Archiwum - Myszki
Anonymous - Czw Gru 25, 2008 08:39
Fotki choinkowe
Największy prezent miała dzisiaj Velvet albo może to była Vendetta : spacer na podłodze i pod kanapą.Wcale nie była zachwycona,że udało mi się ją zwabić szybko do ich zabawowego pudełka po butach.
Bema - Czw Gru 25, 2008 10:44
choinkowe myszy
wuwuna - Czw Gru 25, 2008 13:54
Ładne te bombki w kształcie myszek
Ile ważą dorosłe myszy, ktoś wie? Ile labo a ile rasowe?
nutaka - Czw Gru 25, 2008 20:59
RUUUDE
H. - Czw Gru 25, 2008 21:27
Bernadeta, śliczne te fotki choinkowe rrruda oczywiście wymiata A widok takich maleństw wyglądających zza tych kartek mnie rozczulił
Mangalarga - Pią Gru 26, 2008 14:19
wuwuna, Cytat: | Waga samca myszy domowej to od 20 do 40 gram, a samicy 25 do 60 g. |
A standard myszy rasowych mówi, że waga myszy powinna wynosić od 40g do 80g. (źródło: strona PZHMMR)
wuwuna - Pią Gru 26, 2008 14:20
Mangalarga napisał/a: | Waga samca myszy domowej to od 20 do 40 gram, a samicy 25 do 60 g. | Czyli niby samce są mniejsze ?
Fauka - Pią Gru 26, 2008 18:51
wuwuna, nie ważyłam nigdy swoich myszy ale powiem szczerze, że samce są rzeczywiście lżejsze, chłopaki u mnie trzymają linie a samiczki no lubią pojeść i są duże, szczególnie te alfa.
wuwuna - Pią Gru 26, 2008 19:12
Fauka napisał/a: | wuwuna, nie ważyłam nigdy swoich myszy ale powiem szczerze, że samce są rzeczywiście lżejsze, chłopaki u mnie trzymają linie a samiczki no lubią pojeść i są duże, szczególnie te alfa. | Fauka, a czy miałabyś możliwość ich zważenia? Byłabym wdzięczna.
Fauka - Pią Gru 26, 2008 20:12
wuwuna, niestety nie mam jak, ale mam zamiar zaopatrzyć się w wagę kuchenną, cierpliwości
wuwuna - Pią Gru 26, 2008 20:15
Fauka napisał/a: | ale mam zamiar zaopatrzyć się w wagę kuchenną, cierpliwości | byłoby cudownie
Anonymous - Pią Gru 26, 2008 20:55
Hally napisał/a: | rrruda oczywiście wymiata |
To ruda spowodowała,że zaczynam myśleć o chomiku.Ona ma w sobie coś z chomcia,jest taka spokojna,powolna,lubi kołowrotek,lubi jeść,wejdzie ze spokojem na moją rękę,żeby ją powąchać,jest z niej gapcia mała.Tak sobie wyobrażam chomika syryjskiego,bo takiego pamiętam z dzieciństwa był u znajomych moich rodziców,też był rudy.Chociaż pewnie to też sprawa indywidualna danego zwierzęcia.Myszki też przecież mają niesamowicie różne charaktery i temperamenty.
W prezencie dostały ode mnie kosz w którym kiedyś nosiło się pościel do magla.Jest dość spory,włożyłam tam zabawki:domek,kokosy,rolki po papierze toaletowym itp. Ma kratę z każdego boku na którą można się wdrapać i przez jej oczka można przejść do i z kosza.Po porządnym umyciu stał się nowym terenem zabawowym myszek obok pudła po butach z otworami wyłożonego gazetami i sianem,kanapy,stołu,półki.
Teraz mam kłopot z zamknięciem myszek w dunie,nie za bardzo chcą do niej wracać. Chociaż przecież i tam mają zabawki.A kiedyś wręcz nie mogły doczekać się powrotu do duny.
Mangalarga - Pią Gru 26, 2008 21:22
2 fotki małego, jedną znalazłam na karcie aparatu (i kompletnie o niej zapomniałam ), druga zrobiona 2 dni temu
idaa - Pią Gru 26, 2008 22:55
Słodki myszonek
nutaka - Sob Gru 27, 2008 14:22
mychole są boskie, mają takie duze uszyska
|
|
|