To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

mmarcioszka - Pią Kwi 13, 2012 11:55

Bel, super! To jest jakiś cyborg, a nie chom - życz jej najlepszego ;)
Bel - Pią Kwi 13, 2012 21:40

właśnie kupiłam jej 5l piachu więc niech nie próbuje nawet zdychać :P
generalnie Amelka żyje na prosie+karmie dla ptaków+ resztkach z obiadu... chomik, który wpieprza wszystko i żebrze o więcej :P

mmarcioszka - Pią Kwi 13, 2012 21:57

Bel, jestes w 100% pewna, że Amelka to chomik :drap:
Bel - Pią Kwi 13, 2012 21:59

mmarcioszka, kompletnie nie zachowuje się po chomiczemu ;) brak 3 stóp, zaćma na obu oczach, głuchota.. ale wyczuwa jak ktoś przechodzi i próbuje się wdrapywać na domek lecąc jak rakieta przez całą klatkę potykając się i przeracając.. i weź jej nie wyjmij... umie żebrać skubana ;)
rudziak - Pon Kwi 16, 2012 16:27

Dobra, oficjalnie stwierdzam, że nasz chomik jest po prostu leniwy. Żaden kołowrotek nie spełnia jego wymagań :] a ten metalowy jest jeszcze dodatkowo fe bo ma dziurki i nie może tam sobie zrobić stołówki. I światło prześwituje więc norki pod nim też nie będzie. I w ogóle po co się ruszać?
nezu - Pią Cze 01, 2012 16:47

ChomChom odszedł przedwczoraj. Czuję się potwornie winna. Problemu natury genetycznej zaburzały jego metabolizm. Doprowadziło go to do wyniszczenia organizmu. Zakażenie, ropień pod okiem... A ja za późno zauważyłam że z nim źle.. Zawsze był chudy, mały, nieproporcjonalny przy tej swojej wadzie genetycznej, ale ja przegapiłam ten moment kiedy powinnam się z nim pożegnać..odszedł cierpiąc i to moja wina... W jego stanie i tak nie przeżyłby operacji resekcji oka...
Co z tego że biegłam z nim do dr. Kacprzak... Było za późno..
Tęsknię za nim... ;(

quagmire - Pią Cze 01, 2012 16:49

nezu, nie zawsze da się wyczuć ten moment :glaszcze:
Bel - Pią Cze 01, 2012 17:40

nezu, :glaszcze:
rudziak - Pią Cze 01, 2012 22:50

nezu bardzo mi przykro :glaszcze:
mmarcioszka - Sob Cze 02, 2012 00:04

nezu, trzymaj się :kciuki:
agata_jones - Czw Lip 05, 2012 14:20

Ninowa Buka :) bąblom stuknie 7 miesiąc a głupie toto jeszcze :devil2:

Ninek - Czw Lip 05, 2012 14:47

Piękna moja :serducho:
nezu - Pią Lip 06, 2012 20:04

Bombilla to mały rozum i miewa humorki. Zdarza jej się nawet udziabać i to do krwi, ale umiem ja już bez problemu czytać i wypadki się nie zdarzają. ;)
jak ma dobry nastrój, to jest nawet miziasta. ;)

Pusta, kochana główka. :serducho:

Ale biednemu ChomChomowi nie dorówna... Jemu to juz chyba żaden syryjek nie dorówna...
W sumie, adoptowałabym jakiegoś chomiczego chłopca, ale musialby mieć określony charakter, a o to przecież ciężko...
Strasznie mi tej mojej pierdółki brakuje...

Ninek - Pią Lip 06, 2012 20:19

nezu, ma to chyba po mamie.
Ja sie kurde gryzących szczurów nie bałam nigdy, a chomika sie boje... To chyba kwestia tego, że nie potrafie sie nauczyć czytać Amy. Raz da sie ją normalnie wziąć na ręce, a innym razem chce dziabać. Nigdy nie wiem jaki ma humor, więc staram sie jej nie brać bezpośrednio na ręce (najpierw na coś, żeby sama weszła i dopiero wtedy na ręce).
Za to Baccara jest przeurocza.

Każdy dzieciak wyrósł na zupełnie innego choma, śmieszne.

Może jakieś zdjęcie? Bombilla jest taka śliczna :serducho:

nezu - Pią Lip 06, 2012 21:38

Musze kupić kabel do aparatu, stary przestał łączyć. Po inwestycji na pewno będą zdjęcia, bo mam ich chyba z 50 na aparacie, robione oczywiście nie jednego dnia.