Hamaczki - Wilki Szpilki - Hamaki od Kareny :D
Karena - Wto Mar 08, 2016 14:55
To tylko zapowiedź Bo rozważam uszycie całego zestawu.
I jak zwykle odpowiadam : nie wiem po ile, nie mam sztywnego cennika, można coś zawsze zaproponować samemu
Rusałka - Wto Mar 08, 2016 14:58
Karena to jest przepiękne
Karena - Wto Mar 08, 2016 17:02
Rusałka, to może do flamingów jeszcze jeden komplet na zmianę ?
Rusałka - Wto Mar 08, 2016 18:11
Karena, w przyszłości na pewno!
Tylko zastanawiam się nad jakimś bardzo "rusałczym" konceptem. Jak wymyślę coś fajnego to dam Ci znać
mmarcioszka - Wto Mar 08, 2016 18:34
Karena, kocham
Karena - Wto Mar 08, 2016 19:10
Zamiast siedzieć i szyć jeden z zamówionych kompletów właśnie po pracy usiadłam nad wykrojami z najbardziej romantyczno-herbaciano-porcelanowo-babcino-uroczej bawełny ever i zapowiada mi się nocne szycie
No nie mogę, no Mam za duży zaciesz z tego hamaka, którego zmajstrowałam rano, żeby tak po prostu odłożyć tkaninę na bok.
Ogólnie to taka lepsza gatunkowo droższa bawełna, ale jak ją zobaczyłam, to od razu wiedziałam, że znajdę zastosowanie dla moich koronkowych tasiemek leżących w szufladzie
Dla kontrastu upolowałam jeszcze jedną bawełnę
Taką bardziej 'karenową'
Rusałka - Wto Mar 08, 2016 19:54
Karena napisał/a: | usiadłam nad wykrojami z najbardziej romantyczno-herbaciano-porcelanowo-babcino-uroczej bawełny ever |
Nęcisz i nęcisz
PS. Gdybyś znalazła materiały, dobrej jakości z bawełny w drobne łąkowe kwiaty
i delikatne kolory jak te >>Klik<< to koniecznie daj mi znać
Karena - Pią Mar 11, 2016 17:04
LICYTACJA !
Walcz o najbardziej najbardziej romantyczno-herbaciano-porcelanowo-babcino-uroczy zestaw jaki może mieć stado Twoich ogoniastych dżentelmenów/dam

Licytacja trwa do 15.03, do godziny 21:00
17.03 wysyłam i leci do nowego właściciela priorytetem.
Szczegółowe zdjęcia elementów wchodzących w skład zestawu:
Domek:
Polar + bawełna. Bez wypełnienia.
19cm x 19cm
Norka:
Bawełna plus polar od środka na spodzie + polar od środka i bawełna na wierzchu.
32 cm x 19,5cm

Hamaki:
Od góry:
34cm x 21cm
34cm x 21cm
30,5cm x 22cm
Plaster miodu:
26cm x 26cm (w podstawie, długość zależy od obciążenia )
Hamaki narożne:
Hamak narożny u góry : 27,5cm krótsze boki , 36cm najdłuższy bok. Mierzone bez zaczepów i 'falbanki'.
Hamak narożny na dole: 31cm x 30cm (krótsze boki), 44cm w najszerszym miejscu. Mierzone również bez zaczepów i falbanki.
Tunel:
Tunel 26cm x 13cm
Zapraszam
olgapsiara - Pią Mar 11, 2016 22:09
Na razie tylko 90 zł?
Karena - Pią Mar 11, 2016 22:21
Obecnie podskoczyło do 100zł
Chester - Pią Mar 11, 2016 22:35
Jej jak drogo szkoda, że nie jestem milionerką xd żałuję. NAJPIĘKNIEJSZY ZESTAW JAKI WIDZIAŁAM KIEDYKOLWIEK NA OCZY!!!
Przy okazji powiem, że to mój styl jak nic, stare czasy, większość rzeczy drewnianych, książki stare jak świat i klatka z ciurkami i tym zestawem. Marzenie
olgapsiara - Pią Mar 11, 2016 22:57
No... ja to bym i 300 zł zapłaciła, ale mama oczywiście powie ,,Nie. Przecież sama umiesz pięknie szyć"
Karena - Pią Mar 11, 2016 23:00
Chester Materiał + Praca + Koszty dodatkowe = Cena
1. Materiały kosztują a ja nie będę przy każdym zestawie na minusie tylko po to, żeby było tanio. Nie kupuję tkanin po 3zł za metr. Jadę na drugi koniec miasta do sklepu, dotykam każdego materiału, sprawdzam i biorę najlepsze. Niestety z doświadczenia wiem, że te najtańsze pościelowe po jednym praniu nadają się już tylko do kosza. Nie jestem też (jak część dziewczyn) fanką latania po lumpeksach i szycia z takich zdobyczy mebelków. Nie lecę po kosztach, bo nie muszę. Szycie to moje nowe hobby, a nie przymus finansowy.
2. Każdy z moich zestawów jest według mojego pomysłu i projektu. Wymyślenie zjada czas, a czas to pieniądz.Przygotowanie wykrojów, zastanowienie się nad pomiarami, wycinanie, ozdabianie, wszywanie ozdobników. Przy samym założeniu, że minimalna płaca brutto to 1500 złotych, w przeliczeniu na stawkę godzinową to 9,375 zł/h. Licząc w ten sposób, 100zł musiałabym chcieć za sam czas pracy, jeśli wliczałabym w to wymyślenie projektu, pojechanie po materiały i jego realizację.
A tego nie robię.
Zamiast tego wystawiam fajny zestaw BEZ ceny minimalnej i masa osób go licytuje, bo się im podoba.
Jak dla mnie mógłby pójść obojętnie za ile, to kupujący jak widać ustalają cenę. Nie ja.
Przykro mi gdy słyszę 'drogo', gdy wystawiam coś bez wyceny.
Już pomijam fakt, że jest nie do podrobienia, że materiał nie był kupowany byle jak przez internet. Że każdy element był szyty inaczej, żeby było jak najbardziej oryginalnie.
Co do stylu, to jest zupełnie nie w moim.
Na codzień słucham black metalu, bez glanów i pieszczoch nie wychodzę z domu. Co nie zmienia faktu, że inspiracje i pomysły czerpię ze wszystkiego i jak wpada mi w ręce takie cacko, to zestaw sam się szyje
Rozpisałam się, ale mam nadzieję że przez to trochę inaczej podejdziesz do tematu rękodzieła.
To nie tylko zwrot kosztów materiału ale praca fizyczna i psychiczna. Dolicz do tego codzienne wiadomości od osób chętnych na komplety, ustalanie wzorów, ilości i rodzaju uszytków, bieżące zmiany w zamówieniach, szukanie materiałów, zamówienia, wysyłanie paczek... I nikomu więcej nie pisz, że jego praca ma być tania. Bo to po prostu nietaktowne
Karena - Pią Mar 11, 2016 23:14
olgapsiara, Umiesz szyć, to szyj Na pewno wyjdzie super
olgapsiara - Pią Mar 11, 2016 23:26
Nie mam takich pięknych materiałów, a szmateksy w pobliżu nie mają żadnych materiałów. Za to obok działki jest taki, co zawsze wydaje w nim +50 zł na materiały
|
|
|