:48

Poduszki raczej są kiepskim filtrem przeciwko gazom bojowym :]

Rysunek pięknie przedstawiający wychowywanie wilczaka w kwestii zachowania przy jedzeniu:

http://alexdp.deviantart....-first-12928345

AngelsDream - Sob Sie 23, 2008 14:48

http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=525110
marhef - Sob Sie 23, 2008 15:16

Kolejny raz okazuje się, że psy są bardziej "ludzkie" niż ludzie.
nutaka - Sob Sie 23, 2008 16:27

o jacie :shock:
Anonymous - Nie Sie 24, 2008 01:57

marhef napisał/a:

ano.

Heh, moj tata mowi, ze nasz jamnior jak by zobaczyl dziecko to tez by sie przytulil ale nie po to, zeby je ogrzac tylko siebie :P

Mangusta - Nie Sie 24, 2008 14:45

marchef napisał/a:
ej no sorry, ta matka to 14 letnie dziecko, głupie, zszokowane, kto wie czy wyrzucenie dziecka to nie był szok poporodowy? ile razy się słyszy o DOROSŁYCH matkach duszących swoje dzieci poduszką, mimo że jeszcze przed porodem bezgranicznie je kochały? ludzie no :/ nie przesadzajmy. a to co zrobiła ta suczka jest naprawdę piękne, czasami widuje się takie sytuacje między gatunkami, choć tutaj to wyjątkowa rzadkość. gdyby nie ona, dzieciak by nie miał szans.
AngelsDream - Nie Sie 24, 2008 15:44

Mazoku, ja to wstawiłam bardziej pod kątem psa... Bo dziewczyny nie znam, wiem tylko, że jak miałam 14 lat, to jeszcze spałam z pluszakiem, więc co mogłabym wiedzieć o macierzyństwie.

Swego czasu bardzo intersowałam się ludźmi wychowanymi przez psy lub wilki - niestety większość z nich nie nadawała się do powrotu na łono społeczeństwa, zmiany w psychice były zbyt głeboko zakorzenione.

Fea - Nie Sie 24, 2008 15:55

Ano nie, czyli wychodzi, że ten zespół zachowań nazywany "człowieczeństwem" w rzeczywistości jest nabyty, a nie charakterystyczny dla gatunku.
A jeśli tak jest, to mogłabym polecieć w dywagacje, jak bardzo taki człowiek wychowany przez psy i zachowujący się jak pies jest człowiekiem, a jak bardzo jest psem, ale mi się nie chce, bo idę roznosić wazy z rosołem ;p