Archiwum - Psiaki IX
Bel - Wto Sie 03, 2010 01:09
AngelsDream, No to nie Pestka przecież jak potrząśniesz tą indyczą szyjką to w główce grzechocze
Oli - Wto Sie 03, 2010 01:09
AngelsDream napisał/a: | gdybym kiedyś jednak zdecydowała się na dogtrekking | wiedziałam, że to nie jest bez celu
polecam wszystkim powiększenie tej foty na pingerze, mina i wzrok Baaja robią wrażenie - opętany jak nic.
AngelsDream - Wto Sie 03, 2010 09:21
To pokażę Wam jeszcze jedno - rozmazane, ale może właśnie dlatego lepsze.
Na razie traktujemy to jako dobry trening kondycyjny dla nas i psa, nie zaczniemy przecież od biegania, skoro Baaj jeszcze nie wszystko rozumie, na pierwszym spacerze wszystko było taaaaakie ciekawe, a on ma iść prosto, nie wskakiwać w kałuże, biec rytmicznie, etc. Dlatego Michał idzie z przodu i go pilnuje, a ja uczę go łapać ze mną kontakt, na tyle duży, żeby mnie przypadkiem nie uszkodził. Uprzedzę tylko, że wybitnie mocne szarpnięcia czuć trochę w plecach, a pas poza tym jest bardzo wygodny, więc to raczej specyfika 'pracy'.
sachma - Czw Sie 05, 2010 11:15
Lenny wczoraj dostał chipa na razie wpisuje go to bazy Tozu.. w identyfikacji.pl powinniśmy być, bo nasz urząd miasta z nimi współpracuje..
sachma - Czw Sie 05, 2010 13:22
Ok rejestruje go w bazach..
będziemy w Polskim Towarzystwie Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt (za to płaci urząd miasta), już jesteśmy w bazie safe-animal i w bazie TOZ-u.
Czy powinnam go rejestrować gdzieś jeszcze? Myślę że najlepiej w największych bazach, bo szkoda kasy na te mniejsze..
babyduck - Czw Sie 05, 2010 14:03
Zobacz, które bazy współpracują jeszcze z europetnet.
Edit: http://www.europetnet.com...spx?Asso_ID=AID
Tess - Czw Sie 05, 2010 14:22
Ha! Mam ogromne sprzątanie, ale w pozytywnym nastroju, bo jutro wieczorem jadę do Czech.
Wracamy już razem, w sobotę wieczorem.
sachma - Czw Sie 05, 2010 14:27
Tess, super!
babyduck, dzięki ta baza współpracuje z safe animal - a tam już Lenny jest
satanka666 - Czw Sie 05, 2010 18:34
Tess, no to czekamy
aa grrr, my walczymy z tym okieeem.
sachma - Czw Sie 05, 2010 20:35
satanka666, a co się dzieje? bo ja chyba nie na bieżąco jestem..
Paulina87 - Czw Sie 05, 2010 20:51
A to pochwalę się swoimi psiakami
Jura z Grodzkiego Zakątka - 6 letnia sunia
Uploaded with ImageShack.us
Tito - 12 letni w typie jamnika
satanka666 - Czw Sie 05, 2010 20:52
miał takie: http://lh3.ggpht.com/_8Q4...x4/s720/oko.jpg
teraz wygląda to dużo gorzej, ale nasza pani wet była na urlopie, więc poszłam do najbardziej polecanego weta w Chrzanowie, przemiła młoda pani powiedziała, że pewnie go coś ugryzło i smarować tydzień oxycortem, jak nie będzie poprawy to przyjść.
Dzisiaj mogliśmy pojechać do 'naszej' wet, sprawdziła i po pierwsze zatkane kanaliki jakieśtam, po drugie chyba ma zawiniętą powiekę (entropium?), ale na razie jest to tak spuchnięte, że musimy poczekać aż leki zadziałają i opuchlizna zejdzie, żeby można było powiedzieć czy to to. Jak tak to najprawdopodobniej będziemy szukać jakiegoś weta co mu to naprawi.
Nie mogę na niego patrzeć, wygląda taaaaaaaaaak biednie z tym okiem, a arek się śmieje, że jak bokser ma podbite
ojeeejuuuu
pierwsza fota genialna
Anka. - Czw Sie 05, 2010 22:37
Satanka, znajomych suka miała coś podobnego, wyszło,że uczulenie na składnik karmy
Mam pytanie, czy ktoś miał obroże Klitix? za 60 zł powinna byc skuteczna...
Sabunol nie działa na brudgoskich krwiopijców, na razie wróciliśmy do kropel Ektopar.
satanka666 - Pią Sie 06, 2010 09:02
Anka. napisał/a: | Mam pytanie, czy ktoś miał obroże Klitix? za 60 zł powinna byc skuteczna... |
ponoć działa nie na każdego psa i śmierdzi przeokropnie ;p
Anka. napisał/a: | Satanka, znajomych suka miała coś podobnego, wyszło,że uczulenie na składnik karmy
|
no mam nadzieję, że tak będzie, bo zmienić karmę to nie problem ;p
dziś rano zlał całe mieszkanie i chuchnie tak, że masakra... oczywiście mamy na całym pokoju wykładzinę dywanową... chyba ją zdejmiemy jak ma być tak przez 4 tygodnie przyjmowania leków to masakra ;p
czas zmienić godziny wychodzenia...
Layla - Pią Sie 06, 2010 09:45
http://www.joemonster.org...ie-szczeniaczek OJEŻU
|
|
|