To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

sachma - Pon Mar 14, 2011 15:33

Ninek napisał/a:
sachma, a będzie sesja bez papilotów?

będzie, jak mi odrośnie trochę, na razie, z uwagi na przerwę z wystawach podcięłam grzywę, więc nawet jak postawie mu na lakier to nie wygląda ładnie, po za tym musiałam przesunąć rozety na dupie, bo były za daleko, więc też odrastają sobie :) na razie Lenny się uczy pozować - na porządną sesję przyjdzie czas jak będę zadowolona z jego wyglądu - a na razie jestem daleka od zadowolenia.

Narowista, dziękuję :)

babyduck - Pon Mar 14, 2011 16:30

Mój mały, dzielny Smuteczek już ze mną. Bardzo zmęczona i bardzo stęskniona. Odpoczywa sobie pod kocykiem - dzisiaj wyjątkowo będzie miała legowisko w pokoju. :serducho:

Ninek - Pon Mar 14, 2011 16:39

Ja sie nastawiam psychicznie na ciachnięcie mojej suczy.
Boje sie :roll: chciałabym odebrać ją już całkiem na chodzie. W sumie może po znajomości pozwolą mi ją zostawić w lecznicy dłużej...

A Negra jak zawsze śliczna ;)

H. - Pon Mar 14, 2011 16:40

babyduck, ojej, pociesz biedaczka :glaszcze:
babyduck - Pon Mar 14, 2011 16:45

Ninek, Negra wracała o własnych siłach. Powoli i chwiejnie, ale sama.
Erato, cały czas to robię :wink:

sachma - Pon Mar 14, 2011 16:50

babyduck, to teraz już z górki :) mimo to nadal kciukam za Negrulca :)
babyduck - Pon Mar 14, 2011 16:51

dzięki
AngelsDream - Pon Mar 14, 2011 17:57

Jak byliśmy dziś u weterynarza (najpierw Gaja, potem Anima i tak), wpadła do lecznicy dziewczyna z małym pieskiem potrąconym przez samochód...

Piesek zaczął uciekać z patykiem, więc dziewczyna go goniła...

Krew na psie, na drzwiach, makabra, ale rokowania jakieś nawet miał na wyjście z tego.

Sysa - Pon Mar 14, 2011 20:52

sachma, Lenny wygląda tak śmiesznie z tą skupioną, pełną powagi miną i papilotami! Jakby udawał, że ich nie ma! :lol:
Zawsze będę podziwiać ludzi, którzy tak dbają o psa włos, mają tyle samozaparcia!

yoshi, ja bym uciekła od razu! :P

babyduck, kciukamy!

nutaka - Pon Mar 14, 2011 20:56

:)

na początku w ogóle nie wiedział co ma z tą kością zrobić, trzymał w pysku patrzał na mnie i popiskiwał o_O

furburger - Pon Mar 14, 2011 21:08

http://vrzucacz.chill-lab...4_802167553.jpg
Mina w stylu hej mała :DD haha!

sachma - Pon Mar 14, 2011 21:26

Sysa napisał/a:
Jakby udawał, że ich nie ma! :lol:

bo on powoli zapomina że je ma :P przyzwyczaja się :)

Sysa - Pon Mar 14, 2011 21:31

jokada, jeśli przypadkiem będziesz mieć aparat to może zahaczysz gdzieś o szetlandy i coś cykniesz? Byłabym przeogromnie wdzięczna! :mrgreen:
Miłej zabawy!
Nas tam nie będzie, ale miotowa siostra Yarpena tak. ;)

sachma, to dobrze! :)

falka - Wto Mar 15, 2011 11:44

nutaka, mój to samo, dostał taką białą kurzą łapkę to było narzekania że hej :D
AngelsDream - Wto Mar 15, 2011 13:29

Buractwo ma się nad podziw dobrze.

Przy szyldzie obok Biedronki para zostawiła psa. Na smyczy i w kagańcu - za ciasnym - pies obszczekiwał samochody, trochę ludzi, sikał w obrębie smyczy i... rozsypał ziemię na cały chodnik. Swoim kopaniem uniemożliwiał normalne przejście chodnikiem, a nawet skorzystanie z bankomatu (który chyba i tak nie działał, bo ludzie odchodzili od niego podejrzanie szybko i ze skwaszonymi minami). Z trzema siatkami trudno mi było nagrywać telefonem, ale nagrałam. Właściciel psa ani towarzysząca mu kobieta z małym dzieckiem w wózku nawet nie spojrzeli na bałagan pozostawiony przez czworonoga. Chłopak z opóźnieniem zwrócił uwagę na fakt bycia nagrywanym, usłyszałam, że powinnam się leczyć. Potem postraszył mnie zaskarżeniem, jeśli gdzieś wstawię to nagranie, a potem to już mnie obrażał, trochę przedszkolnie, laska cały czas tylko się śmiała. Na moją uwagę, że w takim syfie, jaki robią, będzie żyło to dziecko, tylko wybuchnęli śmiechem.

Kadry z filmiku wysłałam wraz ze skargą do Biedronki. Ostatnio zakazali zostawiać psy w obrębie wejścia i wiaty, jestem ciekawa, co zrobią teraz.

Na deser stałam w kolejce przed babciami, które nie omieszkały mnie skomentować, gdy (przed zakupami) wyszłam z psami. Baaj robił akurat kupę, panie mnie minęły i z bezpiecznej, jak im się wydawało, odległości puściły parę uwag na temat smrodu. Odpowiedziałam głośno i wyraźnie, że ja po psie sprzątam, więc może śmierdzieć, jeśli się nie umyją, a na razie robią z siebie idiotki.

Starsi ludzie nie zasługują na ten odgórny szacunek z definicji, jeśli sami zachowują się jak prostactwo.