To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

Bel - Wto Sie 03, 2010 01:09

AngelsDream, No to nie Pestka :( przecież jak potrząśniesz tą indyczą szyjką to w główce grzechocze :(
Oli - Wto Sie 03, 2010 01:09

AngelsDream napisał/a:
gdybym kiedyś jednak zdecydowała się na dogtrekking
wiedziałam, że to nie jest bez celu :P

polecam wszystkim powiększenie tej foty na pingerze, mina i wzrok Baaja robią wrażenie - opętany jak nic. 8)

AngelsDream - Wto Sie 03, 2010 09:21

To pokażę Wam jeszcze jedno - rozmazane, ale może właśnie dlatego lepsze. :mrgreen:

Na razie traktujemy to jako dobry trening kondycyjny dla nas i psa, nie zaczniemy przecież od biegania, skoro Baaj jeszcze nie wszystko rozumie, na pierwszym spacerze wszystko było taaaaakie ciekawe, a on ma iść prosto, nie wskakiwać w kałuże, biec rytmicznie, etc. Dlatego Michał idzie z przodu i go pilnuje, a ja uczę go łapać ze mną kontakt, na tyle duży, żeby mnie przypadkiem nie uszkodził. Uprzedzę tylko, że wybitnie mocne szarpnięcia czuć trochę w plecach, a pas poza tym jest bardzo wygodny, więc to raczej specyfika 'pracy'.

sachma - Czw Sie 05, 2010 11:15

Lenny wczoraj dostał chipa :) na razie wpisuje go to bazy Tozu.. w identyfikacji.pl powinniśmy być, bo nasz urząd miasta z nimi współpracuje..
sachma - Czw Sie 05, 2010 13:22

Ok rejestruje go w bazach..
będziemy w Polskim Towarzystwie Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt (za to płaci urząd miasta), już jesteśmy w bazie safe-animal i w bazie TOZ-u.
Czy powinnam go rejestrować gdzieś jeszcze? Myślę że najlepiej w największych bazach, bo szkoda kasy na te mniejsze..

babyduck - Czw Sie 05, 2010 14:03

Zobacz, które bazy współpracują jeszcze z europetnet.

Edit: http://www.europetnet.com...spx?Asso_ID=AID

Tess - Czw Sie 05, 2010 14:22

Ha! Mam ogromne sprzątanie, ale w pozytywnym nastroju, bo jutro wieczorem jadę do Czech. :mrgreen:

Wracamy już razem, w sobotę wieczorem. :serducho:

sachma - Czw Sie 05, 2010 14:27

Tess, super! :)

babyduck, dzięki :) ta baza współpracuje z safe animal - a tam już Lenny jest :)

satanka666 - Czw Sie 05, 2010 18:34

Tess, no to czekamy :)

aa grrr, my walczymy z tym okieeem.

sachma - Czw Sie 05, 2010 20:35

satanka666, a co się dzieje? bo ja chyba nie na bieżąco jestem.. :/
Paulina87 - Czw Sie 05, 2010 20:51

A to pochwalę się swoimi psiakami

Jura z Grodzkiego Zakątka - 6 letnia sunia

Uploaded with ImageShack.us

Tito - 12 letni w typie jamnika

satanka666 - Czw Sie 05, 2010 20:52

miał takie: http://lh3.ggpht.com/_8Q4...x4/s720/oko.jpg
teraz wygląda to dużo gorzej, ale nasza pani wet była na urlopie, więc poszłam do najbardziej polecanego weta w Chrzanowie, przemiła młoda pani powiedziała, że pewnie go coś ugryzło i smarować tydzień oxycortem, jak nie będzie poprawy to przyjść.
Dzisiaj mogliśmy pojechać do 'naszej' wet, sprawdziła i po pierwsze zatkane kanaliki jakieśtam, po drugie chyba ma zawiniętą powiekę (entropium?), ale na razie jest to tak spuchnięte, że musimy poczekać aż leki zadziałają i opuchlizna zejdzie, żeby można było powiedzieć czy to to. Jak tak to najprawdopodobniej będziemy szukać jakiegoś weta co mu to naprawi.
Nie mogę na niego patrzeć, wygląda taaaaaaaaaak biednie z tym okiem, a arek się śmieje, że jak bokser ma podbite :P

Cytat:
Tito

ojeeejuuuu
pierwsza fota genialna :serducho:

Anka. - Czw Sie 05, 2010 22:37

Satanka, znajomych suka miała coś podobnego, wyszło,że uczulenie na składnik karmy :|

Mam pytanie, czy ktoś miał obroże Klitix? za 60 zł powinna byc skuteczna...
Sabunol nie działa na brudgoskich krwiopijców, na razie wróciliśmy do kropel Ektopar.

satanka666 - Pią Sie 06, 2010 09:02

Anka. napisał/a:
Mam pytanie, czy ktoś miał obroże Klitix? za 60 zł powinna byc skuteczna...

ponoć działa nie na każdego psa i śmierdzi przeokropnie ;p

Anka. napisał/a:
Satanka, znajomych suka miała coś podobnego, wyszło,że uczulenie na składnik karmy :|

no mam nadzieję, że tak będzie, bo zmienić karmę to nie problem ;p

dziś rano zlał całe mieszkanie i chuchnie tak, że masakra... oczywiście mamy na całym pokoju wykładzinę dywanową... chyba ją zdejmiemy :roll: jak ma być tak przez 4 tygodnie przyjmowania leków to masakra ;p
czas zmienić godziny wychodzenia...

Layla - Pią Sie 06, 2010 09:45

http://www.joemonster.org...ie-szczeniaczek OJEŻU :serducho: :serducho: :serducho: