O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
Pyl - Pią Mar 04, 2011 12:24
Off-Topic: | klauduska napisał/a: | tylko na DT na razie u mnie jest | Już Ci zazdroszczę Nawet jeśli to tylko DT. |
Lorcia - Śro Mar 09, 2011 22:22
Hej ! Będę mięc najprawdopodobniej szczurka double rex... Może mi ktoś nie wiem wkleić zdjęcie jak to cudo wygląda? I hmmm to nie są te łyse takie? Z góry dzięki za odpowiedź!
Bel - Śro Mar 09, 2011 22:31
Lorcia, a skąd on będzie?
Tu masz 3 moje double czy łyse?raz łyse raz z futrem.Na tym polega właśnie doublerex
O to jeszcze malucha Ci wkleję
Lorcia - Śro Mar 09, 2011 22:39
Hah śmieszne są Kurczę mam nadzieję, że nie trafi mi się łysy... Babka mówiła, że ma troche dłuższcze i kręcone włoski od rexa.. Nie wiem. Hmm skąd? Moja znajoma ma szczurki z wpadki (nie rozmnażała celowo, po prostu nie pomyślała o tym, że szczurki nawet na wybiegu choćby na chwile nie mogą być razem). Samca oddała w dobre ręce, dla maluchów też znalazła już chyba dobre domki
Bel - Śro Mar 09, 2011 22:45
Lorcia, no to nie kumam.To twoja znajoma czy jakaś babka?łyse są fuzzy nie double.
Lorcia - Śro Mar 09, 2011 22:50
Moja znajoma ma małe, pisała mi żebym wpadła jutro i zobaczyła małe i mówiła właśnie coś o double rexach ;p To zasypałam wszystkich pytaniami gdzie się dało i jedna babka mi właśnie odpowiedziała... A że ja byłam pewna że to są te łyse właśnie to stwierdziłam, że zapytam tutaj ;p
Sorgen - Czw Mar 10, 2011 00:13
To ja bym na Twoim miejscu duble rexa nie brała jak nie chcesz mieć łysola. Ja mam samiczkę duble rex i nawet w "fazie futrzastej" jest praktycznie całkiem łysa z wyjątkiem kępki włosków nad ogonem, na łapkach i odrobiną włosów na mordce. Cała reszta łysa.
Więc może zamiast duble rex weź jakiegoś standardowego szczurka z wpadki.
magmads - Nie Mar 13, 2011 10:30
Kochani mam takie pytanko. Wczoraj przybyl do nas maluch z wpadki. Chcialabym wiedziec co to za stworek....niestety nie mam jak dodac foty bo korzystam z internetu w telefonie i nie mam tu takich mozliwosci. Postaram sie opisac w miare zrozumiale. Ciurek jest malutki ma ok 5 tygodni wiec wiem ze sie zmieni, ale widzialam tu kiedys u kogos bardzo podobnego doroslego szczurka. Maly jest prawie lysy, jakis tam meszek ma delikatny i na glowce i tylnich nozkach ma takie falowane futerko, na pyszczku ma takie zaciemnienie jakby ryjek do popiolu wlozyl, uszy dumbo oczy ni to czarne i czerwone.. Ja sie tylko domyslam, bo nie znam sie na tym w ogole, tyle tylko co na forum cos podpatrze. Z gory dziekuje za jakies podpowiedzi i przepraszam jesli cos zasmiecilam.
[ Dodano: Nie Mar 13, 2011 10:39 ]
Aha i ma krecone wasy.
aneczka1-13 - Nie Mar 13, 2011 11:03
Jeśli łysieje okresowo to może to byc double rex. jeśli nie to fuzz. Oczy pewnie są dark ruby. I pewnie jakaś odmiana seal point lub himalajan
Astharte - Nie Mar 13, 2011 21:54
Hey, mam do was pytanie. Tak się od dawna zastanawiam jak można określić sierść mojej Veris. Może być rexem?
nezu - Nie Mar 13, 2011 21:56
Hmm, najpierw chciałam napisać że jest rexem, ale przyjrzałam się i spytam...
Jakie ma wibrysy?
Są niemal proste, czy faliste/ powykręcane?
Bo na zdjęciu wydają się prościutkie, a to cecha velveteena raczej niz rexa.
Astharte - Nie Mar 13, 2011 22:00
No właśnie nie są proste i nawet nie pofalowane. W dotyku są trochę szorstkawe i takie jakby "nieuczesane"
Pyl - Nie Mar 13, 2011 22:41
Astharte napisał/a: | W dotyku są trochę szorstkawe i takie jakby "nieuczesane" |
Astharte, nezu pyta o wibrysy, czyli wąsy. Nie sądzę, abyś głaskała szczura po wibrysach, choć nie jest to niemożliwe
Oli - Nie Mar 13, 2011 22:46
ja bym powiedziała, że to velveteen albo baaaardzo słaby rex, ale wygląda na młodego, to może mu się jeszcze do końca nie wyprostowały wąsy.
Astharte - Nie Mar 13, 2011 23:01
Pyl napisał/a: | Astharte, nezu pyta o wibrysy, czyli wąsy. Nie sądzę, abyś głaskała szczura po wibrysach, choć nie jest to niemożliwe |
Mówiłam o sierści Wąsy ma pokręcone tak jak na drugim zdjęciu. A szczurcia ma już 11 miesięcy.
W każdym razie dzięki za odpowiedzi
|
|
|