To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Asiulka - Nie Sty 28, 2007 16:38

Mazoku, sorki, tamten nie miał żółtych kolan, czy co one tam mają ;p
Teraz na allegro też jest pająk niebieski, ale ile ludzi na niego chętnych (wiem, wiem inny gatunek itd. ale niebieski :P ). Nazywa się: Haplopelma lividum

Mangusta - Nie Sty 28, 2007 16:41

czaję... ale tego nie kupię. szybka cholera, agresywna i niesamowicie jadowita
Oli - Nie Sty 28, 2007 17:20

Mam arachnofobie i ogolnie uwazam ze pajaki sa bleee,ale musze przyznac ze ten niebieski ladny jest... :wink: Tak na obrazku,bo na zywo to pewnie bym sie bala. :( :oops:
Mangusta - Nie Sty 28, 2007 17:54

Juni, samice do 15 lat, samce koło 6
Cola - Nie Sty 28, 2007 18:42

Mazoku, ten niebieski jest oszałamiający!! :shock:
Asiulka - Nie Sty 28, 2007 18:49

A mi się podoba czarna wdowa :twisted: ta niebezpieczna dla człowieka :twisted:
O ta http://waynesword.palomar.edu/images/bwidow3.jpg

Mangusta - Nie Sty 28, 2007 19:17

Cytat:
czarna wdowa
ale ona ma jakieś 3cm razem z nóżkami :P maleństwo....

miałam podobne za łóżkiem :P

Asiulka - Nie Sty 28, 2007 19:27

Mała, ale ładna :D , i niebezpieczna :twisted:
Niuniak - Nie Sty 28, 2007 19:59

ja wiem co w tym ładnego...:P taka mała i czarna... :D

apropo pająków i gryzoni - to moja koleżanka wystraszyła okrutnie swojego ptasznika (nie pamiętam nazwy, ale to jeden z tych najmniej groźnych ) a mianowicie dała mu do jedzenia żywą myszkę. Myszka zginęla z wlasnej glupoty -władowała się do gniazda pająka. Nawet jej koleżnka jedzenia nasypała jak zauważyła, że pająk ją tak nie ten teges (czyt.nie chciał zjeść) ;) baaa...pająk nawet z domku swojego nie wychodził póki ona była :P

Mangusta - Nie Sty 28, 2007 20:38

wystraszyć czy nie, niech się cieszy że go nie zabiła :roll: podawanie dorosłych myszy pająkom to bardzo duże niebezpieczeństwo, właściwie podawać można tylko tym największym jak moja Lasiodora czy Theraphosa Blondi... ale i tak karmienie gryzoniami nie jest zalecane, podobno raz na jakiś czas można podać mysiego oseska... i koniec. z podawaniem tak wielkich zwierząt to tak sama głupota jak z braniem niebezpiecznych pająków na rękę i na forach terrarystycznych jest to tępione...

moim zdaniem lepiej podać im gotowanego kurczaka albo kawałek wątróbki. zjedzą, a jak ;)

Niuniak - Nie Sty 28, 2007 21:17

no bo ona ogólnie jest takim "dalnem". brat jej się zna na pająkach...ale nie mieszka w domu a ona chciała zaszaleć pewnie albo cuś. Mysie oseski - chyba bym własną rękę dala zamiat takiego małego dziubdziaka :) no ale każde stworzenie musi jeść.
Mangusta - Nie Sty 28, 2007 21:23

moja duża dostanie co najwyżej karaczana i wątróbkę :P a mniejszej i tak muszę kroić mączniaki bo się boi...
Asiulka - Nie Sty 28, 2007 21:25

Mazoku, jakich gatunków masz pajączki?
Mangusta - Nie Sty 28, 2007 21:37

Brachypelma Albopilosum ~L7
Lasiodora Parahybana L9-10(?)

i nic więcej nie kupuję, zaczekam aż ktoś tą Poecliotherię rozmnoży w Polsce :serducho: :mrgreen: :serducho:

Niuniak - Nie Sty 28, 2007 21:40

Off-Topic:
takie mały off topic:czy ja kogoś uraziłam opowieścią o myszce?