To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

PALATINA - Czw Mar 06, 2014 12:58

monisss,
Wg producenta moja suka powinna pić dziennie 4 saszetki (każda po ok 8 zł). :roll:

edit.
Zamówiłam na razie 20 sztuk.
Nie mam teraz kasy na więcej, bo jeszcze kotom musiałam wziąć karmę.

quagmire - Czw Mar 06, 2014 13:48

monisss, możesz gdzieś w Polsce kupić tak po prostu Nutrical?
monisss - Czw Mar 06, 2014 14:35

PALATINA Królewnie przy skrajnym wychudzeniu (ważyła 17,5kg) i zaniku mięśni wystarczyło pół saszetki. Myślę, że Czacie wystarczy tym bardziej.
Tylko Królewna oprócz convalesenca dostawała normalne posiłki i nutri drinka.

quagmire muszę sprawdzić, która pasta jest u rodziców. Czy akurat nutrical. W pracy mam teraz 3 tubki, bo jeszcze po Królewnie zostały i szczurach.
Jeśli byś potrzebowała to zamówię u swojego weta i mogę wysłać.

quagmire - Czw Mar 06, 2014 14:55

Pytam, bo ja kupowałam Calo-pet (dla szczurów, w tej chwili nie potrzebuję, ale dziękuję pięknie), a wolałam Nutrical.
PALATINA - Czw Mar 06, 2014 15:07

monisss,
Czata aktualnie nie je normalnych posiłków.
W tej chwili prawie nic nie je. :| Może garstkę chrupek dziennie (choć wczoraj nie zjadła NIC, zupełnie nic) i kromkę chleba.
Gdyby jadła, to nie kupowałabym jej nic dodatkowego, tylko przeczekałabym okres strajku i podkarmiła później (całe życie tak robiłam - głodówka - tuczenie - głodówka- tuczenie).

quagmire - Czw Mar 06, 2014 15:28

PALATINA, mokrego też wcale nie chce ruszyć?
PALATINA - Czw Mar 06, 2014 15:34

quagmire,
Zje łyżkę stołową i odchodzi od miski.
Nawet kocie puszki jej kupuję, bo zawsze uważała je za smaczniejsze niż psie.
Strajkuje od 2 miesięcy i od tego czasu ma podawane mokre (zmieszane z suchym jako dosmaczka), żeby cokolwiek zjadła.
Tylko w tej chwili tego cokolwieka jest już stanowczo za mało, a i bez tego z powodu serca jej organizm jest niedożywiony.

sachma - Czw Mar 06, 2014 15:36

PALATINA, a gotowane mięso? czy jej żołądek nie da rady?
PALATINA - Czw Mar 06, 2014 15:40

sachma,
W zeszłym tygodniu jadła odrobinę i miała po nim biegunkę.
Myśleliśmy, że się przyzwyczai małymi kroczkami, ale ma biegunkę (taką strzelającą, nie rozwolnienie) nawet po polaniu karmy rosołkiem (bez przypraw oczywiście). Po 4 dniach takich prób już nawet nie chciała patrzeć na mięso.
Najchętniej by jadła marchew. :roll: (I suszone rybki, które mamy jako nagródki).

jokada - Czw Mar 06, 2014 15:54

a samą rybę?
PALATINA - Czw Mar 06, 2014 16:02

Nie próbowaliśmy jeszcze z samą rybą.
Zobaczę.
Wcisnę też w nią te 20 saszetek convalescence! :evil:

jokada - Czw Mar 06, 2014 16:45

może rybę będzie chciała - skoro jej smaczki wchodzą
może zmiksowana rybą da się chrupki namoczyć...

ja teraz podawałam Florce - bb&recovery
według mnie ryba daje (a w każdym razie ja mam skojarzenie z pokarmem dla rybek)
psy sie na to rzucały ;)

PALATINA - Czw Mar 06, 2014 16:57

Czata je TOTW z łososiem, ale wcale jej nie smakuje (jak wszystkie karmy :roll: ). Widocznie za mało tam ryby. Bo kocią karmę z rybą (orijen rybny) chyba by zjadła (przynajmniej kilka granulek z ręki zjada). Niestety nie stać mnie, żeby jej to dosypywać każdego dnia, ale karma cuchnie rybami porządnie. :D
wilczek777 - Czw Mar 06, 2014 17:30

PALATINA jak mi pieseł staruszek chorował to też nie chciał jeść nie pachnącego jedzenia. Mama cuda robiła i tłuszczykiem z mięsa doprawiała bo nie chciał jeść. No i też w tym okresie dobrze wchodziła ryba. Gdzieś czytałam o kwasach omega 3, że one właśnie pomagają staruszkom trzymać formę i pies czuje, że takiej rybki potrzeba.

A tak nieco odbiegnę od tematu. Lubuję się w obrożach i gdyby nie to, że facet robi za moje zakupowe hamulce już bym miała ich więcej niż własnej biżuterii ale teraz szukam pięknych identyfikatorów! Są jakieś Trixie z grawerem na allegro itp ale szukam czegoś nie banalnego. Odkryciem ostatnim jest Miedzianka na facebooku. Może ktoś jeszcze zna fajną opcję?

Ninek - Czw Mar 06, 2014 17:47

wilczek777 napisał/a:

Odkryciem ostatnim jest Miedzianka na facebooku.

Toś narobiła ;( Cudowne a ja bez kasy.