To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Poidła

NinaWi - Czw Wrz 13, 2007 17:53

Viss napisał/a:
Viss napisał/a:
Ja zdecydowanie nie polecam poideł tej firmy

Ja też nie polecam. Również ze względu na ten okropny hałas. Za to poidła ferplastu, przynajmniej moje, są cichutkie. Polecam.

helen napisał/a:
Wygodnie sie montuje (nie cierpię tych na uchwyt drucikowy) i jest ciche.
http://www.krakvet.pl/fer...0ml-p-8787.html

Oooo, takiego fajnego uchwytu jeszcze nie wiedziałam.

helen.ch - Czw Wrz 13, 2007 17:56

Loonie napisał/a:
Oooo, takiego fajnego uchwytu jeszcze nie wiedziałam
serio, super jest, przechodzę koło klatki, schylam się, jedną ręką ściągam i jedną zakładam, jeden ruch i jest. Uchwyt zostaje na klatce. Sama przyjemność. Kupię sobie przy okazji jeszcze jedno większe, a obecne pójdzie do świnka, bo jego stare klekocze okropnie.
falka - Czw Wrz 13, 2007 18:00

helen.ch, ja ostatnio kupiłam Trixie - też z uchwytem, super jest! Miałam kiedyś te ferplastowe a później nigdzie nie mogłam dostać. Trixie jest tańsze oczywiście, no i z Ferplastem na początku zawsze miałam problem, bo nie chciało lecieć (w obydwu jakie miałam ten sam objaw). Natomiast Trixie jest idealne (ale te stare były na druciki).
NinaWi - Czw Wrz 13, 2007 18:28

Moje szczurze paskudy obgryzły Ferplastowi tą taką uszczelkę, ale i tak działa doskonale i nigdy nie było problemów, żeby coś kapało lub się zatkało.
Muszę sie rozejrzeć za tymi poidłami z uchwytami, bo te druciki są faktycznie denerwujące.

sue - Czw Wrz 13, 2007 18:30

Też miałam takie z Ferplastu z tymi uchwytami i były naprawde fajne, tylko ze mi sie zasysaly. Nie wiem czy to jednorazowy przypadek, czy wada tych poidel..
Mona i Kuba - Czw Wrz 13, 2007 20:49

Poidla Ferplast z linii Drinki to jest to :mrgreen: Te mocowanie jest rzeczywiscie super, przez to tez poidlo nie obija sie o scianki = cisza.

falka, na opakowaniu poidla ferplastu jest napisane jak dobrze rozpoczac uzytkowanie ;) tzn. lejesz do pelna, zakrecasz szczelnie i delikatnie potrzasasz na boki, az pojda duze bable powietrza. I wszystko dziala :-P

Anonymous - Czw Wrz 13, 2007 21:29

Gucia ma jeszcze Hagen, też jest cichutkie, nie na uszczelki zjadanej przez szczury namiętnie. Tylko uchwyt wymieniłam na ten biały, łatwowyginalny, bo tamten kiepsko trzyma.

(usunęłam niedziałający link - limomanka)

Oli - Czw Wrz 13, 2007 21:35

Podpisuje sie pod helen.ch - te uchwyty sa super! Mam jedno takie poidlo i jestem bardzo zadowolona. :mrgreen:

Co do uszczelek, to moje wsiury wszystkie zajdaja obojetnie jakiej firmy. :roll:

Viss wydaje mi sie ze to poidlo nie byloby dobre dla szczurow. Moja wspollokatorka miala takie dla swinki i krolika i procz tego ze troche je bylo slychac, to jednak chyba trudno sie z niego pije zwierzakom. Duzym plusem jest to ze zeby dolac wody nie trzeba go zdejmowac w calosci bo ta czerwona czesc jest wyjmowana.

Anonymous - Czw Wrz 13, 2007 22:23

Olimpia, dzięki. Właśnie ten dziwny dziubek mnie niepokoił.
falka - Pią Wrz 14, 2007 01:33

Mona i Kuba, mozliwe, nie pamietam.

Viss, j takie mialam i tylko Oczko jakos sobie z nim radzila, naciskala ten dziubek lapka i zlizywala sobie wode z lokcia ;) chyba je nawet lubila, bo majac do wyboru pila z tego. Aha, co do tej zdejmowanej czesci to tez nie jest takie super, bo trzeba plukac poidlo, a jak sie zostawi 300ml i tylko dolewa to urosna glony ;)

Anonymous - Pią Wrz 14, 2007 10:28

Dzięki, dzięki. W takim razie odpada.
Chyba sie skuszę w takim razie na te ferplastowe z uchwytem. Chociaż nie podoba mi sie ta miękka uszczelka. :/ Zeżrą zaraz i nowe będę kupować?

falka - Pią Wrz 14, 2007 10:33

Viss, to popatrz czy są te Trixie co ja mam, naprawdę jest b. fajne - ma taki przykręcany uchwyt jak poidła i półki z Ferplastu, nie ma uszczelki zjadalnej, poza tym super hiper się czyści i nalewa bo ma dużo szerszy wlew niż standardowe (ja mam 125ml). Nie jest przezroczyste tylko takie transparentno-fioletowe i jasny uchwyt.
helen.ch - Pią Wrz 14, 2007 10:35

Viss napisał/a:
Chociaż nie podoba mi sie ta miękka uszczelka. Zeżrą zaraz i nowe będę kupować?
chodzi ci o to takie przezroczyste na rurce? Moje zażarły i nic sie nie dzieje, zażarły to co im do klatki wchodziło, ale nic nie cieknie.
Anonymous - Pią Wrz 14, 2007 10:55

helen.ch napisał/a:
Chociaż nie podoba mi sie ta miękka uszczelka. Zeżrą zaraz i nowe będę kupować?
chodzi ci o to takie przezroczyste na rurce? Moje zażarły i nic sie nie dzieje, zażarły to co im do klatki wchodziło, ale nic nie cieknie.

ta jest, podpisuję się pod helenką, u mnie było identycznie. aż się zaopatrzę w takie poidło duże nowe na moje ogromniaste stadko, bo kiedyś miałam, a potem nigdzie dostać nie mogłam...

jokada - Pią Wrz 14, 2007 10:59

u mnie zrzeraja notorycznie - a ja z uporem maniaka owijam gruba warstwą tasmy izolacyjnej - sprawdza sie - i nie wyglada tragicznie ;)