To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Wybory MT - komentarze, pytania.

agacia - Nie Mar 11, 2012 19:51

Czy typowanie osób w temacie = głosowanie? Czy będzie jeszcze jakaś ankieta z wytypowanymi osobami, które się zgodziły?
tgategav - Nie Mar 11, 2012 20:01

agacia, raczej tak :)

Ogólnie ja to widze na chwile obecną tak:
1. Teraz trzeba zrobić ankiete dot Kareny i Kluski
2. W zależnosci od wyniku, wybrać 4 osoby ( jezeli powyższe osoby zostaną ) lub 5 osób ( jeżeli nie zostaną )
3. Zrobić ankiete forumową ( czyli lista + możliwość zaznaczenia 4 osób, bez wymagania pisania postu ) i na tej podstawie wybrać mod team.

Czemu tak? Bo dopiero jak widać w jednym miejscu wszystkich, to dopiero łapią, że zamiast głosować na pixla(pixela, pixelusia?), można zagłosować np na smeg :P
Pozatym przykładowo MalaBoo została zgłoszona przed chwilą - jakieś 4 godziny przed końcem głosowania. I teraz ktoś, kto by chciał na nią zagłosować ( bo nie wpadł na to wcześniej ) ma małe szanse ;)

AngelsDream - Nie Mar 11, 2012 20:15

tgategav, a jest przewidziane, ilu będzie administratorów i ilu moderatorów?

Pytam, bo wydaje się sensowne, żeby ekipę rozdzielić mniej więcej tak:
4 osoby w administracji (to się może na Allo sprawdzić), 4 osoby jako GM. Luźna uwaga.

tgategav - Nie Mar 11, 2012 20:19

AngelsDream, nie mam pojęcia. Zresztą bycie adminem faktycznie nic nie daje - ile razy w roku zmienia się opisy for czy coś ? :P
AngelsDream - Nie Mar 11, 2012 20:21

tgategav, też racja. Kwestie tego "nieszczęsnego" autorytetu. :roll:
Oli - Nie Mar 11, 2012 23:05

anyk1 napisał/a:
Oli ma warna i nie może
pixel też go ma, a jednak wisi w tych co się zgodzili... ja wiem, że to niby żart, ale po pierwsze żarty do tej pory po dniu żartów znikały, a po drugie mało kto czyta za co ktoś ma osta ;)
tgategav - Nie Mar 11, 2012 23:07

tylko, ze pixel ma życzenia mikołajkowe, a ty masz łamanie regulaminu. Subtelna roznica ;-)
Kasik - Nie Mar 11, 2012 23:29

Ale akurat ost jest ostem i to, że to są życzenia nie do końca jest jasną i zrozumiałą sytuacją i wprowadza zamęt, a na pewno zdziwienie dla wielu osób ;)
Oli - Nie Mar 11, 2012 23:29

tgategav,
Cytat:
ja wiem, że to niby żart, ale po pierwsze żarty do tej pory po dniu żartów znikały, a po drugie mało kto czyta za co ktoś ma osta

nie napisałam niczego innego niż Ty, oprócz faktu, że ludzie nie zwracają uwagi za co, a mikołajki były dawno temu. na prima aprilis nie raz i nie dwa były osty, ale 2 kwietnia znikały, by nie wprowadzać w błąd. skoro to żart, powinien po 6 grudnia zniknąć.

[ Dodano: Nie Mar 11, 2012 23:32 ]
nie piszę tego, bo chcę być w mt, czy w zgłoszeniach na moda, bo nie chcę, ale jeśli już jest argument, że bez ostów tylko osoby, to albo powinien dotyczyć wszystkich z ostami (obojętnie jakimi, w tym pixela) albo pixelowi powinno zostać zdjęte to ostrzeżenie.

pixel - Nie Mar 11, 2012 23:39

Oli napisał/a:
a mikołajki były dawno temu

Nie no, nie przesadzajmy, nie tak wcale dawno ; )

tgategav - Nie Mar 11, 2012 23:54

Kasik napisał/a:
że to są życzenia nie do końca jest jasną i zrozumiałą sytuacją

Nie wiem. Dla mnie słowa "Wesołego mikołaja" są wystarczające, by zinterpretować tekst jako życzenia :)

Oli, zdjąłem to ostrzeżenie pixelowi z 30min temu.
Czy ludzie nie zwracają - może i nie zwracają. Ale jak ktoś z ostem ląduje tam, gdzie powinni być ludzie bez osta, to jestem pewien, że z czystej ciekawości większość kliknie. A jak nie kliknie to sie zapyta pewnym trzyliterowym zwrotem ;)

pixel, a tak by ci do czapki ten pasek pasował...

Devona - Pon Mar 12, 2012 00:01

Ja już za długo dzisiaj programuje (i swoją drogą jako wynik dopasowania prostej do dwóch punktów otrzymuję parametry nan lub niezerowe chi2, więc nie jest ze mną dobrze, z moim programem też nie ;) ) i mam pewne trudności ze zrozumieniem wszystkiego, co nie jest napisane w C++ :P . Dlatego chciałabym się dowiedzieć, jaka jest dalsza procedura (czy raczej dalszy scenariusz), bo opis vegety mnie trochę zmylił i nie wiem, co się po kolei będzie działo :P . Ile osób ma ostatecznie liczyć modteam? Jaką część to będzie stanowił stary skład? Czy konieczne są kolejne ankiety i wybory? Chyba można uznać, że tyle pozytywnych głosów w stronę dziewczyny obecnie moderujących jest w zasadzie oceną ich dotychczasowej pracy. Poza tym jak tak dalej pójdzie, to jeszcze miesiąc będziemy się "wybierać" ;) .

Off-Topic:
tgategav napisał/a:
pixel, a tak by ci do czapki ten pasek pasował...
umarłam :rotfl:

tgategav - Pon Mar 12, 2012 00:02

Devona, ja ci moge 'na oko' dać nowy mod team i zostawić reszte, ale potem będzie krzyk że samowolka i że trzeba nowych wyborów ;)
babyduck - Pon Mar 12, 2012 00:08

To może zróbmy tygodniowe głosowanie, a wynik głosowania niech będzie jednocześnie oceną obecnego składu?
pixel - Pon Mar 12, 2012 00:08

Devona, nie poddawaj się, debuguj!