To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Anonymous - Czw Gru 25, 2008 08:39

Fotki choinkowe

Największy prezent miała dzisiaj Velvet albo może to była Vendetta : spacer na podłodze i pod kanapą.Wcale nie była zachwycona,że udało mi się ją zwabić szybko do ich zabawowego pudełka po butach. :lol:

Bema - Czw Gru 25, 2008 10:44

choinkowe myszy :mrgreen:
wuwuna - Czw Gru 25, 2008 13:54

Ładne te bombki w kształcie myszek :DD

Ile ważą dorosłe myszy, ktoś wie? Ile labo a ile rasowe?

nutaka - Czw Gru 25, 2008 20:59

RUUUDE :serducho: :serducho: :serducho:
H. - Czw Gru 25, 2008 21:27

Bernadeta, śliczne te fotki choinkowe :D rrruda oczywiście wymiata :serducho: A widok takich maleństw wyglądających zza tych kartek mnie rozczulił :mrgreen:
Mangalarga - Pią Gru 26, 2008 14:19

wuwuna,
Cytat:
Waga samca myszy domowej to od 20 do 40 gram, a samicy 25 do 60 g.

A standard myszy rasowych mówi, że waga myszy powinna wynosić od 40g do 80g. (źródło: strona PZHMMR)

wuwuna - Pią Gru 26, 2008 14:20

Mangalarga napisał/a:
Waga samca myszy domowej to od 20 do 40 gram, a samicy 25 do 60 g.
Czyli niby samce są mniejsze :shock: ?
Fauka - Pią Gru 26, 2008 18:51

wuwuna, nie ważyłam nigdy swoich myszy ale powiem szczerze, że samce są rzeczywiście lżejsze, chłopaki u mnie trzymają linie a samiczki no lubią pojeść i są duże, szczególnie te alfa.
wuwuna - Pią Gru 26, 2008 19:12

Fauka napisał/a:
wuwuna, nie ważyłam nigdy swoich myszy ale powiem szczerze, że samce są rzeczywiście lżejsze, chłopaki u mnie trzymają linie a samiczki no lubią pojeść i są duże, szczególnie te alfa.
Fauka, a czy miałabyś możliwość ich zważenia? Byłabym wdzięczna.
Fauka - Pią Gru 26, 2008 20:12

wuwuna, niestety nie mam jak, ale mam zamiar zaopatrzyć się w wagę kuchenną, cierpliwości ;)
wuwuna - Pią Gru 26, 2008 20:15

Fauka napisał/a:
ale mam zamiar zaopatrzyć się w wagę kuchenną, cierpliwości
byłoby cudownie :>
Anonymous - Pią Gru 26, 2008 20:55

Hally napisał/a:
rrruda oczywiście wymiata

To ruda spowodowała,że zaczynam myśleć o chomiku.Ona ma w sobie coś z chomcia,jest taka spokojna,powolna,lubi kołowrotek,lubi jeść,wejdzie ze spokojem na moją rękę,żeby ją powąchać,jest z niej gapcia mała.Tak sobie wyobrażam chomika syryjskiego,bo takiego pamiętam z dzieciństwa był u znajomych moich rodziców,też był rudy.Chociaż pewnie to też sprawa indywidualna danego zwierzęcia.Myszki też przecież mają niesamowicie różne charaktery i temperamenty.
W prezencie dostały ode mnie kosz w którym kiedyś nosiło się pościel do magla.Jest dość spory,włożyłam tam zabawki:domek,kokosy,rolki po papierze toaletowym itp. Ma kratę z każdego boku na którą można się wdrapać i przez jej oczka można przejść do i z kosza.Po porządnym umyciu stał się nowym terenem zabawowym myszek obok pudła po butach z otworami wyłożonego gazetami i sianem,kanapy,stołu,półki.
Teraz mam kłopot z zamknięciem myszek w dunie,nie za bardzo chcą do niej wracać. Chociaż przecież i tam mają zabawki.A kiedyś wręcz nie mogły doczekać się powrotu do duny.

Mangalarga - Pią Gru 26, 2008 21:22

2 fotki małego, jedną znalazłam na karcie aparatu (i kompletnie o niej zapomniałam :oops: ), druga zrobiona 2 dni temu ;)

idaa - Pią Gru 26, 2008 22:55

Słodki myszonek :serducho:
nutaka - Sob Gru 27, 2008 14:22

mychole są boskie, mają takie duze uszyska :serducho: :serducho: