Archiwum - Psiaki VIII
Tess - Sob Maj 01, 2010 11:11
sachma, masz szczeniaka to i masz wychodzenie o 4 rano. Moim zdaniem bez sensu jest takie połowiczne uczenie, że wychodzić w dzień, ale o 4 to śpisz, więc ma lać. W ten sposób niczego go nie nauczysz, wóz albo przewóz...
A logiczne jest, że szczeniak po wstaniu sika. To jest jego pierwsza, najważniejsza potrzeba i na pewno nie będzie powstrzymywała "powstaniowego" sikania...
sachma - Sob Maj 01, 2010 11:58
Tess, tylko że ja nie widziałam że on siku chce wczoraj w nocy się przebudził popiskał i poszedł spać dalej ze mną - nie sikał w nocy - dziś sikał dwa razy w nocy mimo ze zjadł i wypił o tej samej porze co ostatnio - poszliśmy na spacer, zrobił siku i spać. Nie spodziewałam się że będzie siusiał ZANIM mnie obudzi bo on jak wstaje to mnie budzi - dziś w nocy najpierw się zlał a dopiero później zaczął piskać.
Anonymous - Sob Maj 01, 2010 19:13
sachma, jak czytam o Twoim pudlu, to stwierdzam, że mój to jednak był ( jest ) niemal idealny
Mangusta - Sob Maj 01, 2010 20:50
to ja mam szczeście że Bajka ma grube futro i jej na łóżku jest po prostu za gorąco, woli spać na podłodze
Niamey - Nie Maj 02, 2010 13:44
babyduck, byłaś może na łódzkiej wystawie? Przyczaiłam się przy ringu entlebucherów, ale były tylko dwa (samiec i samica) i żaden z właścicieli nie wyglądał jak Ty Za to jakaś dziewczyna od dużego szwajcarskiego psa pasterskiego była bardzo podobna i nawet się zastanawiałam czy to możliwe, że Negra aż tak wyrosła
pituophis - Pon Maj 03, 2010 10:41
http://www.wredes.com/Bas/Thai/Pupmeeting.htm
http://www.wredes.com/Bas/Thai/Puppies.htm
Ciekawostka dla Nezu głównie. Nie popieram celowego mieszania, ale efekt wyszedł piękny!
U nas pewnie trzeba byłoby uśpić takie szczenięta, w Skandynawii nie ma zapchanych schronisk, więc i domki dla malców udało się znaleźć.
Niamey - Pon Maj 03, 2010 10:54
to jest rhodesian z szarpejem i jeszcze czymś? Ciekawe pieski - wyglądają trochę jak główka doklejona do innego ciała
Bel - Pon Maj 03, 2010 11:00
Niamey, dla mnie to rhodesian z akitą
Anonymous - Pon Maj 03, 2010 11:04
basenji o.
Tess - Pon Maj 03, 2010 11:05
Dla mnie rodezjan z basenji, ew shiba inu.
Niamey - Pon Maj 03, 2010 11:22
Na zdjęciach maluchy mają takie szarpejowe czółko, ale rzeczywiście basenji bardziej pasuje. akity i shiby chyba za kudłate
pituophis, a to nie są rasiaki? --> http://en.wikipedia.org/wiki/Thai_Ridgeback
w końcu strona z nimi nazywa się thai ridgeback...
plus cytat | Cytat: | | The pups also learned clickertraining that I think is very suiting for primitiv breeds. |
Tess - Pon Maj 03, 2010 11:27
Thai ridgeback to zupełnie inne rasa. Ich mamusia wygląda na Thaia, ale one na pewno nie...
Czółka mają jak basenji, shar peie mają duuuużo więcej zmarszczek.
sachma - Pon Maj 03, 2010 11:30
Ren, mój za 4 miesiące też będzie pamiętaj że Lenny ma 2 miesiące, a Rita miała chyba pół roku? czy 5 miesięcy? jak do ciebie przyszła
Oli - Pon Maj 03, 2010 11:31
obie rasy uwielbiam, ale dodanie do baska rhodesiana według mnie spowodowało utratę tej baskowej delikatności jaką mają w sobie. już wole mieć dwa psy po jednym z rasy.
pituophis - Pon Maj 03, 2010 11:31
Typujcie dalej
|
|
|