To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Tess - Sob Maj 01, 2010 11:11

sachma, masz szczeniaka to i masz wychodzenie o 4 rano. Moim zdaniem bez sensu jest takie połowiczne uczenie, że wychodzić w dzień, ale o 4 to śpisz, więc ma lać. W ten sposób niczego go nie nauczysz, wóz albo przewóz...
A logiczne jest, że szczeniak po wstaniu sika. :shock: To jest jego pierwsza, najważniejsza potrzeba i na pewno nie będzie powstrzymywała "powstaniowego" sikania...

sachma - Sob Maj 01, 2010 11:58

Tess, tylko że ja nie widziałam że on siku chce ;) wczoraj w nocy się przebudził popiskał i poszedł spać dalej ze mną - nie sikał w nocy - dziś sikał dwa razy w nocy mimo ze zjadł i wypił o tej samej porze co ostatnio - poszliśmy na spacer, zrobił siku i spać. Nie spodziewałam się że będzie siusiał ZANIM mnie obudzi ;) bo on jak wstaje to mnie budzi - dziś w nocy najpierw się zlał a dopiero później zaczął piskać.
Anonymous - Sob Maj 01, 2010 19:13

sachma, jak czytam o Twoim pudlu, to stwierdzam, że mój to jednak był ( jest :wink: ) niemal idealny :P
Mangusta - Sob Maj 01, 2010 20:50

to ja mam szczeście że Bajka ma grube futro i jej na łóżku jest po prostu za gorąco, woli spać na podłodze ;)
Niamey - Nie Maj 02, 2010 13:44

babyduck, byłaś może na łódzkiej wystawie? Przyczaiłam się przy ringu entlebucherów, ale były tylko dwa (samiec i samica) i żaden z właścicieli nie wyglądał jak Ty :) Za to jakaś dziewczyna od dużego szwajcarskiego psa pasterskiego była bardzo podobna i nawet się zastanawiałam czy to możliwe, że Negra aż tak wyrosła :P
pituophis - Pon Maj 03, 2010 10:41

http://www.wredes.com/Bas/Thai/Pupmeeting.htm
http://www.wredes.com/Bas/Thai/Puppies.htm
Ciekawostka dla Nezu głównie. Nie popieram celowego mieszania, ale efekt wyszedł piękny!

U nas pewnie trzeba byłoby uśpić takie szczenięta, w Skandynawii nie ma zapchanych schronisk, więc i domki dla malców udało się znaleźć.

Niamey - Pon Maj 03, 2010 10:54

to jest rhodesian z szarpejem i jeszcze czymś? Ciekawe pieski - wyglądają trochę jak główka doklejona do innego ciała
Bel - Pon Maj 03, 2010 11:00

Niamey, dla mnie to rhodesian z akitą :]
Anonymous - Pon Maj 03, 2010 11:04

basenji o.
Tess - Pon Maj 03, 2010 11:05

Dla mnie rodezjan z basenji, ew shiba inu.
Niamey - Pon Maj 03, 2010 11:22

Na zdjęciach maluchy mają takie szarpejowe czółko, ale rzeczywiście basenji bardziej pasuje. akity i shiby chyba za kudłate

pituophis, a to nie są rasiaki? --> http://en.wikipedia.org/wiki/Thai_Ridgeback
w końcu strona z nimi nazywa się thai ridgeback...
plus cytat
Cytat:
The pups also learned clickertraining that I think is very suiting for primitiv breeds.

Tess - Pon Maj 03, 2010 11:27

Thai ridgeback to zupełnie inne rasa. Ich mamusia wygląda na Thaia, ale one na pewno nie... ;)

Czółka mają jak basenji, shar peie mają duuuużo więcej zmarszczek.

sachma - Pon Maj 03, 2010 11:30

Ren, mój za 4 miesiące też będzie :P pamiętaj że Lenny ma 2 miesiące, a Rita miała chyba pół roku? czy 5 miesięcy? jak do ciebie przyszła ;)
Oli - Pon Maj 03, 2010 11:31

obie rasy uwielbiam, ale dodanie do baska rhodesiana według mnie spowodowało utratę tej baskowej delikatności jaką mają w sobie. już wole mieć dwa psy po jednym z rasy. :D
pituophis - Pon Maj 03, 2010 11:31

Typujcie dalej ;)