To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Zachowanie, psychika i oswajanie - Oduczanie złych nawyków, wychowywanie szczurów

Bema - Wto Sie 19, 2008 11:00

Kupkania się oduczą, ale mam inny problem: z Manią....Mała wredna biega mi wzdłuż po ręce, zbiega i sika i tak co chwilę, jakby robiła to specjalnie, na złość, jest w tym tyle zaciętości, nie wiem co mysleć?
Layla - Wto Sie 19, 2008 11:09

Bema, ona cię oznacza. Nigdy tego nie oduczysz, to normalne zachowanie szczura. Jesteś w jej stadzie, musisz mieć swojski zapach :lol:
Anonymous - Wto Sie 19, 2008 11:25

hehe racja :) u mnie stary wszystkich nowopoznanych olewa gdzie sie da i to cala masa moczu. jak przechodzi po czyms co lezy na ziemi i zostalo niedawno przyniesione to samo i jak buty stoja to tez. Ja jak pozwalam mu chodzic po rekach to jestem cala osikana hehe to dziwne ale najbardziej zawsze na mnie sika :? hehe kolezanka miala go doslownie 5 s na kolanach i miala cale spodnie w plamach :lol: ale zastanawia mnie to ze kreska nie znaczy niczego i mnie tez nie.
Bema - Wto Sie 19, 2008 11:26

Layla, wiem, ale bez przesady, żaden z moich ś.p. samców (one sikają więcej z tego co wiem), ani siostra Mańki aż tak wylewnie tego nie praktykują!!!
Anonymous - Wto Sie 19, 2008 11:35

Taki juz chyba charakter hehe moze zapach jej nie pasuje i stara sie go zneutralizowac? hehe moj samiec jest pod tym wzgledem az zanadto wylewny i nikt go nie chce przez to na rece brac i na kolana :P dlatego mam z nim kontakt tylko raczej przez dlon najczensciej :P
Anonymous - Wto Sie 19, 2008 12:08

Cytat:
Taki juz chyba charakter hehe moze zapach jej nie pasuje i stara sie go zneutralizowac?
nic z tych rzeczy. Bema, co szczur to inna ilość i już. Trafiłaś na lejusa i tyle. ;)
Bema - Wto Sie 19, 2008 12:11

Viss, to świetnie, o cholercia, boję się że moje z Manią kontakty się ograniczą troszkę..... ;p Ona to robi świadomie czy zwyczajnie popuszcza?
Layla - Wto Sie 19, 2008 12:14

Tak, robi to świadomie. Moje baby to wszystkie leją całe jeziora na mnie. Nie mówiąc już o samcach. Przywyczaj się i tyle. Czemu masz ograniczać kontakty? Mydło w ruch i ręce już czyste. :roll:
Oli - Wto Sie 19, 2008 12:14

Świadomie Cię znaczy, a że takie ilości to już jej gusta - widocznie uważa, że tyle trzeba. :wink:

tamiska, kreska nie znaczy zapewne dlatego, że nie jest alfą. :wink:

Bema - Wto Sie 19, 2008 12:16

Layla, gdyby to chodzilo tylko o dłonie :lol:
I tak je będę kochać, ale Mańce zawiążę pęcherz na supeł ;)

Layla - Wto Sie 19, 2008 12:18

Bema, kochana, ja do zabawy ze szczurami mam specjalny zestaw ubrań, ponieważ leją na mnie kosmicznie :D Nie ma co się cackać, jeśli nie masz uczulenia, to nie ma problemu ;)
babyduck - Wto Sie 19, 2008 12:20

Layla napisał/a:
ja do zabawy ze szczurami mam specjalny zestaw ubrań

Ja też!

Natalia - Wto Sie 19, 2008 12:22

A na mnie nie leją - w ogóle :) . Mam szczęście :D .
Layla - Wto Sie 19, 2008 12:27

Natalia, a tam szczęście, mnie rozczula to lanie - jestem swojska 8)
Bema - Wto Sie 19, 2008 16:03

Dziewczyny to nic, że szczają, leją i wszystko naraz!!!! Mojemu mężowi wlazły siostrunie pod koszulkę i nakupkały na niego - wkurzył się biedaczyna, a ja miałam ubaw po pachy!