To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

Anonymous - Nie Sie 10, 2008 14:34

Mazoku napisał/a:
Bernadeta napisał/a:
A to ciekawe coma

Off-Topic:
A to mi coma wyszła :cojest: ,ale już poprawiłam. :)

Mangusta - Czw Sie 21, 2008 20:00

no to teraz mogę siebie nazywać pełnoprawną terrarystką :roll: oberwałam dzisiaj dziaba od wkurzonej Mili. powiem wam że jest to nieprzyjemne uczucie małych igiełek wbijanych i wyrywanych ze skóry, mam po tym malutkie, czerwone kropki na palcu. w porównaniu ze szczurzymi dziabami to nic :D
Layla - Pią Sie 22, 2008 12:20

Mazoku, ohcrzciła cię :P
Mangusta - Pią Sie 22, 2008 12:33

Cytat:
"ja, Mila ssss rodu Milussssiufff, chsssscę ciebie, Mazoka, tym oto zębem w imię ssssiatki, tęczzzzzufffki i boa madagarsssskiego, i ssstajeszzzz sssssie niniejszzzzzym praffffdziwym gadzzzzinofffym dzzzzziwadłem"

nezu - Nie Wrz 14, 2008 22:46

Złapana w kadr nad Jeziorakiem. :]
Zdaje się żyworodna, jakość taka sobie, ale fota robiona z pewnej odległości. ;)

W tym roku było już trochę za zimno na gady i jedyne które wypatrzyłam to:
zaskroniec sztuk jeden
padalec sztuk jeden
jedna tegoroczna jaszczurka zwinka
ze 3 jaszczurki żyworodne na różnym etapie rozwoju, ta na zdjęciu była już dorosła. ;)

Niestety padalca widziałam tylko w klasycznej, rdzawej, paskowanej wersji.
Na turkusowego, jak w zeszłym roku, niestety nie trafiłam... T_T

<edit>
To jeszcze kilka fotek gościa przydomowego, czyli dorodnej samicy pasikonika zielonego, która raczyła przycupnąć na ścianie domku. ;)

Mangusta - Pon Wrz 15, 2008 21:16

uwielbiam Polskie gady, żmije zygzakowate są przecudne, gdyby można je było hodować to byłyby moimi jedynymi jadusami w kolekcji :)

a ja sie dzisiaj poczułam jak śp. Steve Irwin :| otóż jak to zwykle bywa po trochę dłuższej nieobecności Mila zwiała z terrarium (nieszczelne jest a dziumdzia wyczaiła co podważyć by się przecisnąć). Maz zatem rozłożyła kabel grzewczy (kupiła sobie lepszy i ten stary służy teraz jako pułapka na uciekinierów) i podłożyła tuż obok talerzyk z wodą. Miluś już po godzinie została przyłapana przy poidle, więc ją chciałam po dobroci wziąć i wstawić z powrotem do terra... zaczęła zwiewać, więc jak to zwykle skłonnam robić, ruchem zdecydowanym złapałam w połowie... a ta na mnie z paszczą i sykiem :shock: no ale w końcu się uspokoiła, widocznie zwiała z terra tuż po moim wyjściu bo potwornie chciało jej się pić (od razu wlazła cała do baseniku i siedziała w nim jakieś 5 minut), biedna głupia. pewnie sobie pomyślała że teraz cały pokój to jej wielkie terra (a szczury to przekąski ;) )

zdjęcia dodam na dniach, dzisiaj jest dzień karmienia więc nie mogę za bardzo przenosić snejków. Migotka się rozżarła, cieszy mnie to. niech będzie pięknym, tłuściutkim wężem.

Layla - Wto Wrz 16, 2008 15:51

Mazoku, uuu, toś miała przeżycie. Dawaj jakieś foty pełzaków :mrgreen:
pituophis - Śro Wrz 17, 2008 17:30

http://www.terrarium.com....ic.php?t=298291

Jak pomysle, ze moze w 2003 r pyton krolewski pastel to bylo cos nieosiagalnego... :)

Mangusta - Śro Wrz 17, 2008 18:07

argh, Pitu, jak możesz! ja się tu wszelkimi sposobami próbuję powstrzymać a Ty takie piękności pod nos podkładasz, auć, aż mnie serce boli jak na nie patrzę.

a mnie ostatnio zainteresowały Pytony oliwkowe... szczególnie leucystyczne, jesoo... albo chociaż leucystyczny boa, ja chcę....

Natalia - Śro Wrz 17, 2008 21:15

A ja chcę hodować kumaki dalekowschodnie :mrgreen: . Mam duże akwarium (100 L), razem z pokrywą i świetlówkami, mam wszelakie akcesoria (prócz roślin i podłoża), chęci i nie mam tylko całkowitej zgody rodziny. Jeśli ktoś hodował te żabki, to niech podzieli się doświadczeniem i napisze coś o nich ;) .
Mangusta - Śro Wrz 17, 2008 22:37

okej, chcieliście foty to macie, zrobiłam kilkuminutową półprofesjonalną sesyjkę poza terra, z tego względu że lepiej ustawię samych modeli jak i światło (w terra jest beznadziejne).

zaczynamy od pana Pomidora, któremu udało się zrobić tylko jedno porządne zdjęcie, jako że szykuje się cholera do wylinki i dziabie wszystko jak leci.

spójrzcie na tą wyższość w oczach :twisted:

teraz panna Mila

smajl! jesteś w prawie ukrytej kamerze!

Miluś ma lekką nadwagę :| pewnie jej Pomidor nagadał że jest gruba i dlatego mnie teraz tak gryzie...

no i teraz nasza gwiazda, panna Migotka.

tu się jeszcze wstydzimy...

ale tu już pozujemy jak Paris Hilton na wybiegu

tak się rozbiegałymy na tym wybiegu że aparat przestał nadążać

aż w końcu doszłyśmy do wniosku że pańcia robi beznadziejne zdjęcia i trzeba jej koniecznie zabrać aparat.

na koniec pańcia zrobiła nam zawaliste wielkie terra ale co tam, najlepiej to się ścisnąć w kącie za pojemnikiem z wodą...

no, póki co to tyle, modelki odpoczywają.

a co do kumaków, to myślę że wszystko mówi ten artykuł: http://www.terrarium.com....chodni-132.html

Natalia - Czw Wrz 18, 2008 09:06

Choć nie przepadam za wężami, to panna Migotka bosko wyszła! :D .

Znam ten artykuł, jest bardzo dobry, ale dodatkowa wiedza zawsze się przyda ;) .

Anonymous - Czw Wrz 18, 2008 09:39

http://images43.fotosik.pl/11/1dea9984581701cb.jpg o mammo, obłędna! :serducho: :serducho: :serducho: Ale ponad piękno przedkładam chyba to jakie sa w dotyku. To dopiero jest cudowne. :mrgreen:
Anonymous - Czw Wrz 18, 2008 11:00

a mi sie mila najbardziej podoba:)
Sorgen - Czw Wrz 18, 2008 11:18

Pomidor synuś mój malutki :serducho: :mrgreen:
No i Miluś wyrosła na ładną kobitkę :mrgreen: Mazok zapodaj foty terra bo strasznie jestem ciekawa co zrobiłaś dla wonszów :> Aha pająki jak tam?? Kleszcza zwłaszcza ciekawa jestem :)